Category Archives: PRODUK SHAKLEE

Hilangkan Ruam Baby? Cuba Cara Cepat, Mudah & Selamat Ni!

Kulit bayi yang baru lahir amat sensitif dan jika sering terdedah dengan susu yang diminum pun mudah sangat naik ruam. Sebelum ni saya pernah kongsikan petua hilangkan ruam bayi di muka. Kali ni saya nak kongsikan pengalaman seorang ibu yang nak hilangkan ruam baby dekat muka.

Minggu lepas Pn. Danya hubungi saya untuk bantu selesaikan masalah ruam pada baby beliau. Mula-mula ruam biasa, lama-lama jadi macam menggelupas. Saya sendiri agak terkejut bila beliau tunjukkan gambar baby. Katanya dekat belakang telinga pun ada.

ruam di muka bayiKesian kat baby, agak teruk juga. Biasanya jadi macam ni bila baby pakai sarung tangan dan gosok-gosok dekat muka. Saya advise beliau supaya jumpa doktor terlebih dahulu untuk kenalpasti masalah sebenar tapi katanya bila pergi klinik pun doktor hanya bagi krim sapu macam biasa je. Risau dengan ruam yang makin merebak, Pn Danya ambil keputusan untuk cuba krim Herbal Blend.

Alhamdulillah, selepas 2 hari Pn Danya beritahu saya berita gembira yang anaknya makin pulih. Syukur Alhamdulillah..saya pun tumpang happy. Yelah, saya pun ada baby yang pernah ada masalah yang sama..faham sangat macam mana perasaan ibu ni bila lihat ruam yang teruk kat muka anak. Tak tentu arah dibuatnya.

cara hilangkan ruam baby

Bagi ibu yang ada masalah yang sama juga, mungkin boleh cuba cara ni. Sebelum ni pun ada seorang ibu yang hadapi masalah yang sama dan selepas 5 kali sapu dah banyak kurang ruamnya. Kita ikhtiar kan? Mana tahu serasi dan boleh sembuhkan kulit baby yang kena ruam tu. Lagipun, krim ni selamat untuk bayi, bebas paraben dan bahan kimia berbahaya yang lain. Ibu boleh contact saya melalui sms/whatsapp/telegram di 013 939 5771 (Muzlina). Insya Allah, saya sedia membantu. Jangan biarkan ruam di muka bayi tu lama-lama ye nanti makin merebak dan kulit baby jadi lebih sensitif. Susah nak pulih nanti.

Vitamin C Organik Sama Ke Dengan Vitamin C Shaklee?

Ramai yang tertanya-tanya, Sustained Release Vita-C ni vitamin C organik ke? Haa..untuk pengetahuan semua, Sustained Release Vita-C ni lebih daripada organik. Anda boleh tahu kenapa saya cakap vitamin C shaklee ni lebih daripada organik di SINI.

vitamin c organik dan semulajadiSustained Release Vita-C Plus adalah pilihan paling tepat yang mampu bertindak sepanjang hari bagi membekalkan semula vitamin C yang hilang daripada tubuh disebabkan oleh aktiviti harian. Sustained Release Vita-C 500mg dengan rumusan serba semula jadi ini memenuhi keperluan vitamin C tubuh, serta amat penting untuk menyihatkan tulang, gigi, gusi dan seluruh tubuh secara amnya.*

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Apa Bezanya Vitamin C Shaklee dengan Vitamin C lain di pasaran?

1 biji Sustained Release Vita-C Plus mengandungi:

  • Kandungan Vitamin C yang tinggi iaitu 525.35mg yang menyamai 7.5 biji buah oren.
  • Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam. Badan kita hanya boleh serap lebih kurang 100mg sahaja dalam masa 1 jam, selebihnya akan dikeluarkan melalui urin. Jadi, kita tak membazirlah vitamin C yang kita makan tu.
  • Dilengkapi Citrus Bioflavonoids Complex yang berupaya untuk mengurangkan risiko penyakit jantung dan kanser, melindungi fungsi otak dengan melindungi kerosakan sel yang boleh membawa kepada simptom nyanyuk (Alzheimer) dan melancarkan peredaran darah. Terdapat kajian yang mendapati ia mampu bertindak sebagai anti-bakteria, anti-virus, anti-radang dan anti-kanser.
  • Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

Berapa Harga Sebotol Sustained Release Vita-C Plus ni?

Jika dibandingkan dengan vitamin C organik lain di pasaran, Sustained Release Vita-C Plus ni takdelah mahal sangat. Harga sebotol ialah RM92.50 untuk 180 biji (kegunaan sehingga 6 bulan). Hanya 51 sen je sebiji..dan anda boleh jimat lagi kalau jadi ahli. Oh ya! Bulan ni(NOV 2014) ada promosi beli 6 PERCUMA 1 dan juga beli 2, anda boleh dapat diskaun 5%.

Macam Mana Nak Dapat?

Hubungi kami melalui whatsapp/telegram/sms di 013 9395771. Kami menerima bayaran tunai dan juga kad debit/kredit. Jika melalui kad debit/kredit, anda boleh membuat pembelian sendiri dengan klik di link di bawah.

OrderNow

 

Sakit Kepala Sampai Rasa Nak Hantuk Dinding

Ya! Itulah feedback yang saya dapat daripada kawan-kawan yang selalu diserang migrain. Kata mereka bila migrain menyerang, sakit kepala yang amat sangat sampai rasa nak hantuk kepala dekat dinding. Rasa sakit macam nak pecah kepala. Memang tak boleh nak buat apalah.. terbaring je dekat katil. Kata mereka, selalunya asal kena je migrain mesti dapat MC jelah.

sakit kepala yang amat

Cara paling mudah nak hilangkan sakit kepala tu dengan telan painkiller lepas tu tidur. Itu je katanya yang boleh melegakan sakit kepala yang teramat sangat ni. Tapi, masalah ni berulang-ulang, tak pernah hilang malah makin teruk lebih lebih lagi bila kesibukan melanda, stress dengan aktiviti harian di pejabat yang tak berkesudahan. Ada juga antara mereka yang masih bergelar pelajar dan biasanya sakit kepala menyerang bila tengah busy nak exam atau pun siapkan assignment yang terlalu banyak. Bila nak makin cepat siap, makin lambat pula siap kerjanya disebabkan kena migrain ni.

Bila sakit je telan painkiller. Bayangkan dah berapa banyak telan painkiller dalam badan. Tapi, painkiller hanyalah melegakan sakit kepala pada waktu itu sahaja…bukannya mengelakkan daripada diserang migrain lagi. Tambah buruk lagi ianya kekal dalam badan untuk satu jangka waktu yang agak lama. Lebih elok jika ada alternatif yang tidak merosakkan tubuh badan kita. Pernah satu ketika, sahabat kepada kakak saya diserang migrain. Kakak saya bagi dia telan B Complex je lepas tu dia tidur. Alhamdulillah..katanya rasa beza sangat kalau banding dengan makan ubat. Lena dia tidur. Kalau makan ubat sekalipun, belum tentu lagi bleh tidur lena.

Kadangkala, stress yang melampau pun boleh mengakibatkan sakit kepala atau migrain. Bila saya cadangkan kawan-kawan saya yang ada masalah sakit kepala/migrain ni, saya hanya nasihatkan mereka untuk konsisten dengan B Complex je. Paling bagus kalau combine dengan Ostematrix. Rata-rata beritahu selepas konsisten amalkan B Complex..mereka kata dah jarang sangat kena migrain. Sebenarnya vitamin B2 yang ada dalam vitamin B Complex tulah yang membantu dalam mengatasi migrain ni. Sesiapa yang kurang vitamin B2 ni atau pun nama saintifiknya Riboflavin, mereka akan mudah kena sakit kepala.

Cuba lihat je mereka yang amalkan B Complex dan Ostematrix dengan konsisten.

atasi sakit kepala

sakit kepala berkuranghilangkan migrain

Jadi, jika anda juga selalu sakit kepala/migrain dan sedang mencari alternatif bagi mengurangkan masalah tersebut, anda boleh hubungi saya untuk konsultasi dan pertanyaan lanjut.

Muzlina
WhatsApp 013 939 5771
Mama2R’s Vitamin Shoppe

 

Set Penjagaan Kecantikan Kulit NutriWhite yang sangat Mengujakan!

Produk Shaklee bukan hanya vitamin je tau. Shaklee juga menawarkan set penjagaan diri dan kecantikan iaitu NutriWhite dan juga Enfuselle. Set Penjagaan NutriWhite dan Enfuselle ini setanding dengan jenama-jenama terkenal yang dijual di pasaran dan uniknya produk ini ianya berasaskan nutrisi semulajadi.

Sistem NutriWhite bertindak melalui 5 cara iaitu dengan mencegah, mengurangkan, menyekat, memperbaharui dan mencerahkan.

1. Mencegah

Ia melindungi kulit secara aktif daripada pencemaran alam sekitar, sinar UV dan cahaya matahari yang boleh menggelapkan dan merosakkan kulit anda.

2. Mengurangkan

Ia mengurangkan penghasilan pigmen hitam pada kulit daripada menjadi gelap supaya kulit anda kelihatan lebih cerah dan berseri.

3. Menyekat

Ia menyekat pemindahan pigmen hitam daripada dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam.

4. Memperbaharui

Ia memperbaharui sel kulit dengan menghilangkan sel mati yang mengandungi melanin berlebihan agar kulit kelihatan cantik berseri.

5. Mencerahkan

Ia mencerahkan warna melanin yang sedia ada serta tompok hitam serta menyerlahkan warna kulit secara keseluruhan.

Dengan menggunakan Set Penjagaan NutriWhite ini secara konsisten, anda akan mendapat hasil seperti berikut :

  • Kulit anda kelihatan lebih cerah dan berseri
  • Mengurangkan warna kulit yang tidak sekata
  • Penggunaan yang berterusan menampilkan kulit wajah anda kelihatan lebih sempurna.

Apa yang ada dalam Set Penjagaan NutriWhite ni?

Set lengkap NutriWhite terdiri daripada 7 item iaitu :

  1. Gentle Action Makeup Remover
  2. Gentle Deep Foaming Cleanser
  3. Soothing Radiance Whitening Softener
  4. Daily Defense Whitening Essence
  5. Ultimate Protection Whitening Lotion
  6. Overnight Renewal Whitening Cream
  7. Spot Whitening Treatment

Jom kita lihat satu persatu apa fungsinya.

Gentle Action Makeup Removernutriwhite-makeup-remover

  • Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda
  • Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit
  • Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan

Gentle Deep Foaming Cleansernutriwhite foaming-cleanser

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit
  • Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit
  • Lembut dan menyegarkan

Soothing Radiance Whitening Softener

Nutwriwhite whitening-softener

  • Melembapkan dan mengembalikan keseimbangan pH semula jadi kulit
  • Kulit terasa lebih segar dan lebih anjal dengan ekstrak Rosemary
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan kulit
  • Marshmallow membekalkan lembapan penting
  • Sungguh berkesan untuk menyihatkan dan menyerikan kulit

Daily Defense Whitening Essence

dailyDirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:

  • Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
  • Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit
  • Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit
  • Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari
  • Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit

Ultimate Protection Whitening LotionNutriwhite whitening-lotion

  • Rumusan ringan, tidak melekit dan kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari, serta Mountain Arnica untuk melegakan keradangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit terhadap elemen negatif persekitaran.

Overnight Renewal Whitening Creamnutriwhite overnight-whitening-cream

  • Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit
  • Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam
  • Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit
  • Kulit terasa lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun daripada tidur pada keesokan harinya

Spot Whitening TreatmentNutriwhite spot-whitening-treatment

  • Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan
  • Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit

Cara guna Set Kecantikan NutriWhite Shaklee

Apa kata Pengguna Set NutriWhite ni?

testimoni nutriwhite

Pengalaman Maria Hj Abas :

Hari ni saya nak share pengalaman saya menggunakan SoftenerNutriwhite.

Before this saya memang suka bertukar-tukar produk. (Selalu terpengaruh dgn iklan). Alhamdulillah kulit tiada masalah walaupun selalu tukar-tukar.

Dipendekkan cerita, early last year I decided to try SKII’s Miracle Water. Yg ni terpengaruh dgn kakak sebab dia dah guna bertahun-tahun. Harganya nearly RM400.Saya memang pakai consistent selama setahun tu, tapi tak nampak apa-apa kesan pun. (Or maybe saya yg tak perasan?)Bulan Mei yg lepas saya try beli Softener ni. Memang best!

Result: Kulit between bawah mata n hidung tu dah tak kasar! Sangat2 berbeza daripada before this. Memang boleh rasa dengan jari perbezaannya! Pores pun nampak macam mengecil (part ni maybe lambat sikit kut).

