Category Archives: Collagen Powder

7 Ramuan Istimewa yang ada dalam Shaklee Collagen Powder

Apa istimewanya Shaklee Collagen Powder ni berbanding dengan kolagen lain yang banyak dijual di pasaran? Tak sama ke kolagen yang berlambak jual kat luar tu? Rasanya, rata-rata bagi peminat kolagen..pasti tertanya-tanya, apa yang menyebabkan ramai yang bagi feedback positif selepas minum kolagen Shaklee ni. Cepat pulak tu..ada yang seawal 3 hari pun dah dapat rasa perbezaannya! Tak kurang juga seawal 7 hari, masing-masing dah jatuh cinta dengan kolagen Shaklee ni. Semuanya teruja dengan kesan yang dialami. 

Jom, kita singkap rahsia kolagen Shaklee ni. Semuanya disebabkan oleh 7 ramuan istimewa yang diadun khas dalam setiap 1 sachet kolagen. 🙂

  1. Ekstrak biji benih Camelia Japonica (Tsubaki) –  Ekstrak biji ini mengandungi asid oleik, iaitu sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi isoflavan yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas
  2. Ekstrak Pfaffia –  Digelar sebagai ginseng Brazil yang bila digabungkan dengan ekstrak biji benih Camelia japonica, ianya dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembap dan rata.
  3. Kolagen Ikan (RSS – Red Snaper Scale) –  Sisik ikan merah ialah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding dengan kolagen daripada binatang. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen utk menjadikan kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.
  4. Ekstrak Kerang-kerangan –  Glukosamina daripada ekstrak kerang kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan Mata.
  5. Lactobacillus Acidophilus – Lactobasilus acidophilus ialah sejeinis bakteria baik. Ia membantu untuk memgimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen
  6. Vitamin C –  Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yang merosakkan kulit.
  7. Vitamin B (B2 & B6)–  Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan bagi pengeluaran kolagen dlm sel

Kolagen Shaklee ni bukan semata-mata kolagen je tapi sebab gabungan daripada bahan-bahan istimewa seperti yang tersenarai di atas inilah yang menyebabkan kesan yang sangat cepat dan sangat berkesan untuk membantu kolagen ikan sekaligus menyokong kecantikan dari dalam hingga lah ke luaran . Anda beli 1 je..tapi anda dapat 7 khasiat utama. Best kan! 🙂

Dan..inilah tujuan utama kenapa Shaklee Collagen Powder menggunakan kombinasi bahan-bahan hebat ni.

kandungan utama kolagen shaklee

Dan jika anda amalkan secara konsisten Shaklee Collagen Powder ni..anda turut akan dapat 7 manfaat ni juga :

  1. Anti-penuaan : kurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan
  2. Menghidratkan : kulit jadi makin lembap dan kurangkan rasa kering serta menggelupas pada wajah
  3. Mengembalikan keanjalan kulit : kulit lebih tegang, anjal dan lembut
  4. Melicinkan : kulit lebih lembut dan licin
  5. Menyubur : galakkan kuku yang kuat, rambut yang lebat dan bersinar
  6. Mencerahkan : kurangkan pigmentasi, jeragat dan ratakan warna kulit
  7. Menegang : membantu menegang dan menanjalkan payudara

Nak tahu siapa lagi yang sukakan collagen pwder ni?? Meh jenguk kat sini >> TESTIMONIAL PENGGUNA COLLAGEN POWDER

[Testimonial Collagen Powder] Wajah kelihatan lebih muda hanya selepas 1 kotak kolagen

Bila cerita tentang kolagen..banyak sangat dijual kat pasaran. Macam-macam jenis kolagen yang ada. Tapi, betul ke kolagen yang dijual tu benar-benar berkesan? Berapa banyak kandungan kolagen yang ada dalam sesuatu produk? Dengan Shaklee Collagen Powder, anda tak perlu risau sebab Shaklee sentiasa keluarkan produk yang terbaik! Anda boleh baca sendiri KEISTIMEWAAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER yang pastinya membuatkan si pengamalnya sangat berpuas hati dengan hasilnya.

