Category Archives: Vitamin untuk Masalah Kesuburan/Cyst

[Testimonial] Bagaimana Shaklee membantu mereka untuk Hamil & Kecutkan Cyst

Banyak feedback positif dan juga testimonial yang saya terima daripada pengguna Shaklee. Ada yang dulunya anti-supplement tapi sekarang dah jadi pengguna tegar macam saya 😉 hehhe…saya bukan anti-supplement..tapi liat nak makan segala jenis tok nenek ubat/tablet! Tapi bila menyedari yang badan saya memang sangat perlukan supplement..sebab tulah sanggup telan jugak ;p Kalau tak disebabkan badan dah letih, penat, cramp sana sini, pening sebab kurang darah dan sebagainya..jangan harap! Itulah lumrah manusia..dah terhantuk baru tergadah..eh..betul ke peribahasa?? Hahhaha..Now, saya memang amalkan supplement Shaklee ni untuk kesihatan saya dan juga family.

Kali ni saya nak share pengalaman dan juga testimoni pelanggan yang ada masalah dalam kesuburan. Ada di antara mereka yang dah pun berjaya hamil.

Testimonial Kesuburan (Trying to Conceive) – Pn. Liza

4 tahun berkahwin tapi belum ada rezeki untuk mengnadung. Alhamdulillah setelah amalkan GLA, B Complex dan Alfalfa, beliau disahkan mengandung.

testimoni shaklee

Testimoni Kesuburan (Trying to Conceive)  – Pn. Marimar

Hi Dearies,
Saja nk share testimoni kt sini… Saya berkahwin hampir setahun…. saya mula ambil produk shaklee utk kecantikan kulit bermula april tahun lepas.. selepas saya berkahwin saya ambil ESP, vitamin E & Shaklee Collagen.. ada juga ambil GLA Complex utk period saya…. sejak berkahwin saya dan suami memang selalu je travel… kadang2 atas urusan kerja… kadang2 jalan2 je… Belum terfikir nak ada baby.. walaupun kami x pernah merancang.. mungkin belum ada rezeki.. 

Tapi.. lepas tengok kawan2 yang baru je kawin… terus je preggy.. membuatkan saya mula merasa yang saya pun teringin utk mengandung. Memang tak nak tunggu lagi… April lepas…saya contact ibu saudara saya merangkap shaklee distributor.. dia cadangkan saya ambil vitalea, b complex dan vitamin C di samping meneruskan GLA complex… untuk suami ambil vitamin E & Zinc utk kesuburan lelaki…

Harini, sudah 1mnggu period saya lewat… tekak mula rasa mual, pinggang rasa lenguh2… saya rasa pelik.. pagi tadi… sebelum mandi… saya terdetik utk cuba buat upt… memang ada je simpan dalam laci, since saya ni memang bekerja di hospital. Lepas saya titikkan urine pada alat tu… saya biarkan je.. dan pergi mandi…. lepas dh siap mandi… saya lihat sekali imbas je alat tu..saya terkejut sbb ‘positive’ saya terus kejutkn suami saya…die sangat teruja..tak tau nak cakap apa…smpai je di tempat kerja..saya recheck,but still same ‘positive’…. Then saya ke gyne dctor utk scan.. alhamdulillah… janin sudah terbentuk dan berkeadaan amat baik di dalam rahim saya… 

Alhamdulillah sekali lagi…. saya hamil selepas 2 bulan selepas mengamalkan set kesuburan Shaklee utk suami & isteri… kawan2 yang sedang mencuba jangan berputus asa ya… lambat atau cepat itu semua atas rezeki masing2.. yang penting Usaha..

Testimoni Kesuburan (Masalah Cyst)

Beliau pula mengamalkan pengambilan GLA Complex. Dengan izin Allah s.w.t, cyst yang bersaiz 4++ cm mengecut kepada 3.6 cm selepas 2 bulan sekaligus mengelakkan diri beliau dari dibedah.

GLA dan cyst

 

Lagi testimoni dari Pn. Dila Roslan yang pernah mengalami ovarian cyst.GLA dan cyst (2)

Anda boleh baca sendiri cerita lanjut mengenai beliau menghadapi dilema di mana doktor mencadangkan agar beliau dibedah tapi akhirnya tak jadi dibedah selepas konsisten mengamalkan supplement shaklee.

Jika anda juga mengalami situasi yang sama, hubungi saya untuk mengetahui supplement mana yang terbaik untuk anda yang mungkin dapat membantu anda. Insya Allah.

Baca info lanjut..

Bagaimana GLA membantu anda untuk cepat hamil

Tips cepat hamil dengan GLA Complex Shaklee

Alhamdulillah..kali ni diberi kesempatan untuk berkongsi dengan pembaca semua mengenai tips untuk cepat hamil dengan GLA Complex Shaklee. Terlebih dahulu, saya ingin kongsikan di sini apa kandungan di dalam GLA Complex yang menyebabkan ianya sangat terkenal dan menjadi bualan hangat di kalangan pasangan yang ingin menimang cahaya mata. Anak adalah penyeri rumah tangga, pengikat kasih sayang antara suami isteri…lebih-lebih lagi jika telah lama mendirikan rumah tangga. Persoalannya, bagaimana GLA Complex membantu anda untuk hamil? Saya tidak dapat memberikan jaminan bahawa anda akan hamil sebaik sahaja mengambil GLA Complex. Sesungguhnya hanya Allah s.w.t yang berhak mengurniakan cahaya mata buat pasangan suami isteri..tetapi sebagai hambaNya, tidak salah jika kita ingin mencuba malah dalam Islam, kita juga dituntut supaya berusaha.