Kalau dulu wajib scrub kat bahagian tu n sekitar hidung utk menghilangkan sel-sel kulit mati. Sekarang tak perlu scrub beriya. Scrub gitu-gitu je dah cukup.Semalam pun dapat feedback from one of my friends yg try Softener ni last week. Within 4-5 days dia dah rasa kesannya. Today dia nak try Cleanser pulak.Alhamdulillah kami dah jumpa produk yg boleh menghaluskan kulit dan mengecilkan pores yg sesuai dengan kami. Anda bagaimana?

testimoni nutriwhite2

 

Haaaa..best kan? Teringin tak nak cuba? Kalau anda berminat nak cuba 1 jenis je dulu pun boleh. Tapi, jika anda berminat untuk beli 1 set lengkap ni, anda layak untuk dapat KEAHLIAN PERCUMA tau! Terus boleh beli set ni dengan harga ahli. Banyak jimat tu! 🙂 Sangat sesuai lah kalau nak buat hantaran kahwin sekalipun 🙂

set kecantikan shaklee

RP = Retail Price

Hubungi saya di 013 939 5771 melalui SMS/Whatsapp untuk keterangan lanjut 🙂

 

Ubat batuk kanak-kanak yang tidak membahayakan kesihatan

Ubat batuk dan rasa mengantuk..memang tak dapat dipisahkan. Seringkali kita dengar kes dekat suratkhabar, televisyen, facebook dan macam-macam lagilah cerita kanak-kanak yang dijaga oleh pengasuh diberi ubat batuk. Kononnya mudah nak jaga budak-budak. Iyelah..dah budaknya tido je manjang. Nauzubillahiminzalik..Minta dijauhkanlah dari anak-anak kecil ni dari jadi mangsa orang yang tak bertanggungjawab. Ubat batuk ni memang membahayakan kesihatan jika penggunaannya tidak dikawal.

Alhamdulillah..pengasuh anak-anak saya memang tak suka bagi ubat batuk walaupun batuk. Kalau terpaksa bagi pun..kurangkan dos..sebab mengantuk nanti katanya. Kesian kat budak jadi kurang makan sebab tidur je. Saya sendiri pun kalau boleh memang elakkan dari beri ubat batuk. Lagipun tak elok untuk kesan jangka panjang lebih-lebih lagi kanak-kanak bawah usia 2 tahun. Menurut FDA (Food and Drugs Administration) di Amerika Syarikat, ubat batuk dan selsema tidak dibenarkan untuk kanak-kanak di bawah umur 2 tahun; kanak-kanak di bawah 6 tahun tidak disyorkan untuk diberi ubat batuk dan selsema.

Ada ke ubat batuk untuk kanak-kanak yang tak bagi kesan mengantuk?

Ada..cumanya kita tak panggillah ubat batuk 🙂 .. Banyak cara dan petua yang boleh ibu bapa cuba untuk hilangkan batuk pada kanak-kanak. Antara kaedah rawatan semulajadi yang boleh ibu bapa cuba ialah:

1. Teh limau madu yang suam

Madu didapati boleh mengurangkan batuk serta dipercayai boleh membunuh kuman. Tapi jangan bagi pada bayi yang umur kurang daripada setahun sebab kemungkinan mengandungi spora botulinum (jangkitan ini boleh menyebabkan gangguan sistem saraf yang serius). Spora ini tidak bahaya kepada kanak-kanak yang lebih besar serta orang dewasa mempunyai sistem pertahanan yang kuat. 

For children ages 2 to 5 years use 1/2 teaspoon, children between 6 – 12 use 1 teaspoon and children 12 year and older use 2 teaspoons. It can be given 2 – 4 times daily as needed for cough. 

Kombinasi madu dan lemon pun ok untuk legakan batuk dan sakit tekak.

2. Pengambilan cecair yang mencukupi

Jika bayi masih menyusu, berilah anak anda minum susu ibu (jika masih di bawah 2 tahun)…banyakkan air suam, jus atau sup ayam untuk pastikan badan anak anda cukup air dan tidak dehydrate. Jangan beri anak anda minuman berkarbonat atau sitrus, sebab ianya boleh menyebabkan rasa sakit / gatal tekak.

3. Stokin bawang putih (Garlic Socks)

Mudah je cara nak buat ni. Ambil je 2 atau 3 ulas bawang putih, kemudian ketuk atau penyekkan je. Campur dengan beberapa titis minyak zaitun lepas tu biar sekejap dalam 10 minit. Lepas tu letak atas kapas dan tampal pada kaki anak. Kemudian pakaikan stokin.

4. Pediatric Tuina Massage

Jika urutan kena pada caranya, ia boleh legakan batuk. Anda boleh rujuk bagaimana nak buat teknik urutan ni.

