Category Archives: Energizing Soy Protein (ESP)

Persediaan Menyusu Ketika Berpuasa

Alhamdulillah..masih dipanjangkan umur kita semua untuk menyambut Ramadhan pada kali ini. Mudah-mudahan terus dikurniakan nikmat kesihatan agar kita semua dapat melipatgandakan usaha untuk mengumpul pahala di bulan yang penuh keberkatan 🙂

Macam mana persediaan korang semua? Especially persediaan ibu-ibu yang menyusukan anak? Mesti risau..takut susu drop? Stok EBM tak cukup? Risau ada ke susu waktu puasa nanti? Risau anak tak puas menyusu? Ibu kan berpuasa..jadi mana ada susu? Ibu-ibu jangan terlalu berfikiran negatif ya..Insya Allah..yakinlah susu anda semua memang cukup untuk anak..Dengan syarat ibu perlu lebih titikberatkan pemakanan sewaktu berpuasa lah..jangan skip sahur…berbuka pun minum air banyak-banyak..

Untuk semua customer saya yang masih belum mendapat Panduan Berpuasa Ketika Menyusu..dan juga jadual makan vitamin ketika puasa..anda semua boleh email ke tgmuzlina@gmail.com 😉

Di samping persediaan amalan-amalan kerohanian, saya juga persiapkan diri saya dengan suplemen yang membantu saya untuk kekal cergas dan sihat sepanjang berpuasa. Apa lagi skang ni saya pun masih dalam fasa menyusukan anak secara ekslusif. Insya Allah..saya yakin susu untuk si comel memang cukup..tapi yang saya risaukan adalah tubuh badan saya sendiri. Kenapa?? Ibu-ibu  menyusu semestinya memang tau yang bila kita breastfeed our baby..kita jadi cepat lapar..cepat haus…dan kalau tak seimbang pemakanan kita..especially water intake yang kurang..memang ibu-ibu akan cepat pening atau pitam..kan?? Betul tak? Bibir pun kering je sebab badan dah mengalami dehydration. Bila badan dah kekurangan air..itulah yang akan effect pengeluaran susu saya. Itu yang saya alami.

Apa yang saya buat untuk persediaan puasa ni?? Actually memang skang pun saya dah amalkan..tapi tak sepenuhnya sebab hanya ikut keperluan je. Kalau dah puasa nanti kena konsisten je lah. Jadi..inilah set breastfeeding yang akan membantu badan saya sewaktu berpuasa nanti..Set Mighty 3 Gem..atau pun ramai yang sebut.. TRIPLE GEM..apa-apa je lah labu.. 😉 Apa ada dalam set ni? Ada ESP, ada Performance Drink dan juga Mealshakes.

set breastfeeding tambah susu ketika puasa

Performance Drink

  1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
  2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
  3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
  4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
  5. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
  6. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.

Apa itu MealShakes?

  1. Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak.
  2. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat
  3. Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.
  4. Tiada perasa tiruan atau warna tambahan.
 

Siapa yang perlukan MealShake

  1. Basically, ia sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese.
  2. Juga sesuai utk sesiapa sahaja (Ibu2 mengandung, menyusu, pesakit2 dlm proses pemulihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat)

Apa itu ESP?

Jadi, apa tunggu lagi…grab set yang BEST ni..Saya suka amik performance drink waktu tak sihat..macam demam ke..badan jadi ringan dan kurang pening kepala…ye lah kan..bila badan tak sihat..nak minum air pun tak lalu..then badan cepat dehydrate..jadi untuk elakkan dehydrate saya minum performance drink. Anda juga boleh baca pengalaman saya menyusukan anak pertama dengan set breastfeeding sewaktu berpuasa. Waktu ni Arfan da setahun setengah dan memang zaman susu saya tengah drop gila2..huhu..

 OrderNow

Family Wellness Set, Alfalfa & Ostematrix ~ Saya sukakannya ^__^

Sewaktu dalam tempoh berpantang, saya mengambil suplemen Vita-lea, Vitamin C, B Complex dan juga Zinc Complex. Memang terasa kelainannya berbanding menjalani tempoh berpantang sewaktu anak pertama. Badan rasa lebih cergas dan bertenaga. Dan yang paling penting tidak ada lagi sakit-sakit belakang dan juga sendi yang saya alamai sewaktu berpantang anak pertama dulu. Memang kali ni pun berpantang sungguh-sungguh..hehe..Berbengkung, berurut bagai..cuma saya langgar pantang bab mandikan anak je..hehe..sebab takde orang kan..so terpaksalah mandikan sendiri.

Lepas je habis pantang, saya terus amik Family Wellness Programme + Alfalfa + Ostematrix+ Mealshake . Family Wellness Set terdiri daripada Vita-lea, Vitamin C, B Complex dan juga ESP . Actually Mealshakes tu untuk Arfan tapi saya pun tumpang sekaki..hehe..Selama saya mengambil  ni..saya sangatlah berpuas hati. Yang bestnya..bukan si comel Arissa je yang dapat khasiatnya..of coz Mama nye pun dapat skali khasiatnye sebab Mama yang makan kan??? hehehe 😉

Sepanjang saya makan set ni, memang terasa sangat perbezaannya..Badan lebih cergas, bertenaga, badan kurang penat dan yang paling penting sekarang ni susu lebih pekat dan bertambah-tambah banyak. Jadi Arissa cepat kenyang dan bolehlah saya mengumpul stok 😉 Alhamdulillah..Kalau nak cakap badan tak penat langsung tu tipu lah kan sebab kita ni bukannya robot..ada masa kita perlukan tidur dan rehat yang mencukupi..tapi bila bangun pagi tu memang best lah rasanya..segar je badan rasa. Kalau dulu..hahhaa..jangan haraplah saya nak bangun pagi2..lepas solat..zzzz balik..asal petang je zZzZz..sampai trademark saya dulu MuzZz tau!! 😉

Apa rahsia saya kekal cergas dan maintain slim okeh!! Hahahha..semestinya lah penyusuan ekslusif dan amalkan makan vitamin yang best ni. Kalau kita breastfeed baby ni, cepat turun berat badan..lagi-lagi kalau eksklusif breastfeed..tu ada yang makin kurus hari demi hari sebab menyusu badan..Ya..saya tak nafikan!! Sebab tu lah saya rasa badan saya perlukan supplement untuk bantu saya kekalkan berat badan sekarang. Sebab bila menyusu badan..ya ampun!!! Rasa nak melantak je kejenya!! Nasi toksah cakap la kan..air pun berliter-liter rasanya haus..Kalau tak makan..lagi la rasa nak pitam or gigil-gigil lapar…kan?? Tapi bila saya minum ESP..memang terbuktilah dapat control makan dan kurangkan rasa lapar tu. So, takdelah nak buat kerja rumah tu tak larat sebab tak sempat masak dan makan lagi kan? Jom baca cerita saya di SINISINI

Jom kita tengok apa kata ibu-ibu lain yang dah merasainya!

Testimoni daripada Pn.Ruzimah..Boleh baca details kat blog dia yer 😉

  1. sebelum pakai set ni, baby annisa ada some rashes at her groin area, and montot, tapi sekarang rashes tu  berkurangan..saya tak pasti disebabkan cream bepanthen yang saya pakai atau vitamin nie…(tapi sebelum ni pun saya apply cream tu juga..and the rashes still there..:-)
  2. Susu makin pekat.yes this one obviously seen. saya ada buat comparison EBM before and after I took the supplement..
  3. Sistem penghadaman SAYA lebih lancar dan teratur..hehehe yang ni saya suker sangat..coz saya ni memang ader masalah penghadaman..kadang2 seminggu sekali pun ada, tapi sekarang hari-hari nak BO (bowel Open)..hehe mak kita kata  orang pempuan tak elok selalu sembelit…;P
  4. ESP tu pun bagus jugak..coz lepas pump malam2 senang saya membancuh milo + ESP, barulah saya tidur lena..kalau tak laparrrrrrr

Testimoni daripada Puan Hadha a.k.a Mommy Icha

macam saya sendiri, lepas dua hari mkn ESP, b complex, vitamin c dan vitalea… efek pada icha (ruam hilang), dan lepas 4, 5 hari baru susu rasa banyak dan berubah warna (sebab saya jarang pam masa mula2 tu)

Testimoni daripada Puan Nani.

juz nk kgsi pglman ambik b complex, vitamin c, vitalea dan ESP ni selama seminggu.. memg berbaloi coz kesan die kite npak. one day,my bebi kna inject 3month. so,mlm 2 die nk dmam. i trus je amk 2biji vtmin c seperti yg dnasihatkan oleh kak cery..,bfeed my bebi… esknye,my bebi xjdi dmam n trus je kebah. bab susu lak,memg npak mkin pekat. bebi pn x nyusu lama2. maybe cepat kenyang… satu hal lg,kulit bebi i ni mcm kering tau,, ada mcm kuping2. now,semua 2 dh hlang. opah die ckp,kulit die npak lembab dah…
susu pun maintain n ckup for my little princess!!! memg puas hati la setakat ni wlwpun bru je smgu ambik produk ni…. i xsbar nk tgu perubahan2 yg akn dtg. kpda ibu2 d luar sana,xcuba xtahu kan… so,apa tgu lgi… xrugi melabur rmxx utk yg tersyg n dri sndri… semoga niat suci kite semua yg nk bfeed ank diberkati Tuhan. amin… ( si nani ni dahpun amik 1 canister ESP..utk meneruskan perjuangannya..hehe)

 

Testimoni Puan Farah

~ morning kakcery..soy protein tu sedap sangat..siang tak penat sangat.

Testimoni AlongAzrina a.k.a….mamaAna

saya pon nak bagi testimoni walaupun saya jual shaklee. Sejak mkn ESP saya rajin membuang keekekek. Kan kadang2 vit B buat saya sembelit so bila mkn ESP mudah. Saya fully CD untuk Aisyah 1thn 4bln, suami saya tentera, saya uruskan semua hal dapur, kete rosak pon saya pi workshop sendiri, peti ais rosak pon saya antar sendiri kat kedai semua sendirilah sbb tu saya perlukan suplemen untuk jadi BIONIC WOMAN. Memang berkesan. Cuma susu saya kejap UP and DOWN tapi masih ada perubahan sbb saya mmg bz 25 jam dengan anak2 ppuan saya yg ganaih cam askar(cam bapaknya la). YES, Vitalea + B Complex + Vitamin C + Alfalfa + ESP + Performance Drink buat hidup saya lancar, saya dah kurang moody, stress, emosional, kadang gelak sorang2 hahahaha sbb rasa happy pastu hubungan suami-isteri bertambah intim. Thanks SHAKLEE!

 

credit

Lagi testimonial mengenai ESP dan testimonial Ibu Menyusu.

Seriously, tak menyesal anda cuba! Dengan cara pengambilan supplemen yang betul, tips eksklusif yang akan diberikan dan juga doa yang berterusan..Insya Allah..anda akan nampak hasilnya..Untuk yang baru nak mencuba, saya ada menyediakan dari set penyusuan yang paling basic sehinggalah yang paling optimum. Sila hubungi saya untuk maklumat lanjut.

OrderNow

 * Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Ayuh!! Buat eksperimen yuk ;)

Salam ceria untuk semua!! 🙂

Hohohho..ini memang perangai saya sejak dari bangku sekolah lagi..suka buat eksperimen..lagi2 time kelas biologi n kimia tu kan.. 😉

Meh kita tengok macam mana yang ramai customer claim susu mereka jadi lebih pekat dan berkrim!! Ini adalah eksperimen saya sendiri tau.

susu pekat

Waktu susukan Arfan(2 tahun lepas)..yang depan tu lepas amik suplemen..yang belakang tu tak amik pape..

after minum ESP

Waktu susukan Arissa..selepas makan set Family Wellness + Alfalfa + Ostematrix + Mealshake

Yang ni pun waktu Arissa..terbangun tengah malam sebab da bengkak sangat2..hasil tandem dengan si kecik.

Alhamdulillah..Allah s.w.t murahkan rezeki susu yang melimpah ruah untuk Arissa. Walaupun terkilan tak dapat fully bf Arfan waktu dulu..tak mematahkan semangat saya untuk fully bf Arissa. Semoga Allah permudahkan perjalanan penyusuan saya pula pada kali ini.Insya Allah..doakan saya yer kawan-kawan 😉

Siapa yang tak pernah alami zaman kemeruduman susu..Saya dulu pun pernah..

Anda boleh baca rentetan zaman kejatuhan saya dulu..haha..dahsyat nor bunyinyer..kekek ;p Bagaimana saya berusaha untuk bagi lebih susu untuk anak saya di SINI dan di SINI…dan pada ketika itu juga lah saya dipertemukan dengan my SuperMom..hehe..yang skang ni dah jadi Mommy saye di alam biznez..TQ mommy!! 😉

Tapi saya jadikan pengalaman lalu sebagai motivasi dan semangat untuk teruskan usaha murni saya untuk anakanda tercinta..Saya masih belajar..dan akan terus belajar dan cari ilmu tentang penyusuan. Saya bukanlah peer counselor atau lactation counselor..saya hanyalah ibu-ibu seperti anda yang hanya inginkan yang terbaik untuk anak-anak. Saya buat banyak research..google sana..google sini..pergi ke kelas penyusuan..join forum dan baca post-post ibu tentang penyusuan dalam forum tu…tanya kakak-kakak dan adik-adik yang pro-breastfeeding..Pendek kata semua yang berkaitan saya baca..dan cuba apply..tak pernah sekali-kali saya rasa saya adalah LOOSER sebab tak dapat fully bf anak pertama dulu..sebab saya akui yang saya sangat kurang ilmu waktu tu..dan saya yakin..Allah dah tetapkan rezeki anak pertama saya menyusu badan sebanyak tu sahaja..Itu pun dah cukup indah saya rasa dan cukup bersyukur atas kurniaan-Nya..

And now..ini hasilnya setelah 2 bulan berpenat lelah dan consistent amalkan Family Wellness + Alfalfa + Ostematrix + Mealshake. Tak lupe konsep supply vs demand serta doa..doa..doa….Tadaaaa!!!

deep freezer (upright)

Dan inilah saye with my baby..hari ke-44 berpantang..and its my birthday!!langgar pantang kuar pi sercet recepi mkn ayam grilled blackpepper..sodaaaap!! ngehehe ;p

Jadi..untuk ibu-ibu di luar sana..jangan patah semangat..usaha lebih gigih dan mohon pada Allah s.w.t supaya permudahkan perjalanan penyusuan anda..Hanya Dia yang memberi rezeki..walau banyak mana pun stok yang anda buat..Dia juga yang akan menarik balik rezeki tersebut jika anda tidak bersyukur.

Entri ini jauh sekali untuk riak atau menunjuk-nunjuk!!..Inilah motivasi dan pembakar semangat saya!! Saya hanya sekadar ingin berkongsi dengan ibu-ibu di luar sana yang ingin belajar..Walaupun tidak beli supplement dari saya..saya sangat gembira dan amat berpuas hati jika dapat berkongsi ilmu dengan ibu-ibu di luar sana.. Sebelum ini pun..ramai juga yang menelefon atau email saya untuk bertanyakan tentang tips dan juga ilmu2 penyusuan seperti macam mana nak travel dengan EBM..macam mana nak kumpul stok..Yes!! Sangat hepi bila dapat bantu orang yang perlukan bantuan..Jadi..siapa2 yang tak ingin tengok/baca/menyampah dengan entri ni..silap jangan buka page/blog saya lagi..sebab saya akan terus dan terus berkongsi dengan ibu-ibu yang memerlukan bantuan 😉 Seingat saya..waktu saya kerja di kilang dulu..ada seorang suami yang juga merupakan seorang ayah yang saya tidak kenal langsung contact saya melalui email untuk bertanyakan bagi pihak isteri dia macam mana nak travel EBM…wah!! sungguh terharu saya atas usaha dan niat serta kesungguhan yang ditunjukkan oleh si suami. Bertuah sungguh isteri dan anak dia yer 😉 Terima kasih Ya Allah…terima kasih my lovely hubby atas sokonganmu itteww!! 😉

Eh…asalnya ekperimen jadi luahan perasaan seorang ibu pulak.kekek..Itu lah ibu 😉 Jadi..siapa yang berminat untuk mencuba..boleh hubungi saya sekarang untuk dapatkan pesanan anda! 🙂 Kita hanya berusaha..Allah s.w.t. juga yang menentukan..Kita kena redha..tapi bukan pasrah!! (aik..cam knal jek ayat tu 😉 )

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Email : tgmuzlina@gmail.com
SMS|WhatsApp : 013-9395771 (Muz)
Facebook Fanpage :  Mama2R

Kenapa ESP menjadi pilihan ramai?

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Sudah banyak testimoni pengguna-pengguna yang mengamalkan Energizing Soy Protein(ESP) ni..ramai yang sangat berpuas hati..termasuklah saya!! 😉 Anda boleh lihat sendiri testimoni customer kami di SINI..

Ini lah breakfast dan supper saya 😉

Apa yang anda akan dapat kalau Protein dalam badan anda mencukupi?

  • Menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri.
  • Memberikan tenaga, badan makin sihat dan kurang letih.
  • Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, protein sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan banyak
  • Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan lebih cepat kenyang dan kurang meragam
  • Bagi ibu-ibu mengandung, protein membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
  • Untuk yang alami masalah kesuburan, protein bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.
  • Berkesan dalam menganjalkan kulit dan sangat digemari oleh kaum wanita bagi menganjalkan kembali payudara yang kendur
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan
  • Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein untuk membentuk sel kulit baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
  • Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.

Apa yang terkandung dalam ESP?

  • Membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan serta membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak
  • Menyediakan 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
  • Mengandungi ke semua 9 jenis asid amino penting badan (yang xdapat dibuat sendiri oleh badan)
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  • Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
  • Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
  • tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
  • Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah
  • Kajian menunjukkan yang soya membantu menstabilkan hormon semasa peralihan ke monopaus.
  • TIADA perasa, pewarna tiruan, pemanis, atau bahan tambahan selainnya.
  • TIADA CAFFEINE
  • Sesuai untuk VEGETARIAN

*credit to mamafaiz.com

 

Jika berminat, sila hubungi saya untuk pesanan anda atau anda boleh walk in ke cawangan Shaklee yang berdekatan dan membeli dengan harga ahli dengan menggunakan ID saya. Sila hubungi saya untuk dapatkan ID saya 😉

Email : tgmuzlina@gmail.com
SMS|WhatsApp : 013-9395771 (Muz)
Facebook Fanpage : Mama2R

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Bila Shaklee menjawab pertanyaan mengenai ESP

Banyak persoalan yang bermain di minda mengenai Energizing Soy Protein keluaran Shaklee ni. Bagus ke amik soy protein ni sebagai dietary supplement? Soya banyak jenis tau..ada yang GMO..ada yang non-GMO..mana satu pilihan anda?

soya

Jom kita lihat apa kata Shaklee Health Science e-Bulletin ni  >>  FAQ mengenai Soy Protein

Penting sangatkah sumber protein?

Ya…sangat penting! Our body need protein to grow!! Protein adalah bahan asas untuk semua sel hidup dan pembinaan organ dalam badan. Ia penting untuk membina dan membaiki sel, hormon dan juga enzim. Lebih-lebih lagi jika badan anda mengalami stress, kehamilan, pertumbuhan dan rawatan akan meningkatkan lagi keperluan protein.

Sedikit info yang ingin dikongsi..sel-sel muka akan bertukar setiap 21 hari manakala sel-sel lain akan mengambil masa selama 90 hingga 120 hari. Jadi, badan anda perlukan protein yang mencukupi untuk membantu pertumbuhan sel-sel kulit yang sihat.

25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. –kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

  1. 66% Water
  2. 25% Protein
  3. 8% Fats
  4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

Yang penting, anda harus tahu bahawa protein soya Shaklee :-

  1. Ditanam secara organik.
  2. Tidak menjalan proses genetik (non-GMO ; non-Genetically Modified Organism)
  3. Mengandungi 9 asid amino penting
  4. Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukannya menggunakan bahan kimia seperti alkohol.
  5. Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan diasingkan
  6. Diproses tanpa dipanaskan
  7. Ditambah dengan kalsium (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan apabila kalsium ditambah)

*credit to http://healthy.babykawaiistore.com

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut, feel free to reach me at:-

Email : tgmuzlina@gmail.com
SMS|WhatsApp : 0139395771 (Muz)
Facebook Fanpage : Mama2R 

Energizing Soy Protein (ESP)..Sumber protein terbaik anda

Alhamdulillah..ramai yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Energizing Soy Protein atau nama glamornya ESP. Buat yang baru mengenali ESP ni, saya kongsikan serba sedikit mengenai teori, fakta dan testimoni mengenai produk yang memang terkenal sebagai Hot Selling Product di Shaklee. Jadi, untuk yang tertanya-tanya..apa tu ESP? Harap anda berpuas hati dengan perkongsian saya ini 🙂

Tahukah Anda?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya yaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 grm protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan lactose. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik . Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya. Non-GMO(Non-Genetically Modified Organism) dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat.

Siapa yang perlu Soy Protein?

  1. Orang yang ingin kekal sihat..
  2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
  3. Kanak-kanak bersekolah
  4. Ibu-ibu mengandung dan menyusukan anak
  5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
  6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
  7. Ahli sukan dan bina badan
  8. Protein soya ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat …dan yang inginkan kulit yang cantik

Kenapa badan kita perlukan sumber protein?

Meh balik semula kepada zaman-zaman skolah dulu yer..hehe… Sel-sel kulit kita akan bertukar setiap 3 minggu untuk sel kulit muka dan sel-sel lain akan amik masa 3 bulan sehingga 4 bulan. Jadi, please sangat-sangat jangan expect anda makan apa-apa supplement or vitamin or whatever yang anda makan lah kan akan hasilkan kulit yang gebu, halus, mulus, cantik dan seangkatan dengannya dalam masa yang kurang dari 3 or 4 bulan 😉

Sel-sel kulit yang sihat ni lah yang akan jadi tisu badan dan seterusnya seperti gambar kat atas lah ye..Sumber protein yang kita ambil akan bantu untuk bina dan baiki sel, hormon dan juga enzim. Secara tak langsung, bila seluruh badan kita dah sihat, bolehlah sistem dalam badan kita dapat berfungsi secara efektif 🙂 Amacam???Macam belajar biologi lak tiba-tiba kan?heheh..

Apa kesannya kalau badan kita tak cukup protein?

  • Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
  • Kidney disease (penyakit buah pinggang)
  • Liver (penyakit hati)
  • High Cholesterol (kolesterol tinggi)
  • Low blood pressure (tekanan darah rendah)
  • Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
  • Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
  • Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
  • Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
  • Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
  • Poor vision (Penglihatan kurang baik)
  • Irritability (Badan menggeletar)
  • Fatigue (Letih lesu)
  • Weakness (Lemah)
  • Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
  • Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
  • Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

* Credit to mamafaiz

Meh kita tengok apa kata kawan-kawan kita yang dah consume ESP ni. 😉

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Alhamdulillah..berkat kesabaran ibu-ibu di bawah ni consume ESP dengan konsisten dan disertai dengan doa serta tips ekslusif yang kami beri, mereka mendapat hasil yang sangat memberangsangkan. Best kan?!! Ibu-ibu perlu ingat..tidak ada cara senang untuk senang!! Ibu perlu mengepam dengan kerap dan konsisten di samping bantuan makanan tambahan serta doa kepada Allah s.w.t

Milkbooster
Selain dari dapat bantu ibu menyusu sebagai milkbooster..ESP juga bagus untuk kulit jadi sihat dan cantik. Amacam??Mestilah super duper seronok kan? Dahla susu makin banyak..kulit pun makin cantik..parut-parut jerawat pun da segan nak muncul 🙂 Untuk sesiapa yang baru lepas pembedahan pun boleh cuba juga..especially siapa-siapa yang tak lalu nak telan pati ikan haruan or gamat. Meh cuba ESP..You all boleh cuba banyak sangat resepi yang bakal kami berikan..

ESP_kulit sensitif

Jom kita tengok apa lagi kata-kata ibu yang menyusukan anak. Pasti ibu-ibu melonjak kegembiraan bila tengok hasil tuaian masing-masing kan?

Pn. Hanim Nadrah pula da sedar mengenai perbezaan antara soya GMO dan soya non-GMO. Yer…saya akui dulu pun saya tidak tahu!! ;p

Macam mana nak bancuh ESP?

Senang jer..kalau ada shaker..lagi senang!! Bancuh 1 sudu besar ESP bersama air masak (tak kisah la air sejuk ke air biasa) atau milo, susu, horlicks, jus, atau apa2 je la minuman yang anda suka…asalkan jangan dengan AIR PANAS!! Err…jangan ler pulak korang pergi bancuh dengan kopi ke..teh ke..minuman bergas ke..da penat-penat minum..abis sume ilang zat-zat protein tu..huhu.. ;p Maksimum 3 sudu besar sehari yer!!

Ramai yang dah berkongsi kebaikan ESP ni..so..jangan tunggu lagi..jom sama-sama kita amalkan minum soy protein yang sangat best ni 🙂

Jika berminat, anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan ESP anda hari ini!

OrderNow

Email : tgmuzlina@gmail.com
SMS/WhatsApp : 013-9395771 (Muz)
Facebooj Fanpage : Mama2R 

 

 

 

Suplemen yang disukai ramai..Memang berbaloi-baloi!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Ramai yang telah berpuas hati dengan vitamin untuk ibu menyusu ni terutamanya PILIHAN TERBAIK kami iaitu Family Wellness Set + Alfalfa + Ostematrix. Apa yang ada dalam set ni?

Kandungan PILIHAN TERBAIK

Siapa yang perlukan?

* Si ibu yang ada masalah penyusuan,
* Si ibu yang nak mula menyimpan stok,
* Si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan
* Si ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.

Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

*credit to Mommy Hadha

Saya pun sekarang ni tengah consume set yang best ni..Memang berbaloi-baloi. 🙂 Anda boleh lihat sendiri testimoni-testimoni daripada customer kami.

 * Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Saya kongsikan di SINI untuk testimoni saya sendiri. Feel free to read ya! 🙂

testimonial_ibu menyusu 1

Testimonial Ibu Menyusu 2

Dan banyak lagi testimoni yang bakal saya kongsikan dan update dari masa ke semasa.

OrderNow

[Testimonial Ibu Menyusu] Shaklee memang best!!

Alhamdulillah..selepas consume Vitalea, Vitamin C, B Complex, ESP (Family Wellness Set) Alfalfa, Ostematrix dan juga Mealshakes… Alhamdulillah melimpah ruah rezeki susu buat anak saya. Biasanya rutin saya ketika bangun malam untuk menyusukan Arissa, saya akan pam sambil direct feeding her dan selalunya dapat average 4-5 oz or penuh satu botol. Itu pun saya dah rasa cukup banyak. Dan..saya selalu kaco hubby saya tido..saya gerak minta tolong dia simpankan dalam peti.. 😉 Saya ni malas sikit nak bangun ke dapur malam2..kadang2 takut pun ada..hahha..

My hubby cakap..

Masa Arfan dulu sikit je dapat 2-3 oz skali simpan..skang ni haa..penuh satu botol!

Err..dia belum tengok lagi yang penuh 2 botol..sebab waktu tu saya taknak kejutkan dia..kesian sbb penat.. ;p Saya minum ESP + sunkist sebelum tido dan sebelum menyusukan Arissa..saya pam dulu sikit sebab risau takut Arissa tercekik susu sebab laju sangat. Lepas da penuh satu botol..baru saya bagi Arissa minum. Memang habis basah baju saya sebab tak sedar sambil menyusu Arissa..sambil pam sampai overflow!! then..takde botol da..kekekeke..lagi satu da ngantuk sangat.. 😉 Bangun pagi saya terus teruja pergi tengok dalam peti..Sukeerrr sangat tengok tekstur susu tu..sangat pekat dan creamy.. 🙂

Susu banyak dan meriah

Alhamdulillah

Di samping konsep supply vs demand dan tips ekslusif yang saya apply, saya mengambil vitamin daripada Shaklee. Hasilnya tersangatlah puas hati 😉