Puasa dan Performance Drink

Untuk yang dah merasai kehebatan penangan Performance Drink, pastinya bila tiba je bulan puasa, Performance Drink adalah minuman wajib yang dicari-cari. Bagi saya ibu yang menyusu, of course ia adalah satu kemestian untuk bersahur dengan Performance Drink. Performance Drink sangat membantu saya untuk kekal cergas dan tidak lembik dek kerana berpuasa memandangkan rutin mengepam dan menyusukan si manja Arissa tetap berjalan seperti biasa. Jadi, ia membantu badan saya dari mengalami dehydration. Kalau tak minum Performance Drink, saya akan jadi haus melampau tambah lagi sekarang ni kerja saya yang menuntut saya untuk bercakap dengan kuat dan jelas ketika mengajar student kat dalam kelas ;) Bila minum PD ni, tak dahaga sampai kering tekak tu. Kalau tak..duk jerit2 dalam kelas..bayangkan lah kelas saya 8am-5pm..full everyday except Selasa sebab budak2 ada subjek umum..ada gap hanya time rehat student sahaja. Dah la kelas full..dengan budak2 yang sama lak tu..hahah..oh..memang kena intonasi naik turun lah waktu puasa ni..kalau tak..maunya budak tido.Terasa la gak perit tekak tu.

Hubby saya juga sukakannya tapi sebab dia ni kalau tanya kenapa..susah benar nak bagi jawapan..tapi waktu sahur, mesti dia request nak minum Performance Drink. Maksudnya apa?? ;) Best le tu..hehehe..Dengan kerja dia yang selalu travel sana sini..lagi lah perjalanan pergi balik ke ofis saje pun makan masa 1 jam stengah..silap hari bulan 2 jam!!

Ada orang yang suka minum 100 plus..yer..saya pun suka gak..hehe..sekali sekala takpelah..tapi kalau tiap2 hari..lagilah bulan puasa ni..tidak elok untuk kesihatan. Sebab 100 plus adalah minuman berkarbonat..ada gas le tu..kandungan gula yang agak tinggi. Memang cepat hilang dahaga..tapi cepat gak rasa dahaga balik. Sebab tu saya beralih kepada Performance Drink. Apa yang bestnya Performance Drink ni dan apa kandungan yang ada dalamnya yang membuatkan kita tak rasa haus or dahaga melampau?

Performance Drink

  1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
  2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
  3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
  4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
  5. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
  6. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu. - credit
Sekilas info mengenai Performance Drink

Sekarang ni kalau demam atau pening kepala, saya dah tak amik panadol..Errkk!!! dah la sya ni jenis susah telan ubat..hahaha..pilihan yang tepat sangat lah bagi orang macam saya ni..Saya hanya amik Performance Drink. Tido dan rehat sekejap..Bila bangun..wallllaaaa..terasa ringan kepala. Alhamdulillah..semua dengan izin-Nya.

Bila tiba je bulan puasa, ibu-ibu yang menyusu pasti banyak persoalan yang berlegar2 di minda. “Boleh ke nak pam susu, kan puasa.”, “Macam mana susu aku nak ada, aku tak makan..tak minum”, “Kalau aku pam susu, nanti aku pening, nak pitam..so aku pun tak pam lah”.. Ye..saya pun tak terkecuali..Apa pun..kenal pasti dulu badan anda jenis yang macam mana. Kalau ok je macam biasa..takpelah kan. Tapi kalau macam badan saya. Bila air tak cukup dalam badan, dan kalau saya pam susu, saya akan rasa dahaga dan haus yang melampau. Memang rasa kering je tekak. Kadang-kadang rasa pening or nak pitam. Itu tandany badan saya dah dehydrated. Kalau da teruk sangat, ia memaksa saya untuk mengambil rukhsah dalam berpuasa. Ya..memang bleh amik, tapi kalau boleh taknak lah kan.

Jadi, puasa kali ni saya dah prepare awal awal lagi Performance Drink. Tapi sekejap je dah nak abis sebab hubby pun minum gak..hehe.. ;p Dan awal2 aritu, memang kecoh satu malaya, stok Performance Drink SOLD OUT kat HQ dan seluruh cawangan Shaklee. Fuh!!! Berpeluh den jimat minum PD ni. Nasib baik lah sempat juga restok. Memang mendapat sambutan yang sangat hebat PD ni waktu bulan puasa. Alhamdulillah..rutin menyusu dan pam berjalan seperti biasa. Kadang2 boleh dapat lebih dari waktu yg tak puasa. 1st session 6oz, 2nd session 7oz, 3rd session 8oz..Hebat kan kuasa Allah..tulah hikmah berpuasa. Tak semestinya kita puasa kita tak boleh menyusu. Yang paling penting, jangan sesekali skip sahur. Waktu sahur, saya amalkan makan nasi berlauk cam biasa lah.. makan at least 3 biji kurma..dan saya minum bancuhan PD + Mealshakes + ESP untuk pastikan saya sentiasa cergas waktu berpuasa. Susu pun Alhamdulillah meriah dengan izin-Nya. best makan kurma ni..kadang jadi bahan kudapan saya di waktu lapang..hehe..

Apa lagi kata rakan rakan saya yang telah mencuba Performance Drink ni.

Performance Drink dan Puasa

Tentulah si isteri happy bila suami travel tapi tak penat sangat kan. Macam tu lah yang saya rasa. ;) Anda juga boleh baca mengenai pengalaman saya berpuasa bersama Performance Drink 2 tahun yang lepas.

Performance Drink vitalea

Credit – Biar saya taip balik kat sini apa feedback kawan husband saya:

“..Mi, sudah try PD semalam, 36km, mmg lain rasa power dia, sebelum ni 36km 2jam 10minit, semalam 59 minit, lepas tu x rasa penat pun, sebelum ni mmg tak larat nak gune chainring besar, tp semalam boleh menten chainring besar 30%, semalam naik bukit f1 steady…tq mie produk power ni..” ~ Enche Ijol

Ada yang bersoal : Puasa itu adalah menahan diri dari lapar dan dahaga, jika pengambilan supplement itu benar boleh menghilangkan dahaga dan lapar apakah kesan kepada nikmat sebenar berpuasa?

Supplement itu bukanlah untuk menghilangkan rasa dahaga dan lapar sepanjang hari sehingga tidak merasai langsung lapar dan dahaga, memadai saya katakan ia hanya membantu diri kita BERTAHAN dan mampu aktif sepanjang berpuasa. Tidaklah elok apabila orang melihat, dia lembik dan tidak produktif sebab berpuasa.

Namun tiada paksaan untuk menjadikan supplement itu makanan tambahan bersahur dan berbuka. Terpulang pada individu itu sendiri. Hanya kita yang mengenali diri kita. Terutama ibu yang bekerjaya….bila pulang di rumah kita juga yang sibuk uruskan keluarga dan rumahtangga, maka tepuk dada tanya selera. credit

Jom order sekarang. Rasanya sangat sedap. Rasa oren tang. Sangat menyegarkan lagi2 kalau minum sejuk2 waktu buka puasa..Fuh!!! Boleh jugak campur dengan minuman kegemaran anda.

Sebarang pertanyaan mengenai produk di atas boleh hubungi saya melalui SMS|WhatsApp 013 9395771, FB Tg Muzlina | Mama2R atau email ke tgmuzlina@gmail.com

Hubungi saya menerusi
SMS/Whatapps: 013-9395771
Email: tgmuzlina@gmail.com
FB: http://fb.com/mama2r

Anda mungkin juga meminati:

Leave a Reply