Selain daripada tips dan petua di atas, anda juga boleh memberikan anak suplemen. Ramai yang tak tahu minyak ikan juga boleh melegakan batuk dan kahak.  Omega Guard yang mengandungi Omega 3, DHA dan EPA dapat membantu mengatasi masalah batuk dan keradangan di bahagian tekak. Kadang kala, batuk yang kuat akan menyebabkan rasa sakit tekak dan perit akibat jangkitan kuman yang telah pun merebak di bahagian tersebut.

Ramai ibu yang dah pun cuba berikan Omega Guard ni untuk anak mereka seperti anak Pn Ummi Lin yang menghidap semput.

rawat semput

Lagi pengalaman ibu lain yang menjadikan Omega Guard sebagai suplemen untuk membantu melegakan batuk pada kanak-kanak.

ubat batuk kanak-kanak

Sekiranya berminat, boleh hubungi saya di 013 9395771 melalui SMS/Whatsapp 🙂

7 Ramuan Istimewa yang ada dalam Shaklee Collagen Powder

Apa istimewanya Shaklee Collagen Powder ni berbanding dengan kolagen lain yang banyak dijual di pasaran? Tak sama ke kolagen yang berlambak jual kat luar tu? Rasanya, rata-rata bagi peminat kolagen..pasti tertanya-tanya, apa yang menyebabkan ramai yang bagi feedback positif selepas minum kolagen Shaklee ni. Cepat pulak tu..ada yang seawal 3 hari pun dah dapat rasa perbezaannya! Tak kurang juga seawal 7 hari, masing-masing dah jatuh cinta dengan kolagen Shaklee ni. Semuanya teruja dengan kesan yang dialami. 

Jom, kita singkap rahsia kolagen Shaklee ni. Semuanya disebabkan oleh 7 ramuan istimewa yang diadun khas dalam setiap 1 sachet kolagen. 🙂

  1. Ekstrak biji benih Camelia Japonica (Tsubaki) –  Ekstrak biji ini mengandungi asid oleik, iaitu sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi isoflavan yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas
  2. Ekstrak Pfaffia –  Digelar sebagai ginseng Brazil yang bila digabungkan dengan ekstrak biji benih Camelia japonica, ianya dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembap dan rata.
  3. Kolagen Ikan (RSS – Red Snaper Scale) –  Sisik ikan merah ialah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding dengan kolagen daripada binatang. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen utk menjadikan kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.
  4. Ekstrak Kerang-kerangan –  Glukosamina daripada ekstrak kerang kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan Mata.
  5. Lactobacillus Acidophilus – Lactobasilus acidophilus ialah sejeinis bakteria baik. Ia membantu untuk memgimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen
  6. Vitamin C –  Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yang merosakkan kulit.
  7. Vitamin B (B2 & B6)–  Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan bagi pengeluaran kolagen dlm sel

Kolagen Shaklee ni bukan semata-mata kolagen je tapi sebab gabungan daripada bahan-bahan istimewa seperti yang tersenarai di atas inilah yang menyebabkan kesan yang sangat cepat dan sangat berkesan untuk membantu kolagen ikan sekaligus menyokong kecantikan dari dalam hingga lah ke luaran . Anda beli 1 je..tapi anda dapat 7 khasiat utama. Best kan! 🙂

Dan..inilah tujuan utama kenapa Shaklee Collagen Powder menggunakan kombinasi bahan-bahan hebat ni.

kandungan utama kolagen shaklee

Dan jika anda amalkan secara konsisten Shaklee Collagen Powder ni..anda turut akan dapat 7 manfaat ni juga :

  1. Anti-penuaan : kurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan
  2. Menghidratkan : kulit jadi makin lembap dan kurangkan rasa kering serta menggelupas pada wajah
  3. Mengembalikan keanjalan kulit : kulit lebih tegang, anjal dan lembut
  4. Melicinkan : kulit lebih lembut dan licin
  5. Menyubur : galakkan kuku yang kuat, rambut yang lebat dan bersinar
  6. Mencerahkan : kurangkan pigmentasi, jeragat dan ratakan warna kulit
  7. Menegang : membantu menegang dan menanjalkan payudara

Nak tahu siapa lagi yang sukakan collagen pwder ni?? Meh jenguk kat sini >> TESTIMONIAL PENGGUNA COLLAGEN POWDER

[Testimonial Collagen Powder] Wajah kelihatan lebih muda hanya selepas 1 kotak kolagen

Bila cerita tentang kolagen..banyak sangat dijual kat pasaran. Macam-macam jenis kolagen yang ada. Tapi, betul ke kolagen yang dijual tu benar-benar berkesan? Berapa banyak kandungan kolagen yang ada dalam sesuatu produk? Dengan Shaklee Collagen Powder, anda tak perlu risau sebab Shaklee sentiasa keluarkan produk yang terbaik! Anda boleh baca sendiri KEISTIMEWAAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER yang pastinya membuatkan si pengamalnya sangat berpuas hati dengan hasilnya.

Kali ni saya nak share gambar seorang pengguna kolagen Shaklee ni. Cuba korang lihat perbezaan gambar sebelum dan selepas ambil kolagen ni. Nampak ketara sangat kan? Kulit nampak kemerahan dan makin berseri-seri dan makin tegang. Ini baru kesan selepas minum 15 sachet kolagen! Kalau dah 3 kotak..confirm hasilnya lagi mantop!  Oh ya, dalam 1 kotak kolagen ada 15 sachet tau.

kesan collagen

Apa yang specialnya lagi tentang kolagen Shaklee ni, 1 sachet tu bleh buat minum atau pun buat masker. Tips paling mudah kalau nak dapat hasil yang cepat..korang amik 1 sachet then minum 80%..lagi balance 20% tu korang buat masker. Kalau rajin buat tiap-tiap hari..insya Allah..korang akan nampak bezanya 🙂 Sebenarnya banyak lagi tau khasiat kolagen ni kalau diamalkan, bukan stakat cantik je tapi untuk kesihatan sendi..sebab tu ada yang makcik pakcik yang minum kolagen ni..mereka kata dah tak sakit nak bergerak. 🙂

Berapa harga sekotak kolagen?

Kalau harga biasa, RM298 sekotak. Tapi sempena promosi ni, korang boleh dapat percuma sekotak kalau beli 6 kotak. Haa..pakat-pakatlah dengan kawan-kawan tu cuba sekotak sorang dulu 🙂 Oh ya…satu lagi, korang boleh jadi ahli Shaklee secara percuma tau kalau beli 3 kotak collagen powder ni. Of course lah sah-sah dapat beli dengan harga ahli 🙂 Banyak jimat tu!

So, kalau berminat nak jadi ahli dan nak order, boleh terus hubungi saya di 0139395771 melalui SMS/Whatsapp..

OrderNow

Elakkan minum ubat batuk ketika hamil

Kali ni saya nak kongsikan sedikit cerita mengenai ubat batuk ni. Dulu, memang saya suka sangat makan ubat batuk especially ubat batuk cap kelapa laut..hehe..sedap! Lega tekak rasa. Tapi, bila dah mengandung ni, tak boleh suka-suka hati nak minum ubat batuk kan? Haruslah dapat nasihat daripada doktor dulu sebelum ambil apa-apa ubatan. Risau boleh mengancam nyawa ibu dan juga bayi dalam kandungan. Boleh juga baca tulisan daripada Dr. Zubaidi mengenai ubat batuk yang selamat untuk wanita hamil tapi of course lah perlu jumpa doctor ya. Bukan beli sendiri dekat farmasi ke apa. Waktu saya hamil anak kedua, kena batuk yang agak teruk..berbulan-bulan juga lah. Pergi jumpa doctor, doctor bagi ubat batuk yang paling tak kuat..itu pun sebab dah kesian sangat pergi beberapa kali tapi tak sembuh-sembuh sampai doctor cakap..sabar jelah ye sampai bersalin nanti 🙂 Agaknya alahan mengandung la tu kot. Lagipun, waktu hamil ni, memang immune system kita lemah sikit daripada biasa.

Saya cuba amalkan beberapa petua yang orang bagi. Contohnya, telan madu, telan kicap + perahan limau, amalkan air suam..tapi still batuk cenggitu jugak. Paling best, tiap-tiap hari wajib kemam strepsils..hehe.. Sampai lah waktu nak bersalin pun masih lagi batuk. Nasib baiklah waktu nak meneran tak batuk.hahaha..kalau tak..haru je ;p Lepas bersalin, automatic batuk tu beransur-ansur hilang..mungkin juga Allah nak bagi ujian pada saya ni untuk gugurkan dosa-dosa saya kan, segalanya ada hikmah yang tersembunyi. Teruk ke batuknya? Ye, tapi teruk waktu malam je..siang macam takde apa sangat pun. Korang boleh baca pengalaman saya kena batuk kahak yang berpanjangan.

penawar batuk

Bila mengandung kali ketiga ni, saya dah tau apa yang perlu saya lakukan. Bila saya mula batuk, saya terus amalkan minum air suam yang dibancuh dengan madu dan lemon. Selain tu, saya telan 2 – 3 biji omega guard setiap hari. Alhamdulillah, it works! Malam selepas saya makan omega tu, batuk agak teruk tapi tekak lega sebab dapat keluarkan kahak. Saya teruskan je untuk 2-3 hari..Alhamdulillah tak perlu lagi minum ubat batuk. Lepas tu, saya stop lah makan Omega Guard, sebab kandungan saya dah pun 35 minggu waktu ni. Omega ni boleh cairkan darah..jadi sangat tak digalakkan untuk ambil hujung kehamilan sebabnya risau HB boleh drop. Kadang terfikir, alahai kenapalah saya tak cuba Omega Guard ni dulu…(Masa tu saya tak tahu pun Omega Guard ni bleh bantu legakan batuk & cairkan kahak) hehe..Takpela, orang cakap better late then never! Jumpa juga penawar batuk kahak saya ni. Lagi pun, memang ada kajian yang menunjukkan Omega-3 dapat membantu mengatasi masalah sistem pernafasan. Lagipun, tak rugi pun amalkan dari usia kehamilan 4 bulan sebab memang bagus untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan dan juga kesihatan ibu.

Jadi, kalau korang pun mengalami masalah yang sama, mungkin boleh cuba amalkan Omega Guard ni di samping jaga pemakanan & minuman harian tu. Air sejuk..of course elakkan teruslah..hehe..

Macam mana kalau nak order? Boleh klik je dekat link bawah ni..dan boleh terus order. Atau pun, contact je saya melalui SMS/WhatsApp di 0139395771.OrderNow

Tips mudah kawal kolestrol tanpa ubat

Kalau dulu..memang sangatlah kurang kesedaran dalam diri saya tentang kolestrol dalam badan ni. Apa lagi kalau nak kawal kolestrol..yang terlintas dalam kepala..

Alaaah…aku ni kurus je..mana de sangat kolestrol! 

Rupa-rupanya saya silap! Dan saya sedar semua tu sejak bila? of course lah sejak bila dah banyak membaca hehehhe.. ;p Jadi korang semua pun, jangan terpedaya dengan susuk tubuh anda yang kurus dan ramping itu bebas dari kolestrol ye! Mesti rajin check..sebabnya bahaya kolestrol ni boleh meragut nyawa kalau tak diatasi. Penyakit jantung dan strok adalah dua penyakit yang banyak menyerang mereka yang ada kolestrol tinggi ni. Bila teliti kembali apa yang saya makan..confirm! Memang makanan yang saya makan banyak sangat kolestrol sebab saya suka makan makanan yang berminyak, seafood macam udang, sotong, ketam..makan bukan setakat rasa..tapi melantak la juga kiranya 😉 So..tak kira badan kita ni gemuk ke, berisi ke..sederhana ke..atau kurus..semuanya terdedah kepada bahaya kolestrol ni. Unless lah kalau korang ni memang jenis yang sangat-sangatlah jaga dan amalkan pemakanan yang sihat dan juga gaya hidup yang sihat. Tapi rata-rata sekarang ni, nak bersenam pun jauh sekali kan? asyik busy dengan kerja di ofis je..tapi makan tak pernah busy! hehe..laju jek kalau order nasi lemak, char kuey teow dan sebagainya. 

Bagi mereka yang didapati tinggi kolestrol ni, biasanya doktor akan bagi ubat untuk rendahkan dan kawal kolestrol. Tapi jika anda punya pilihan untuk kawal kolestrol dalam badan tanpa menggunakan ubat, mana satu yang anda pilih?

Kawal kolestrol tanpa ubat?

Ya! Memang kita boleh kawal kolestrol dengan tidak bergantung kepada ubat-ubatan yang doktor bagi. Salah satu caranya yang saya beritahu sebentar tadi iaitu jaga pemakanan dan amalkan gaya hidup yang sihat. Saya kongsikan di sini artikel yang saya petik dari blog Dr.Zubaidi mengenai kajian yang telah membuktikan terdapat 4 produk sumber semulajadi yang dapat membantu merendahkan tahap kolestrol dalam badan dengan berkesan iaitu Pyhtosterols, bijirin oat, serbuk minyak ikan Omega 3 dan juga physilium husk.

  1. Sterol tumbuh-tumbuhan yang juga dikenali sebagai Phytosterols adalah sebatian pada tumbuhan dan bersifat merendahkan tahap kolestrol. Ia terdapat pada minyak sayur-sayuran dan kekacang. Pengambilan produk itu akan menurunkan tahap kolestrol sebanayak 10% hingga 15%.
  2. Oat adalah bijirin yang mengandungi serat larut yang dikenali sebagai ‘beta glucan’dan terbukti merendahkan tahap kolestrol bagi mereka yang mengamalkannya.
  3. Minyak ikan Omega 3 pula adalah asid lemak yang penting bagi metabolisme normal kerana ianya mengandungi Asid Lemak Tak Tepu iaitu EPA bagi mengurangkan infamasi seluruh badan. Produk ini juga sesuai untuk penghidap masalah kesihatan hipertrigliseridemia, kardiovaskular sekunder dan tekanan darah tinggi. Persatuan Jantung Amerika mengesyorkan kepada pesakit jantung koronari supaya mengambil 1 gram minyak ikan seperti produk ini setiap hari.
  4. Physilium husk pula adalah biji benih pokok ‘Plantago Ovate’dan biasanya digunakan untuk menangani masalah sembelit. Ia juga boleh menurunkan tahap kolestrol .

Shaklee sentiasa menawarkan produk yang berasaskan bahan-bahan semulajadi dan ianya juga turut bertindak secara semulajadi. Antara produk yang boleh mengawal tahap kolestrol dalam badan ialah Omega Guard dan juga produk terbaru Shaklee iaitu Phytocol-ST. Kajian klinikal yang telah dijalankan ke atas kedua-duanya terbukti dapat mengawal tahap kolestrol dalam badan sekaligus menurunkan risiko anda dari terdedah kepada penyakit jantung, strok, dan sebagainya.

Phytocol-ST membekalkan 2000mg Phytosterol tumbuhan setiap hari dan dirumus mantap daripada beberapa jenis phytosterol. Ianya menepati 100% keperluan harian phytosterol yang disyorkan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) serta tidak mengandungi tambahan pengawet, pewarna, perisa dan pemanis.

kawal kolestrol dengan phytocol-st

Harga RM197 sebotol. Dapatkan harga yang lebih jimat dengan menjadi ahli Shaklee yang berdaftar

Untuk order Phytocol-ST ;

kawal kolestrol dengan minyak ikan omega 3

Harga RM136 sebotol. Dapatkan harga yang lebih jimat dengan menjadi ahli Shaklee yang berdaftar

Untuk order Omega Guard;

Ruam di pipi dan muka anak menghilang selepas 5 hari!

Semakin ramai yang beri maklum balas yang positif sejak menggunakan Herbal Blend berkesan! Minggu lepas memang ramai yang hubungi saya untuk mengatasi masalah ruam di muka bayi mereka. Disebabkan ramai yang dah pun beri testimonial yg hebat tambah lagi harganya pun tak mahal sangat, memang ibu bapa tak teragak-agak untuk cuba krim ni.Lagi pun krim herbal blend ni selamat untuk bayi. Insya Allah..

Di sini saya kongsikan antara testimoni salah seorang daripada pelanggan saya yang dah pun cuba gunakan krim Herbal Blend ni untuk mengatasi masalah ruam di muka anak beliau. Ini feedback beliau selepas 5 hari menggunakannya.

Alhamdulillah..makin kurang ruam anak saya. Dan sekarang parutnya pun dah hilang 🙂 

Hilangkan ruam muka bayi

Uniknya Krim Herbal Blend ni, ia dihasilkan daripada ekstrak tumbuh-tumbuhan dan pastinya tidak memudaratkan anda yang menggunakannya terutama bayi-bayi kecil 🙂 Dan krim Herbal Blend ini bukan dicipta khas untuk ruam muka tetapi fungsinya yang serbaguna membolehkan ianya digunakan untuk mengatasi pelbagai masalah kulit yang anda hadapi dengan memperbaiki struktur kulit anda secara semulajadi. Anda tidak perlu risau sebab ianya bebas dari Paraben dan juga bahan kimia berbahaya yang lain. Krim Herbal Blend ni juga boleh digunakan untuk mengawal masalah kulit seperti ekzema.

Testimoni di bawah pula adalah dari bapa yang belikan Herbal Blend krim untuk bayinya yang berusia 4 bulan. Katanya naik ruamh dekat muka baby. Selepas 3 hari, saya follow up beliau dan katanya ruam di muka bayinya dah pun berkurangan. Alhamdulillah 🙂

Selepas menggunakan krim Ruam muka bayi Jika anda ingin mendapatkan krim Herbal Blend ni, cepat-cepat hubungi saya di 0139395771 kerana stok sangat terhad.