Kecutkan Jerawat Batu dengan Mudah

Jerawat batu..kalau ia wujud..memang menyakitkan dan agak menyeksakan. Secara tak langsung, mengganggu juga penampilan dan menggugat keyakinan diri kan? Kali ni saya nak kongsikan tips paling mudah macam mana nak kecutkan jerawat batu. Oh ya..kenapa nak kecutkan dulu..bukan ke hilangkan terus lagi bagus! 😉 Memang betul..tapi kalau nak kulit muka kita ni sihat, cantik dan tak tinggalkan parut..mestilah ikut step by step. Lagipun jerawat batu ni bukan boleh dipicit-picit! Nanti makin merebak pula. 

jerawat batu

Selain pastikan kulit muka sentiasa bersih dan jaga pemakanan seperti elakkan makanan yang berminyak dan berlemak, anda boleh cuba amalkan 2 jenis vitamin ni je dulu. Haa…kenapa 2 je? Bukan ke banyak vitamin Shaklee yang ada untuk kecantikan kulit? Memang betul! Tapi, makanlah ikut mana satu yang lebih penting dulu dan juga ikut budget korang 😉 Kebiasaannya, jika customer saya yang ada masalah jerawat batu ni..saya suka suggest 2 jenis vitamin ni je dulu.

 herblax untuk buang toksin zinc complex untuk kecutkan jerawat batu

Kenapa? Salah satu fungsi utama Herblax adalah untuk detoks dan antara punca timbulnya jerawat batu ni adalah sebab badan kita banyak mengandungi toksin. Jadi, sangat penting sebelum anda makan apa-apa suplemen, sangatlah disarankan untuk detoks dulu toksin yang ada dalam badan. Detoks adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat serap nutrien dengan mudah dan berkesan. Sebab tulah sangat penting sebelum mengambil apa-apa vitamin atau supplemen supaya tahap penyerapan nutrien adalah pada tahap yang paling optimum. Mungkin anda pernah dengar sesorang makan vitamin macam-macam tapi tak ada kesan. Antara salah satu sebabnya inilah puncanya!

Dan..kenapa pula saya suggest zink complex? Zink sangat penting dalam proses penyembuhan luka, mencegah kulit kering atau alergi serta mengawal kesimbangan hormon dalam badan. Bila jerawat pecah, secara automatik kulit wajah akan mengalami luka yang kecil..tapi bagi yang tak cukup zink dalam tubuh badan, itulah yang menyebabkan luka lambat sembuh..lama-kelamaan tinggal parut! Lagi satu fungsi zink ni adalah untuk membantu normalkan jumlah pengeluaran minyak di kulit wajah sekaligus mengekalkan kulit yang sihat. Pendek kata, zink sangat penting untuk hilangkan jerawat dengan berkesan! 

Untuk herblax, tak perlu makan setiap hari. Cukup dengan hanya 2-3 kali seminggu. Sebotol tu ada 120 biji, memang tahan berbulan juga lah. Zink complex pula hanya perlu makan 1 bij sehari je..tahan sampai 4 bulan tau. Murah dan jimat sebenarnya dua jenis vitamin ni. Harga pun tak sampai RM90 untuk kedua-dua produk ni. Bila kulit dah takde jerawat batu, boleh lah cuba vitamin yang lain pula untuk cantikkan lagi kulit 😉

OrderNow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge