Ayuh!! Buat eksperimen yuk ;)

Salam ceria untuk semua!! 🙂

Hohohho..ini memang perangai saya sejak dari bangku sekolah lagi..suka buat eksperimen..lagi2 time kelas biologi n kimia tu kan.. 😉

Meh kita tengok macam mana yang ramai customer claim susu mereka jadi lebih pekat dan berkrim!! Ini adalah eksperimen saya sendiri tau.

susu pekat

Waktu susukan Arfan(2 tahun lepas)..yang depan tu lepas amik suplemen..yang belakang tu tak amik pape..

after minum ESP

Waktu susukan Arissa..selepas makan set Family Wellness + Alfalfa + Ostematrix + Mealshake

Yang ni pun waktu Arissa..terbangun tengah malam sebab da bengkak sangat2..hasil tandem dengan si kecik.

Alhamdulillah..Allah s.w.t murahkan rezeki susu yang melimpah ruah untuk Arissa. Walaupun terkilan tak dapat fully bf Arfan waktu dulu..tak mematahkan semangat saya untuk fully bf Arissa. Semoga Allah permudahkan perjalanan penyusuan saya pula pada kali ini.Insya Allah..doakan saya yer kawan-kawan 😉

Siapa yang tak pernah alami zaman kemeruduman susu..Saya dulu pun pernah..

Anda boleh baca rentetan zaman kejatuhan saya dulu..haha..dahsyat nor bunyinyer..kekek ;p Bagaimana saya berusaha untuk bagi lebih susu untuk anak saya di SINI dan di SINI…dan pada ketika itu juga lah saya dipertemukan dengan my SuperMom..hehe..yang skang ni dah jadi Mommy saye di alam biznez..TQ mommy!! 😉

Tapi saya jadikan pengalaman lalu sebagai motivasi dan semangat untuk teruskan usaha murni saya untuk anakanda tercinta..Saya masih belajar..dan akan terus belajar dan cari ilmu tentang penyusuan. Saya bukanlah peer counselor atau lactation counselor..saya hanyalah ibu-ibu seperti anda yang hanya inginkan yang terbaik untuk anak-anak. Saya buat banyak research..google sana..google sini..pergi ke kelas penyusuan..join forum dan baca post-post ibu tentang penyusuan dalam forum tu…tanya kakak-kakak dan adik-adik yang pro-breastfeeding..Pendek kata semua yang berkaitan saya baca..dan cuba apply..tak pernah sekali-kali saya rasa saya adalah LOOSER sebab tak dapat fully bf anak pertama dulu..sebab saya akui yang saya sangat kurang ilmu waktu tu..dan saya yakin..Allah dah tetapkan rezeki anak pertama saya menyusu badan sebanyak tu sahaja..Itu pun dah cukup indah saya rasa dan cukup bersyukur atas kurniaan-Nya..

And now..ini hasilnya setelah 2 bulan berpenat lelah dan consistent amalkan Family Wellness + Alfalfa + Ostematrix + Mealshake. Tak lupe konsep supply vs demand serta doa..doa..doa….Tadaaaa!!!

deep freezer (upright)

Dan inilah saye with my baby..hari ke-44 berpantang..and its my birthday!!langgar pantang kuar pi sercet recepi mkn ayam grilled blackpepper..sodaaaap!! ngehehe ;p

Jadi..untuk ibu-ibu di luar sana..jangan patah semangat..usaha lebih gigih dan mohon pada Allah s.w.t supaya permudahkan perjalanan penyusuan anda..Hanya Dia yang memberi rezeki..walau banyak mana pun stok yang anda buat..Dia juga yang akan menarik balik rezeki tersebut jika anda tidak bersyukur.

Entri ini jauh sekali untuk riak atau menunjuk-nunjuk!!..Inilah motivasi dan pembakar semangat saya!! Saya hanya sekadar ingin berkongsi dengan ibu-ibu di luar sana yang ingin belajar..Walaupun tidak beli supplement dari saya..saya sangat gembira dan amat berpuas hati jika dapat berkongsi ilmu dengan ibu-ibu di luar sana.. Sebelum ini pun..ramai juga yang menelefon atau email saya untuk bertanyakan tentang tips dan juga ilmu2 penyusuan seperti macam mana nak travel dengan EBM..macam mana nak kumpul stok..Yes!! Sangat hepi bila dapat bantu orang yang perlukan bantuan..Jadi..siapa2 yang tak ingin tengok/baca/menyampah dengan entri ni..silap jangan buka page/blog saya lagi..sebab saya akan terus dan terus berkongsi dengan ibu-ibu yang memerlukan bantuan 😉 Seingat saya..waktu saya kerja di kilang dulu..ada seorang suami yang juga merupakan seorang ayah yang saya tidak kenal langsung contact saya melalui email untuk bertanyakan bagi pihak isteri dia macam mana nak travel EBM…wah!! sungguh terharu saya atas usaha dan niat serta kesungguhan yang ditunjukkan oleh si suami. Bertuah sungguh isteri dan anak dia yer 😉 Terima kasih Ya Allah…terima kasih my lovely hubby atas sokonganmu itteww!! 😉

Eh…asalnya ekperimen jadi luahan perasaan seorang ibu pulak.kekek..Itu lah ibu 😉 Jadi..siapa yang berminat untuk mencuba..boleh hubungi saya sekarang untuk dapatkan pesanan anda! 🙂 Kita hanya berusaha..Allah s.w.t. juga yang menentukan..Kita kena redha..tapi bukan pasrah!! (aik..cam knal jek ayat tu 😉 )

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Email : tgmuzlina@gmail.com
SMS|WhatsApp : 013-9395771 (Muz)
Facebook Fanpage :  Mama2R

2 thoughts on “Ayuh!! Buat eksperimen yuk ;)

  1. Pingback: Breastfeeding Set & ESP ~ Saya sukakannya ^__^ | Mama2R ~ Your Online Vitamin Shop

  2. Pingback: Rahsia Susu Ibu Banyak Sebaik Sahaja Melahirkan Cahaya Mata | Mama2R ~ All About Breastfeeding | Health | Beauty | Vitamins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge