Category Archives: Mighty 3 Gem

Persediaan Menyusu Ketika Berpuasa

Alhamdulillah..masih dipanjangkan umur kita semua untuk menyambut Ramadhan pada kali ini. Mudah-mudahan terus dikurniakan nikmat kesihatan agar kita semua dapat melipatgandakan usaha untuk mengumpul pahala di bulan yang penuh keberkatan 🙂

Macam mana persediaan korang semua? Especially persediaan ibu-ibu yang menyusukan anak? Mesti risau..takut susu drop? Stok EBM tak cukup? Risau ada ke susu waktu puasa nanti? Risau anak tak puas menyusu? Ibu kan berpuasa..jadi mana ada susu? Ibu-ibu jangan terlalu berfikiran negatif ya..Insya Allah..yakinlah susu anda semua memang cukup untuk anak..Dengan syarat ibu perlu lebih titikberatkan pemakanan sewaktu berpuasa lah..jangan skip sahur…berbuka pun minum air banyak-banyak..

Untuk semua customer saya yang masih belum mendapat Panduan Berpuasa Ketika Menyusu..dan juga jadual makan vitamin ketika puasa..anda semua boleh email ke tgmuzlina@gmail.com 😉

Di samping persediaan amalan-amalan kerohanian, saya juga persiapkan diri saya dengan suplemen yang membantu saya untuk kekal cergas dan sihat sepanjang berpuasa. Apa lagi skang ni saya pun masih dalam fasa menyusukan anak secara ekslusif. Insya Allah..saya yakin susu untuk si comel memang cukup..tapi yang saya risaukan adalah tubuh badan saya sendiri. Kenapa?? Ibu-ibu  menyusu semestinya memang tau yang bila kita breastfeed our baby..kita jadi cepat lapar..cepat haus…dan kalau tak seimbang pemakanan kita..especially water intake yang kurang..memang ibu-ibu akan cepat pening atau pitam..kan?? Betul tak? Bibir pun kering je sebab badan dah mengalami dehydration. Bila badan dah kekurangan air..itulah yang akan effect pengeluaran susu saya. Itu yang saya alami.

Apa yang saya buat untuk persediaan puasa ni?? Actually memang skang pun saya dah amalkan..tapi tak sepenuhnya sebab hanya ikut keperluan je. Kalau dah puasa nanti kena konsisten je lah. Jadi..inilah set breastfeeding yang akan membantu badan saya sewaktu berpuasa nanti..Set Mighty 3 Gem..atau pun ramai yang sebut.. TRIPLE GEM..apa-apa je lah labu.. 😉 Apa ada dalam set ni? Ada ESP, ada Performance Drink dan juga Mealshakes.

set breastfeeding tambah susu ketika puasa

Performance Drink

  1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
  2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
  3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
  4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
  5. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
  6. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.

Apa itu MealShakes?

  1. Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak.
  2. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat
  3. Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.
  4. Tiada perasa tiruan atau warna tambahan.
 

Siapa yang perlukan MealShake

  1. Basically, ia sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese.
  2. Juga sesuai utk sesiapa sahaja (Ibu2 mengandung, menyusu, pesakit2 dlm proses pemulihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat)

Apa itu ESP?

Jadi, apa tunggu lagi…grab set yang BEST ni..Saya suka amik performance drink waktu tak sihat..macam demam ke..badan jadi ringan dan kurang pening kepala…ye lah kan..bila badan tak sihat..nak minum air pun tak lalu..then badan cepat dehydrate..jadi untuk elakkan dehydrate saya minum performance drink. Anda juga boleh baca pengalaman saya menyusukan anak pertama dengan set breastfeeding sewaktu berpuasa. Waktu ni Arfan da setahun setengah dan memang zaman susu saya tengah drop gila2..huhu..

 OrderNow