Bagaimana GLA membantu anda untuk cepat hamil?

tips supaya cepat hamil

Sebagai wanita, pasti anda perasan yang setiap bulan cecair serviks yang berbeza dari segi warna dan juga kepekatan akan dikeluarkan. Salah satu cara untuk mengenali waktu subur anda adalah dengan memerhatikan cecair serviks berkenaan. GLA Complex membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Ada wanita yang mengeluarkan cecair tersebut tetapi ianya tak cukup subur.. Ada wanita pula langsung tidak mengeluarkan cecair tersebut dan itu tanda anda tidak subur. Cecair serviks yang subur & berkualiti ini dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)” dan ianya sangat subur, nipis, berair, cerah & likat. Tekstur lendir serviks pada waktu subur inilah yang membantu sperma berenang terus ke uterus seterusnya ke telur (ovum) melalui tiub falopio. Cecair subur ini juga membantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari. Jadi, harapan untuk hamil makin cerah ^__^

Ada juga pasangan suami isteri yang masih belum dapat menimang cahaya mata kerana mengalami masalah hormon yang tidak seimbang. Hormon yang tidak seimbang mengganggu proses kitaran haid. Ringkasnya, jika period pun tak tetap, agak sukar juga lah untuk kira hari subur. Di sinilah GLA Complex membantu dalam kesuburan dengan menyeimbangkan hormon yang tidak stabil dalam badan.

Alhamdulillah..ramai yang mengalami kesan yang positif seperti senggugut berkurangan dan ada yang hilang..paling best bila ramai yang dah pun berjaya hamil setelah mengamalkan pengambilan GLA complex secara konsisten. Saya kongsikan kegembiraan mereka di sini.

Rozita Ita

Sy ambk B Complex awal blan februari…..GLA sy ambk ari first period 14.02.2013-27.02.2013….blan ni miss period & sy disahkan pregnant 5week….syukur Alhamdulillah…..

Salam semua.Just nk share dgn semua mummy2 kt cni.Sy sblm ni period mmg x teratur.Mayb juga sbb masih breastfeed ank kedua yg br berumur 1 thn 6 bln.Lps baca byk komen positif ttg GLA yg leh stabilkn hormon n teraturkn period,so sy try la mkn GLA awl bln Feb.Sampai smlm 13/3,sy still x period lg.Bila cek,rupa2nya dh positif.Oh,mmg trkejut sgt sbb x sangka yg sy akan hamil scpt ni.Lgpun sy mkn GLA bkn utk pregnant,tp utk lancarkn period.Apapun brsyukur kpd Allah dgn rezeki yg x disangka ini 🙂

Sazrina Elias

Tahniah:). saya pun mempunyai masalah period x teratur. tp lepas consume GLA period makin teraturn senggugut hilang . Harap2 lepas ni dapat berita baik macam pn juga:)

Finally cousin saya berjaya hamil after consume GLA dan B-Complex.Alhamdulillah..;)
Saya nak berkongsi cerita dgn semua warga SGL.. saya ada masalah period tak teratur lps bersalinkan anak no. 3 thn 2011.. dh mcm2 ubt saya cuba mkn tapi period tetap gak teratur. disember 2012 saya cuba amalkn GLA utk betulkan balik kitaran haid.. alhamdulillah period saya kembali normal dan 3 hr lepas saya telah dikejutkan berita yg saya disahkan hamil 6++ minggu wlpn saya mkn jamu utk mrancang hamil.. dasat tul penangan shaklee nih.. alhamdulillah

Leen Fazlina

Alhamdulillah..berkongsi 1btol gla brsama suami..akhirnya saya disahkan hamil.
Sebulan yang lalu saya telah mendapat berita yang sgt2 best dari seorang sahabat saya. Hasil consume GLA,zink,vit E selama 3bln++, beliau akhirnya disahkan hamil 6minggu. Alhamdulillah bersyukur sgt. Apa pun semuanya dengan izin Allah jugak..Kita hanya wajib berusaha mana yang boleh dan jgn putus asa + jgn putus doa.Alhamdulilah..

Jadual makan GLA Complex juga sedikit berbeza bagi yang mengalami masalah period yang tidak teratur dan tiada masalah hormon. Kami sedia memberi konsultasi yang berterusan dan jadual makan KHAS untuk mereka yang ingin cepat hamil. Tips ini hanya akan diberikan secara eksklusif untuk pelanggan Mama2R sahaja. Dapatkan GLA Complex anda hari ini jika nak rebut HARGA PROMOSI! 😉

Oh ya..sebelum itu, saya kongsikan nasihat dari Doktor Pakar iaitu Dr.Hamid Arshat untuk anda semua. Semoga berjaya 🙂

set kesuburan shaklee