Kali ni saya nak share gambar seorang pengguna kolagen Shaklee ni. Cuba korang lihat perbezaan gambar sebelum dan selepas ambil kolagen ni. Nampak ketara sangat kan? Kulit nampak kemerahan dan makin berseri-seri dan makin tegang. Ini baru kesan selepas minum 15 sachet kolagen! Kalau dah 3 kotak..confirm hasilnya lagi mantop!  Oh ya, dalam 1 kotak kolagen ada 15 sachet tau.

kesan collagen

Apa yang specialnya lagi tentang kolagen Shaklee ni, 1 sachet tu bleh buat minum atau pun buat masker. Tips paling mudah kalau nak dapat hasil yang cepat..korang amik 1 sachet then minum 80%..lagi balance 20% tu korang buat masker. Kalau rajin buat tiap-tiap hari..insya Allah..korang akan nampak bezanya 🙂 Sebenarnya banyak lagi tau khasiat kolagen ni kalau diamalkan, bukan stakat cantik je tapi untuk kesihatan sendi..sebab tu ada yang makcik pakcik yang minum kolagen ni..mereka kata dah tak sakit nak bergerak. 🙂

Berapa harga sekotak kolagen?

Kalau harga biasa, RM298 sekotak. Tapi sempena promosi ni, korang boleh dapat percuma sekotak kalau beli 6 kotak. Haa..pakat-pakatlah dengan kawan-kawan tu cuba sekotak sorang dulu 🙂 Oh ya…satu lagi, korang boleh jadi ahli Shaklee secara percuma tau kalau beli 3 kotak collagen powder ni. Of course lah sah-sah dapat beli dengan harga ahli 🙂 Banyak jimat tu!

So, kalau berminat nak jadi ahli dan nak order, boleh terus hubungi saya di 0139395771 melalui SMS/Whatsapp..

OrderNow

Cara Menghilangkan Jerawat Supaya Tampil Lebih Yakin di Khalayak Ramai

Masalah kulit seperti jerawat, jeragat, kulit berminyak, kulit berkedut selalu buat kita sebagai wanita jadi emo, moody kan?! Puas cuba macam-macam produk tapi hasilnya bukan makin elok, makin teruk adalah! Di sini, saya kongsikan cara menghilangkan jerawat dan bekas jerawat dengan berkesan supaya tidak akan merosakkan kulit muka tapi akan buat kulit muka lebih sihat, cantik berseri-seri. 

Produk kosmetik sekarang ni banyak yang gunakan bahan kimia berbahaya. Dekat label tak tulis tapi bila sekali kantoi..terbongkarlah semuanya! Yang tanggung akibatnya, kitalah sebagai pengguna. Ada juga yang kononnya dapat putihkan kulit tapi bila dilihat kesannya, kulit putih pucat macam orang sakit! Yang kita nak biar cerah semulajadi, pipi nampak merah natural gitu 🙂 Parut jerawat memang susah nak hilang kalau kita tak jaga makan, obviously nampak tak cantiklah kalau bekas jerawat banyak sangat, makin lama kulit muka nampak kusam dan tak berseri.

Apa yang kita boleh buat ialah rawat kulit dari dalam supaya kulit rosak dapat diganti dengan sel kulit baru yang lebih sihat. Ada sorang pelanggan saya yang dah cuba Set Kecantikan Shaklee ni. Dia cuma ambil yang basic je iaitu ESP dan Vitamin C dan konsisten makan setiap hari. Hasilnya jerawat yang dulunya meriah kat muka dah tak ada dan kulit dia lebih licin dan lebih cantik dari dulu. Lepas tu dia upgrade Set Premium Kecantikan yang kat bawah ni sebab puas hati sangat dengan kesannya.

Set Kecantikan Shaklee yang pastinya akan buat anda dan orang kesayangan anda terpikat 😉

Haaa..set kat atas ni nak cuba satu per satu pun boleh tau. Yang pasti, mesti anda teruja bila kulit cantik tanpa make up dengan Set Kecantikan Shaklee :
♥ Tak perlu susah nk cuci make up bila nak solat
♥ Tak perlu tepek make up utk tutup jerawat,parut dan pori besar kat muka
♥ Tak perlu cucuk sana sini nak bagi kulit tegang dan anjal
♥ Tak perlu touch up2 muka sebab muka berminyak
♥ Tak perlu habis ribu riban gi buat facial treatment
♥ Tak perlu tanggung risiko kesan bahan kimia berbahaya yg
♥ Tak perlu susah2 cari kat kedai yg harganya jauh lebih mahal sbb saya jual jauh lagi murah 😉

Dahtu..Apa yang anda perlu?

  • Kita perlu cantik untuk suami
  • Kita perlu sihat untuk diri sendiri,suami,anak2,keluarga dan orang sekeliling
  • Kita wajib jaga anugerah Allah s.w.t yg tak ternilai ni..waktu kita baby..kulit kita perfect! Takkan nak sia-siakannya????

Apa yg anda akan dapat?

  • Kulit muka yang CANTIK, GEBU, ANJAL, LICIN BERSERI2!!!
  • Badan yg SIHAT, CERGAS & BERTENAGA
  • Pasti tersenyum sepanjang hari kalau suami yg puji wink wink 😉

NATURAL BEAUTY…idaman setiap wanita cantik dan bijak. Meh tengok apa fungsi setiap vitamin untuk kecantikan.

Vitamin E : Terkenal sebagai vitamin awet muda. Antioksidan yang ada akan lindungi sel badan kita dari rosak lebih-lebih lagi sekarang ni udara pun dah tak bersih…dah tercemar dengan asap rokok, asap kenderaan, asap kilang dan sebagainya. Selain itu vitamin E juga dikatakan membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit. Vitamin E juga membantu mengurangkan kesan kulit jeragat selain pengambilan beta carotene. Vitamin E sangat membantu bagi mereka yang mempunyai masalah kulit yang berminyak.

Vitamin C : Membantu proses pembaikan tisu terutamanya bekas-bekas jerawat dan juga parut. Ia juga sangat penting dalam pembentukan kolagen dan membantu menganjalkan kulit. Vitamin C juga berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). Mengikut Dr.Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C!. Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.

 B-complex : 1 tablet B Complex lengkap dengan 8 vitamin B iaitu B1, B2, B3, B6, B12, biotin, asid pantotenik dan asid folik. Badan kita sentiasa perlukan tenaga lagi2 kalau kita aktif. Jadi, B Complex akan tukarkan semua yang ada (stored energy) kepada tenaga sepanjang kita aktif. Bagi wanita yang kerja, dahlah penat kat office..menempuh traffic jammed lagi..balik rumah kena buat kerja rumah. Fuh!..memang penat dan stress tak boleh lari. B Complex ni adalah anti stress semulajadi. Tahukah anda yang stress juga boleh menyebabkan timbulnya jerawat dan membuatkan muka kita nampak lebih cepat tua. Jadi, B complex membantu dalam mengurangkan stress dan kelesuan. Barulah wajah kita nampak fresh, tak kusam dan berseri2.

Protein Isolate Powder (ESP) : Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut seperti jerawat, stretch mark dan sebagainya. Protein penting untuk pembentukan dan pembaharuan sel kulit, membentuk ‘elastic fiber’ untuk penegangan kulit. Ianya membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jerawat). Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat sangat sukar dihilangkan kerana kita tidak mendapat cukup protein yang membantu dalam penghasilan sel baru. Untuk dapatkan kulit yang cantik kita perlulah mendapatkan makanan yang bersumberkan protein yang baik. Parut jerawat yang hitam adalah disebabkan protein yg tidak cukup dalam badan.

Collagen Powder : Mengecilkan liang pori-pori yg kelihatan, menghilangkan kedutan dan garis-garis halus, menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut, menyokong kesihatan sendi dan tulang, menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur, dan bercabang serta bersinar, membantu dan menegangkan payudara, mengurangkan pigmentasi, jeragat dan tona kulit yang tidak sekata serta melembapkan kulit. Jom tengok TESTIMONIAL COLLAGEN POWDER

Kecantikan dan kesihatan sangat berkait rapat sebab kecantikan akan secara automatik terserlah jika sel dalaman dan luaran badan kita sihat. Jadi, kenapa kita nak melabur dalam produk kecantikan semata-mata kalau kita boleh dapat produk berkualiti yang memberikan kedua-duanya sekali? Jadilah pengguna bijak! Harga pasaran bagi complete set (sustained release vitamin C) ialah RM743.25. Semua vitamin ni bukan habis serentak dalam masa sebulan je tau..Macam b complex dengan vitamin e tu untuk 4 bulan. Sustained release vitamin C plak untuk 6 bulan. Ok..yang dalam gambar ni saya letak vitamin C chewable..sebab waktu saya amik gambar ni stok vitamin C adult takde hehe..Lebih murah dan jimat sebenarnya amik yang adult. Kalau memang anda bercadang nak ambil complete set, saya cadangkan terus register jadi ahli je RM65 lepas tu terus bleh dapat harga ahli..banyak sangat bleh jimat tu! Bleh dapat cash bonus lak lepas tu 🙂 

Banyaknya kena makan! Pasti anda semua terdetik macam tu kan? Jangan risau ada jadualnya 🙂

Sebenarnya banyak lagi vitamin untuk dapatkan kulit yang cantik. Anda boleh lihat video menarik ni sampai habis kalau nak tahu macam mana Cik Farizan Mazlan ni yang dulunya kulit muka berjerawat teruk akibat salah guna produk. Lepas 7 tahun, beliau transform jadi wanita berkulit cantik, licin, gebu dan berseri-seri!

Lepas 7 Tahun Geram Muka Berjerawat Teruk, Ini Yg Dia Buat from iReach HD on Vimeo.

Sebarang pertanyaan produk, sila hubungi saya di 013 939 5771 atau tgmuzlina@gmail.com. Saya sedia mendengar masalah kulit anda dan membantu anda menyelesaikannya. 🙂

Lagi testimonial Shaklee Collagen Powder (SCP)

Siapa yang dah pernah gunakan Shaklee Collagen Powder (SCP) pasti teruja dengan hasilnya…Ada pengguna yang dah cuba Shaklee Collagen Powder dan menunjukkan kesan positif seawal 7 hari..

Alhamdulillah..semuanya dengan izin Allah s.w.t ^___^
selepas konsisten ambik Collagen Powder Shaklee selama 7 hari, kulit sy yg hodoh tu dah licin….. cuma kesan parut still ada laahh… yelaaa kan, Shaklee sendiri pun dah inform awal2, utk dapatkan kesan yg terbaik, kena amalkan Collagen Powder selama 8 minggu….

tapi kalo dah 7 hari guna, resultnya sangat2 hebat, apatah lagi 8 minggu.. mesti kulit lagi cantik & gebussssssss gitewwww……

Baca cerita lanjut Pn.Masyitah di blog beliau.

Kalau yang rajin buat masker SCP ni..effectnya anda boleh rasa kesan yang sangat cepat..Kulit jadi lebih lembut dan moist.

Apapun..Shaklee RSS Collagen ni memang terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. It’s proven with clinical studies okey..Selepas penggunaan 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh.

  • Meningkatkan Kelembapan Kulit ~ 90%
  • Mengurangkan Kekasaran dan Kekeringan ~ 75%
  • Meningkat dalam Penampilan Keseluruhan ~ 71%
  • Meningkatkan Kelembutan dan Kelicinan ~ 69%
  • Meningkatkan Pemakaian Kekal Mekap ~ 60%
  • Meningkatkan Keanjalan, Ketegangan dan Elastisiti ~ 55%
  • Meningkatkan Ketebalan Rambut ~ 54%
  • Meningkatkan Keserian, Tona dan Warna Kulit ~ 50%
  • Mengurangkan Garis-garis Halus dan Kedut-Kedutan ~ 18%

Info lanjut anda boleh lihat di sini yer >> Shaklee Collagen Powder.

Kenapa effect yang dapat dirasai bagi mereka yang consume Shaklee Collagen Powder ni sangat cepat?? Ini adalah kerana jisim molekulnya yang sangat ringan iaitu 1000 dalton dan kandungan Lactobacillus acidophilus yang membantu penyerapan KOLAGEN dalam tubuh serta merta. 

Rata-rata pengguna SCP termasuk la saya kan sangat teruja dengan effect yang dapat dirasakan antara 7 hari hingga 14 hari

  1. Kulit lebih licin dan lembut.
  2. Kecerahan kulit lebih terserlah
  3. Ade perubahan positif pada kulit-kulit sensitif dan kasar, lembut dan lebih cerah.
  4. Complexion kulit lebih rata dan lebih glowing

Meh kita tengok testimonial bergambar lak..Credit untuk Aula for this great testimonial 😉

Kesan Pengambilan Shaklee Collagen Powder selepas 2 minggu

Selepas pengambilan Shaklee Collagen Powder selama 7 hari

Lagi testimonial anda boleh KLIK DI SINI.

Macam mana?? Bagi yang nak cuba..boleh order sahaja dengan klik link di bawah. Pembayaran melalui kad debit atau kad kredit sahaja.

OrderNow

Jika anda ingin membuat pembayaran melalui cash/bank transfer, sila hubungi saya di 013 939 5771 (wassap/sms) atau email jek tgmuzlina@gmail.com. Sebarang info dan updates saya akan kongsikan di facebook fanpage saya http://www.facebook.com/Mama2R ….Jangan lupa klik ‘LIKE’ untuk follow yer..

Collagen Powder Terbaik!!!

Bila sebut mengenai kolagen..apakah yang terbayang di fikiran anda? Oh..kulit yang tegang..licin..anjal dan semuanya mengenai KULIT..Itu yang kita nampak dari segi luaran la kan..Sebelum tu..meh kita fahamkan apa itu kolagen dan mengapa ianya diperlukan oleh tubuh badan..Saya petik dari sumber ini dan saya olah serba sedikit ya.

Apakah itu kolagen (collagen)?

Menurut Pegawai Perubatan Estetik Pusat Kecergasan Wanita Az-Zahrah (PKW), Bandar Baru Bangi, Dr Siti Hawa Abd Karim, kolagen adalah sejenis protein yang penting untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Kira-kira 25 hingga 35 peratus daripada jumlah keseluruhan protein di dalam badan terdiri daripada kolagen dan 80 peratus struktur kulit terbentuk darinya. – Sumber 

Bagaimana kolagen berfungsi?

Kolagen berfungsi sebagai penyokong kepada seluruh tubuh badan kita. Kolagen terdiri dari serat protein yang ada pada kulit, tulang rawan, tulang dan tisu-tisu (juga di dalam kuku dan rambut). 

Menurut Dr Siti Hawa Abd Karim lagi, 

Bahan ini berfungsi untuk mempertingkatkan penghasilan sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembutkan dan membuat kulit lebih bercahaya serta efektif menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan

.

Namun, apabila usia semakin meningkat, bermula seawal 25 tahun proses pengurangan kolagen oleh sel fibroblast akan berlaku seterusnya menyebabkan kulit menampakkan garis penuaan, berjeragat, kusam dan kurang bermaya.

Ini ditambah faktor alam sekitar seperti debu dan kotoran, terdedah terlalu lama kepada sinaran matahari, penggunaan bahan kosmetik yang tinggi kandungan kimia, tekanan di tempat kerja serta wanita yang sering melahirkan anak, menyebabkan pengurangan penghasilan kolagen dalam, sekali gus menyumbang kepada kelesuan kulit.

Sains telah membuktikan bermula usia 25 tahun, kulit kita akan mula kehilangan kolagen secara berperingkat pada kadar 1.5% setiap tahun, dan kita akan kehilangan 50% kolagen (dari usia 25 tahun) pada usia 60 tahun. Bermakna, kita akan kehilangan setengah dari kolagen dalam badan bila usia mencecah 60 tahun. Banyak kan? Time tu lah kulit kedut, loose, wrinkle semua ada.

3gens-faces-collagen

Kolagen memainkan peranannya dalam kesihatan penjagaan kulit, otot, tulang, rawan, urat, rambut, kuku dan gigi. Rantaian kolagen yang kuat yang juga dikenali sebagai fiber kolagen merupakan komponen utama pada matrik ekstraselular yang mengukuhkan tisu serta struktur sel. Kolagen merupakan komponen utama dan fascia, cartilage, ligamen, tendon tulang serta kulit. Dengan adanya lapisan keratin yang lembut, ia membantu dalam menguatkan struktur lapisan kulit di samping elastisiti kulit. Selain itu, kolagen juga membantu dalam menguatkan saluran darah serta memainkan peranannya dalam membentuk tisu tubuh. Secara semulajadi, ia memerangkap kelembapan dan untuk keanjalan kulit.

Seringkali kolagen dikaitkan dengan kesihatan kulit manusia. Ia bersama-sama keratin menjadikan kulit kuat dan anjal. Kolagen menjadi kurang dengan bertambahnya usia. Kulit menjadi berkedut. Oleh itu, tidak hairanlah sekiranya ramai yang mencari-cari sumber dalam usaha menangani kesan ketara penuaan pada kulit. Selain itu, kolagen diperlukan dalam hal perubatan, turut dijual sebagai suplemen bagi melancarkan pergerakan sendi. Kadang-kadang digunakan dalam merawat dan mengubat kes-kes melecur yang serius. Bagi merawat kes melecur, ia digunakan bagi mencipta ganti kulit palsu.

