Tips kulit muka licin berseri dengan Vitamin E Shaklee

Vitamin E memang jadi rebutan di kalangan pengguna yang nak kulit muka dia cantik, licin, berseri..flawless gitu..terutamanya perempuan / wanita lah kan?? 😉 Actually bukan tu je fungsi dia..banyak lagi fungsi yang kita boleh dapat dari Vitamin E ni sebab ia bertindak sebagai antioksidan yang sangat hebat! Jika anda mempunyai masalah pada kulit wajah, mungkin ini solusinya. 

Saya nak share Kenapa pentingnya Vitamin E ni?

vitamin e

Dan ini pula tips untuk anda cuba jika nak kulit muka anda licin berseri ^__^ . Thanks to Fai for sharing ya! 🙂

1) Susu Tepung Putihkan Wajah

Ambil setengah cawan susu tepung dan campurkan dgn 2 setengah sudu teh air bersih dan sebiji vitamin E Shaklee. Gaul sehingga sebati. Pupurkan ke muka selama 5 – 10 minit. Kemudian bilas dgn air bersih. Amalkan dgn 2 – 3 kali seminggu. Insya Allah wajah akan nampak lebih putih dan bersih.

 

2) Licinkan Kulit Wajah

Ambil putih telur dan campurkan dgn sedikit madu (utk kulit biasa) @ limau nipis (utk kulit berminyak) beserta sebiji Vitamin E Shaklee. Celupkan tisu ke dlm campuran putih telur tadi dan letakkan seluruh muka selama 15 – 20 minit. Tunggu sehingga kering dan tarik tisu tersebut. ‘Whitehead’ dan bintik hitam akan tertanggal bersama. Lakukan 2 kali seminggu utk kesan yg memuaskan.

 3) Menghilangkan Parut Jerawat 

Mula-mula ambilkan sedikit madu dicampurkan dengan bedak sejuk dan ditambah dengan sebiji vitamin E Shaklee. Insyaallah petua ini dapat menghilangkan jerawat yang kebanyakannya masalah ini dirasakan oleh setiap wanita.

 

4) Kulit Muka Licin Berseri

Ambil satu sudu besar Yogurt (perisa natural) kemudian tambahkan sebiji Vitamin E Shaklee, kemudian sapu pada keseluruhan bahagian muka. Buat seperti masker.. biarkan beberapa minit hingga yogurt tersebut kering kemudian cuci muka dengan air bersih. Ulang setiap 3 kali seminggu anda akan nampak hasilnya muka akan kelihatan licin, berseri, segar dan mengelakkan daripada kulit muka kering..

Selamat Mencuba… Moga dapat Kulit Licin Berseri lepas ni 😉 Jennifer Lopez pun makan Vitamin E tau.

Jadi siapa nak cuba Vita-E Complex boleh contact saya di 013-939 5771. Boleh juga email ke tgmuzlina@gmail.com atau PM saya kat facebook je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge