Category Archives: Advanced Joint Health Tablet

Advanced Joint Health Tablet bantu ayah bebas dari sakit lutut

Sempena promosi bulan Ogos 2013 iaitu Buy 6 FREE 1 Advanced Joint Health Tablet, saya kongsikan testimoni hebat dari ayah saya sendiri. 🙂 Ayah saya memang selalu main tenis dari zaman muda hinggalah ke usia emas. Tapi sejak sakit lutut menyerang, nampak gaya macam kuranglah aktiviti riadah tu dan agak lama juga menyepi dari main tenis.

Jika dulu nak solat pun payah..agak terbatas pergerakannya. Saya yang melihatnya pun rasa sedih..seksa rasanya nak sujud..apatah lagi yang menanggungnya. Saya memang jarang pulang ke kampung..yelah sebab jauh dan kekangan masa serta kewangan. Sesekali bila lihat keadaan ayah saya waktu tu, terdetik rasa sayu di hati..Bila Shaklee keluarkan produk terbaru untuk mengatasi masalah sendi, terus teringat ayah saya di kampung. Waktu tu berbelah bagi nak bagi cuba atau tidak..sebab ayah saya memang pengamal supplement..tapi brand campur-campur lah..Saya hanya offer dulu pada ayah..dan jawapan awal memang tepat seperti yang saya jangka. Ayah saya tolak pelawaan saya 🙂 sebab tengah cuba alternatif lain. Takpelah..

Tak lama selepas tu, terbuka hati ayah untuk cuba Advanced Joint Health Tablet(AJHT) ni. Hari pertama dan kedua makan AJHT, ayah saya alami healing crisis. Sakit jugalah katanya..tapi Alhamdulillah selepas 3 hari, keadaan bertambah baik dan selepas tu kesihatan makin bertambah baik. Selepas konsisten makan AJHT, ostematrix dan amalkan pemakanan yang sihat..ayah saya buka jer dah bebas dari sakit lutut tapi dah boleh main tenis semula 🙂 Kalau dulu setiap hari mesti berurut dengan kerusi urut tapi sekarang dah tak perlu lagi kerusi urut Ogawa. Jadi tempat beristirehat je 🙂

Kata ayah saya sebelum ni macam-macam kaedah dah cuba, urut reflexology, makan glucosamine, condrotin dan sebagainya tapi AJHT paling cepat kesannya. Alhamdulillah syukur sangat. Lagipun Shaklee sendiri dah buat ujian klinikal yang pengguna AJHT dapat rasa kesan positif seawal 5 hari!

sakit sendi

sakit lutut pulih sepenuhnya

Jadi, jika anda, ibu, ayah, nenek, atuk korang juga mengalami masalah yang sama, cubalah AJHT dari Shaklee ni. Mana tahu inilah penawar yang anda cari selama ni kan. Harga biasa RM124 untuk Semenanjung Malaysia dan RM130 untuk Sabah Sarawak. Jangan lepaskan peluang untuk dapatkannya dengan harga yang menarik pada bulan ini sahaja.

Saya tak jual ubat sakit lutut..tapi saya ada Joint Health Tablet

Alhamdulillah..entri penutup 2012 tapi pembuka di ambang 2013!!! 🙂

Masing masing dengan azam dan semangat yang baru..macam2 impian..dan pastinya setiap tahun..usia makin meningkat.. Amal ibadah harus ditingkatkan..Bukan nak pergi haji atau umrah baru nak tingkatkan amal ibadat. Bak kata bijak pandai buat ibadat dan amal jariah seolah2 kita mati esok dan cari rezeki seolah olah kita hidup lama lagi.

Biasa tak anda dengar ibu bapa, atuk nenek atau anda sendiri yang sering mengadu lutut nyeri?..tau jelah bila lutut sakit..nak solat pun agak terbatas. Nak beriadah apatah lagi. Dan pastinya ramai yang dah cuba macam-macam jenis ubat sakit lutut tapi masalah masih tak berkurangan. Bila dah makin berusia ni, tulang rawan makin menipis sebab tu lah sendi sendi lutut dah rasa longgar sana sini..Silap hari bulan ada yang bunyi keriuk keriuk. Ohhh..ngeri sungguh dengar orang sakit lutut. Cukup lah dulu saya pernah terkena sakit abis semua sendi gara-gara langgar pantang waktu anak pertama..2 bulan woo tak tertahan nak duduk pun seriau..nak solat apatah lagi..memang seksa!!! Jadi..ringankanlah beban orang kesayangan anda dengan menghadiahkan kombinasi hebat untuk yang mengalami sakit lutut, sakit sendi dan yang seangkatan dengannya. 

Dan Shaklee menawarkan special offer untuk bulan Januari 2013…penawar bagi masalah sendi anda iaitu Advanced Joint Health Tablet. Ianya bukan ubat tetapi supplement yang menyokong kesihatan sendi anda. Yang bestnya anda akan rasai kesannya seawal 5 hari!!!  Kalau harga pasaran RM124 untuk semenanjung dan RM130 untuk Sabah Sarawak. Bagi pelanggan saya..memang dah tau saya jual berapa kan? Pun dah murah..lagiiiiiiilah kalau harga offer..pastinya jauh lebih murah! Nak tau cepat2 hubungi saya di 013 939 5771 atau PM jer saya kat facebook Mama2R ..senang citer 😉 

Klik untuk lihat himpunan testimoni.

 

 

Sakit Sendi? Atasi Segera Supaya Dapat Bergerak Bebas Seperti Dahulu!

Sakit sendi biasanya menyerang warga emas, tapi ada juga golongan muda yang mengalami sakit sendi. Susah hendak berjalan, melutut atau membengkok pastinya membuatkan pergerakan terbatas untuk jalani kehidupan harian atau aktiviti yang digemari. Kali ni saya nak share kisah ayah saya yang dulunya sakit sendi lutut sampai sukar nak solat dan Alhamdulillah selepas tu kembali pulih.

rawatan sakit sendi

Luluh hati bila melihat ayah saya mendirikan solat dalam keadaan yang tidak menyelesakan dan sangat menyakitkan. Susah nak sujud, rukuk sebab sakit sendi lutut. Sungguh..saya tak tahu sebelum itu sebab jarang balik kampung. Berbual di telefon mana nak tahu kan..macam semua okey je. Hakikatnya tidak! Dalam kepala saya ligat fikir, macam mana nak bantu ayah saya ni.

Kebetulan waktu tu ada produk baru daripada Shaklee khas untuk orang yang ada masalah sendi ni iaitu Advanced Joint Health Tablet ditambah lagi ia dikatakan boleh memberi kesan seawal 5 hari, terus saya tak fikir panjang. Niat saya cuma nak bantu ayah, tapi pada mulanya ayah menolak sebab dah makan glucosamin yang dia beli sendiri katanya.

Selepas sebulan, baru ayah saya terbuka hati untuk cuba Advanced Joint Health Tablet (AJHT) ni. Itupun selepas jatuh motor dan lambat pulih agaknya huhu..Masa mula-mula makan tu, ada juga lah healing crisis, tapi Alhamdulillah lepas tu dah makin ok. Cuba lihat apa kata ayah saya kat bawah ni.

Bagaimana Advanced Joint Health Tablet Membantu Sakit Sendi?

Sendi yang tidak sihat jika dibiarkan tidak cukup nutrisi akan terus mengalami kesakitan. AJHT dapat membantu memulihkan kesihatan sendi dengan cara membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh sendi. Ia mengandungi ekstrak Boswellia aktif, ekstrak jagung dan nutrien penting lain termasuk zink, tembaga, mangan dan vitamin C untuk bantu tingkatkan pergerakan dan keselesaan sendi. Uniknya AJHT dihasilkan berasaskan tumbuhan dan 100% sayur-sayuran.

Advanced Joint Health Tablet bertindak dalam 3 cara :

  1. Ekstrak Boswellia yang membantu menyokong keselesaan sendi dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ekstrak Boswellia ni sejak zaman dulu lagi dah digunakan dalam perubatan Ayurveda. Bahan aktif utama yang ada dalam ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang bertindak sebagai anti-radang semulajadi.
  2. Ekstrak jagung bertindak sebagai kusyen yang dapat membantu mengekalkan tulang rawan. Ekstrak jagung inilah membekalkan satu sumber yang kaya dengan glucosamine dan berfungsi untuk tingkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan.Kalau tulang rawan haus, memang sakit nak bergerak dan tulang rawan ini semakin haus seiring peningkatan usia kita. So, kena jagalah dari awal supaya tulang rawan kekal sihat. Glukosamina ialah blok binaan utama untuk bina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Ia juga ada dalam tendon dan ligamen.
  3. Memelihara tisu penyambung yang sihat. Kandungan zink, tembaga, mangan dan vitamin C penting untuk bekalkan nutrien bagi pembentukan kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

rawatan sakit sendi

Apa yang Buatkan AJHT Cepat Berkesan untuk Sakit Sendi?

Ya..sangat pantas kesannya kerana kesan positif boleh dirasakan seawal 5 HARI! Selain dari 3 cara di atas, apa yang specialnya AJHT ni berbanding dengan glucosamine yang dijual di farmasi ialah ia BEBAS KONDROITIN. Tujuannya untuk penyerapan ekstrak jagung yang lebih baik. Ini kerana terdapat penyelidikan terbaru yang menunjukkan sulfat kondroitin boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glucosamine.

Ramai yang dah beri mak ayah mereka cuba AJHT ni dan rata-rata bagitau dah boleh bergerak selesa ke sana ke mari. Sangat membantu untuk mereka solat dengan sempurna katanya. Alhamdulillah 🙂 Lihat jelah apa kata mereka ni..

sakit sendi hilang

sakit sendi3

sakit sendi4

sakit sendi5

sakit sendi6

sakit sendi7

Kalau nak lagi bagus kesan dia, boleh makan sekali dengan Ostematrix dan Omega Guard especially kalau yang sakit sendi seluruh badan tu. Ostematrix ni bagus untuk kuatkan tulang dan betulkan urat saraf. Omega Guard pula kurangkan kesan radang disebabkan sendi tu yang membengkak. Insya Allah, nikmat dapat berjalan serta bergerak dengan bebas dan selesa tu lah yang dinanti-nanti.

Jadi, kalau nak cepat rasa kesan dia..cepat-cepat hubungi saya di 013 9395771 (Pn. Muzlina) melalui sms/whatsapp/telegram. Jangan tunggu lama-lama nanti makin lama dibiarkan sendi ambil masa yang lebih lama untuk pulih. Kalau dah teruk sangat nanti, suplemen pun dah tak dapat bantu..ada juga yang terpaksa operate untuk ganti tulang rawan tu.

OrderNow

Muzlina
WhatsApp 013 939 5771
Mama2R’s Vitamin Shoppe

Vitamin untuk Warga Emas

Apabila usia anda menginjak ke 40-an, adakah anda mengalami tanda-tanda seperti di bawah??

  • berat badan meningkat
  • kulit kering
  • muka sembap
  • rambut rapuh dan gugur
  • kerap letih
  • mengantuk
  • pergerakan dan tindak balas menjadi perlahan

Simptom-simptom ini sering dianggap sebagai perkara semula jadi dalam proses penuaan, terutama bagi wanita yang memasuki era 40-an.

Boleh dikatakan hampir semua orang turut mengalami gejala sama, tetapi pada tahap berbeza. Namun, hakikatnya ia bukan sebahagian daripada proses semula jadi penuaan kerana ada orang masih mampu bergiat aktif, nampak awet muda, cergas dan tajam fikirannya, walaupun usia melebihi separuh abad.

Ya..waktu saya ditugaskan ke Jepun dulu, majoriti penduduknya hanya berjalan kaki untuk ke sesuatu tempat. Walaupun jauh..tapi mereka suka jalan kaki. Even bertanding ngan bos saya yang usianya 50-an gitu..Memang semput saya nak kejar!!! Hahahha.. 🙂

Menurut doktor Pakar Sakit Puan Hospital Pantai Ampang, Kuala Lumpur, Dr. Suhaimi Isa, terdapat tiga gejala kesihatan yang dialami oleh wanita berusia 40 tahun ke atas. Mereka akan mengalami penuaan, perubatan seperti diabetes, darah tinggi serta kanser dan risiko kanser termasuk kanser payu dara dan rahim. Menyentuh masalah menopaus, ia biasa melanda wanita peringkat umur 50-an. Tambah beliau, jika mereka hidup sehingga 80 tahun, golongan ini ada 25 tahun untuk menempuh hidup ini. Bagi menempuh tempoh masa ini, pelbagai persediaan perlu dilakukan.

Selain itu, golongan ini turut berisiko tinggi mengalami osteoporosis. Ketika usia semakin meningkat, tulang-tulang sendi akan mula rasa sakit khususnya tulang belakang. Dalam membuat persediaan mengawal penyakit, setiap wanita perlu mengawal cara hidup mereka dengan bijak. Selain menjaga kesihatan dengan pengambilan vitamin serta suplemen, golongan ini perlu mengambil diet yang elok. Misalnya, bagi wanita yang mengalami menopaus, metabolisma badan akan menjadi rendah. Justeru itu, mereka disaran kurangkan makan, pilih makanan berkualiti, protein tinggi, lebihkan sayur-sayuran dan buah-buahan. Selain itu, mereka perlu mengawal pengambilan glukosa dan karbohidrat.

Risiko terhadap osteoporosis boleh dikurangkan dengan pengambilan makanan yang seimbang. Pastikan anda mengambil cukup kalsium, magnesium dan vitamin D untuk kesihatan tulang.

Berat badan bertambah apabila anda makan banyak, lebih daripada apa yang boleh dibakar oleh badan anda. Kalori yang lebih ini akan disimpan sebagai lemak.
Berlebihan berat badan dan kegemukan/obesiti dikaitkan dengan :

  • Masalah jantung seperti penyakit darah tinggi/hipertensi dan paras kolesterol yang tinggi.
  • Penyakit Kencing Manis/ Diabetes.
  • Kesan psikologikal seperti kemurungan dan kurang keyakinan diri.
  • Masalah pernafasan seperti asma serta masalah tidur.
  • Komplikasi sendi dan tulang seperti osteoarthritis dan kesakitan tulang pinggul.
  • Bertambah gemuk apabila umur meningkat.

Jadi, pengambilan supplement amatlah digalakkan untuk memelihara kesihatan supaya berada di tahap optimum.

Kenapa Osteomatrix?

kalsium

Osteomatrix adalah suplemen yang membekalkan Kalsium, Magnesium dan dilengkapi Vitamin D untuk kadar penyerapan yang lebih baik dalam tubuh badan.
Ostematrix Membekalkan:

  • 1,000 mg (100% Daily Value) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Kenapa Omega Guard?

omega guard

Omega guard ialah minyak ikan terbaik dunia yang menggunakan penyulingan molekul 3 peringkat yang sangat eksklusif di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghilangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya.

Pengambilan Omega Guard yang konsisten dapat :

  • Membantu mengurangkan risiko alzheimer (nyanyuk)
  • Membantu dalam proses pembelajaran.(sangat digalakkan untuk student)
  • Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
  • Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
  • Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya
  • Mengurangkan risiko strok
  • Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
  • Merendahkan tekanan darah
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
  • Penyelidikan juga menunjukkan bahawa omega-3 menggalakkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. Omega-3 juga menyokong otak, visi, dan fungsi sendi yang sihat

Kenapa GLA Complex?

 GLA complex

GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal.

Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopaus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
  • Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan.
  • Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari GLA boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol.

Kenapa Advanced Joint Health Tablets?

advanced joint health

Bila umur semakin meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ini disebabkan oleh joint discomfort.

Kadang-kadang, kalau menghadap komputer lama-lama, sakit belakang, leher, lutut..kadang2 tangan pun sakit kan sebab angkat benda berat or buat sesuatu dalam tempoh yang lama. Jadi, Joint Health Tables ni melegakan dan boleh membantu. Mengikut clinical test yang dibuat, kesannya boleh dilihat/dirasai seawal 5 hari selepas penggunaan!!

Joint Health Tablet ni membantu kita dalam 3 cara:

  1. Menyokong keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan.
  2. Bertindak sebagai ‘kusyen’: Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawan
  3. Memelihara tisu penyambung yang sihat: Zinc, copper, manganese and vitamin C merupakan nutrien penting dalam kesihatan sendi denganmembekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhdap sendi.

Melalui 3 cara inilah joint health tablet dpt bantu melegakan sakit-sakit sendi..Shaklee Advanced Joint Health Tablet ni sangat2 bagus sbb ianya dihasilkan dari ramuan aktif iaitu Boswellia yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi.

credit 

SOALAN: Bagaimana jika ambil salah satu je?
JAWAPAN: Boleh..tiada paksaan. Bezanya hanya akan dapat effect yang minimum je lah.

Tak semestinya anda beli kesemua vitamin di atas, boleh ikut keperluan dan kesesuaian budget anda. Sila hubungi saya untuk konsultasi yer.

________________________________________________________________________

Pertanyaan dan order:

PM ke Facebook Tg Muzlina | Mama2R atau SMS 013-9395771 atau email ke tgmuzlina@gmail.com untuk maklumat lanjut.