Salah satu fungsi kolagen adalah merawat luka pada kulit. Ia merangsang platelet darah agar cepat membeku dan membentuk selapisan bagi melindungi luka.

Dari manakah sumber collagen?

Tahukah anda dari mana sumber kolagen dalam suplemen yang ada di pasaran??

  1. Daripada bovine (lembu) – diternak secara tertutup contohnya di Australia dan New Zealand
  2. Daripada babi (porcine origin)
  3. Daripada haiwan laut – contohnya ikan dan gamat
  4. Daripada tumbuhan – contohnya kacang soya
  5. Daripada Yak – produk dari China
  6. Daripada manusia – plasenta, janin yang digugurkan dan ada cerita dari banduan yang ditembak mati!

Semua orang nak cantik tapi jangan sampai membelakangkan hukum hakam yer..Kolagen yang kita nak ambil tu mestilah HALAL dan semestinya SEMULAJADI. Yang mana satukah pilihan anda?? Anda sanggup ke kena suntik macam ni??

Hohoh..saya taknak!! Pilihan saya..Shaklee Collagen Powder..Memang terhangat di pasaran.  

collagen paling berkesan

Keistimewaan Shaklee Collagen Powder

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

7 bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

*Berat molekul diukur dalam unit Dalton

Apakah kesan dan faedah yang anda akan dapat jika mengambil Collagen?

khasiat collagen

  1. ANTI PENUAAN ~ Mengurangkan liang-liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan.
  2. MENGHIDRATKAN ~ Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan menggelupas pada muka
  3. MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT ~ Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan
  4. MELICINKAN ~ Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
  5. MENYUBURKAN ~ Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar.
  6. MENCERAHKAN ~ Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
  7. MENEGANGKAN ~ Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.
Faedah tambahan collagen ialah menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. Bantu untuk mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.
kajian ke atas shaklee collagen powder
Shaklee RSS Collagen terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas menggunakan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh.
  • Meningkatkan Kelembapan Kulit ~ 90%
  • Mengurangkan Kekasaran dan Kekeringan ~ 75%
  • Meningkat dalam Penampilan Keseluruhan ~ 71%
  • Meningkatkan Kelembutan dan Kelicinan ~ 69%
  • Meningkatkan Pemakaian Kekal Mekap ~ 60%
  • Meningkatkan Keanjalan, Ketegangan dan Elastisiti ~ 55%
  • Meningkatkan Ketebalan Rambut ~ 54%
  • Meningkatkan Keserian, Tona dan Warna Kulit ~ 50%
  • Mengurangkan Garis-garis Halus dan Kedut-Kedutan ~ 18%
Jom kita tengok apa kata pengguna Shaklee Collagen Powder..SEMUANYA cakap BEST!! ^__^ 

Thanks to Fai yang compile testimoni ni yer 😉

 

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

 

Adakah Collagen Powder Shaklee selamat untuk IBU MENGANDUNG dan MENYUSU?

Secara asasnya, kolagen selamat malah diperlukan untuk menjaga kulit agar tidak mengalami rekahan (stretch mark) bagi wanita hamil. Namun, ibu-ibu harus berwaspada pada bahan-bahan yang digunakan, kerana ada bahan yang tidak sesuai untuk ibu mengandung dan menyusu. Malah, harus tahu juga bahawa produk2 kolagen ni tidak diuji terhadap wanita hamil dan menyusu. Oleh itu, ibu-ibu kena periksa dulu apa bahan yang digunakan. Contohnya dalam Collagen Powder Shaklee ni mengandungi sejenis herba bernama Pfaffia yang tidak sesuai untuk wanita hamil kerana ia memberi kesan kepada hormon mengandung. Tapi jangan risau, ibu mengandung boleh menggunakan Collagen sebagai masker.

Bagaimana dengan ibu menyusu? Ibu menyusu boleh hubungi saya untuk mendengar satu cerita 😉

*credit vitaminsemulajadi

Alhamdulillah..saya cukup suka dengan Shaklee Collagen Powder ni.. 😉

Sebarang pertanyaan produk boleh hubungi saya di tgmuzlina@gmail.com atau 013 939 5771..Nak lagi senang..PM saje di facebook http://www.facebook.com/Mama2R

 OrderNow