Tips Atasi Rambut Gugur dengan Mudah

Setiap kali sikat rambut, banyak rambut gugur dan lekat pada sikat..tak kurang juga yang bersepah  dalam bilik air. Rambut yang dulunya hitam & lebat, makin lama dah berkurang sampai nampak kulit kepala. Silap hari bulan..ditegur kawan-kawan, segan juga ye..

cara atasi rambut gugurSuka saya nak kongsikan di sini, kisah seorang pelanggan saya. Kata beliau, kepalanya tak botak lagi tapi rambutnya banyak yang gugur. Kulit kepala dah mula nampak sebab rambut makin kurang. Jadi, saya cadangkan beliau untuk gunakan Nourishing Scalp Treatment dan amalkan Zink Complex.

Mudah je guna Nourishing Scalp Treatment, hanya perlu titiskan pada kawasan rambut yang bermasalah..lepas tu urut lah sikit kulit kepala nak bagi serap. Rasa sejuk nyaman je tau bila serum tu diserap dalam kulit kepala. Serum ni lah yang memberi nutrisi pada kulit kepala untuk jadi sihat dan menggalakkan pertumbuhan rambut.

Bagaimana ianya Membantu Mengatasi Rambut Gugur?

Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang faktor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala. 

atasi rambut gugur

  • VItamin antioksida iaitu VItamin E dan A serta CoEnzyme Q10 melindungi anda dari kerosakan rambut akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
  • Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut
  • Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya
  • Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak 

Apa istimewanya serum ni ialah Nourishing Scalp Treatment merupakan formula ekslusif dan ianya terbukti mampu untuk mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat serta menguatkan rambut secara semulajadi. 

Tau tak jika kita kekurangan zink, akar rambut akan jadi lemah, rambut akan mudah rosak dan pertumbuhan rambut akan jadi sangat lambat. Zink adalah nutrien penting untuk rambut termasuk untuk pertumbuhan sel, tisu dan pembaikan tisu yang rosak. zink atasi rambut gugurIa juga mengekalkan kelenjar merembeskan minyak yang melekat pada folikel rambut sekaligus menghalang rambut dari cepat gugur. Zink boleh menggabungkan DNA, RNA dan protein, seterusnya merangsang generasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim dalam tubuh kita. Sebab itulah saya turut cadangkan beliau untuk ambil Zink Complex kerana zink yang cukup amat penting untuk membantu pertumbuhan rambut dengan lebih cepat serta menguatkan rambut.

Selepas 2 minggu, anda tahu apa yang berlaku? Beliau hubungi saya dan rasa teruja untuk kongsi kegembiraan yang rambut beliau dah kurang gugur walaupun masih banyak lagi baki vitamin yang beliau ambil 🙂 Ye lah kan..jimat sangat sebab 1 biji sehari je makan zink tu. Jadi, kalau anda pun ada masalah yang sama, boleh hubungi saya di 013-9395771(Pn Muzlina) untuk konsultasi ye. Saya akan bantu anda 🙂

2 thoughts on “Tips Atasi Rambut Gugur dengan Mudah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge