Category Archives: Set Kecantikan Kulit NutriWhite

Set Penjagaan Kecantikan Kulit NutriWhite yang sangat Mengujakan!

Produk Shaklee bukan hanya vitamin je tau. Shaklee juga menawarkan set penjagaan diri dan kecantikan iaitu NutriWhite dan juga Enfuselle. Set Penjagaan NutriWhite dan Enfuselle ini setanding dengan jenama-jenama terkenal yang dijual di pasaran dan uniknya produk ini ianya berasaskan nutrisi semulajadi.

Sistem NutriWhite bertindak melalui 5 cara iaitu dengan mencegah, mengurangkan, menyekat, memperbaharui dan mencerahkan.

1. Mencegah

Ia melindungi kulit secara aktif daripada pencemaran alam sekitar, sinar UV dan cahaya matahari yang boleh menggelapkan dan merosakkan kulit anda.

2. Mengurangkan

Ia mengurangkan penghasilan pigmen hitam pada kulit daripada menjadi gelap supaya kulit anda kelihatan lebih cerah dan berseri.

3. Menyekat

Ia menyekat pemindahan pigmen hitam daripada dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam.

4. Memperbaharui

Ia memperbaharui sel kulit dengan menghilangkan sel mati yang mengandungi melanin berlebihan agar kulit kelihatan cantik berseri.

5. Mencerahkan

Ia mencerahkan warna melanin yang sedia ada serta tompok hitam serta menyerlahkan warna kulit secara keseluruhan.

Dengan menggunakan Set Penjagaan NutriWhite ini secara konsisten, anda akan mendapat hasil seperti berikut :

  • Kulit anda kelihatan lebih cerah dan berseri
  • Mengurangkan warna kulit yang tidak sekata
  • Penggunaan yang berterusan menampilkan kulit wajah anda kelihatan lebih sempurna.

Apa yang ada dalam Set Penjagaan NutriWhite ni?

Set lengkap NutriWhite terdiri daripada 7 item iaitu :

  1. Gentle Action Makeup Remover
  2. Gentle Deep Foaming Cleanser
  3. Soothing Radiance Whitening Softener
  4. Daily Defense Whitening Essence
  5. Ultimate Protection Whitening Lotion
  6. Overnight Renewal Whitening Cream
  7. Spot Whitening Treatment

Jom kita lihat satu persatu apa fungsinya.

Gentle Action Makeup Removernutriwhite-makeup-remover

  • Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda
  • Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit
  • Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan

Gentle Deep Foaming Cleansernutriwhite foaming-cleanser

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit
  • Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit
  • Lembut dan menyegarkan

Soothing Radiance Whitening Softener

Nutwriwhite whitening-softener

  • Melembapkan dan mengembalikan keseimbangan pH semula jadi kulit
  • Kulit terasa lebih segar dan lebih anjal dengan ekstrak Rosemary
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan kulit
  • Marshmallow membekalkan lembapan penting
  • Sungguh berkesan untuk menyihatkan dan menyerikan kulit

Daily Defense Whitening Essence

dailyDirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:

  • Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
  • Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit
  • Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit
  • Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari
  • Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit

Ultimate Protection Whitening LotionNutriwhite whitening-lotion

  • Rumusan ringan, tidak melekit dan kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari, serta Mountain Arnica untuk melegakan keradangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit terhadap elemen negatif persekitaran.

Overnight Renewal Whitening Creamnutriwhite overnight-whitening-cream

  • Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit
  • Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam
  • Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit
  • Kulit terasa lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun daripada tidur pada keesokan harinya

Spot Whitening TreatmentNutriwhite spot-whitening-treatment

  • Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan
  • Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit

Cara guna Set Kecantikan NutriWhite Shaklee

Apa kata Pengguna Set NutriWhite ni?

testimoni nutriwhite

Pengalaman Maria Hj Abas :

Hari ni saya nak share pengalaman saya menggunakan SoftenerNutriwhite.

Before this saya memang suka bertukar-tukar produk. (Selalu terpengaruh dgn iklan). Alhamdulillah kulit tiada masalah walaupun selalu tukar-tukar.

Dipendekkan cerita, early last year I decided to try SKII’s Miracle Water. Yg ni terpengaruh dgn kakak sebab dia dah guna bertahun-tahun. Harganya nearly RM400.Saya memang pakai consistent selama setahun tu, tapi tak nampak apa-apa kesan pun. (Or maybe saya yg tak perasan?)Bulan Mei yg lepas saya try beli Softener ni. Memang best!

Result: Kulit between bawah mata n hidung tu dah tak kasar! Sangat2 berbeza daripada before this. Memang boleh rasa dengan jari perbezaannya! Pores pun nampak macam mengecil (part ni maybe lambat sikit kut).

Kalau dulu wajib scrub kat bahagian tu n sekitar hidung utk menghilangkan sel-sel kulit mati. Sekarang tak perlu scrub beriya. Scrub gitu-gitu je dah cukup.Semalam pun dapat feedback from one of my friends yg try Softener ni last week. Within 4-5 days dia dah rasa kesannya. Today dia nak try Cleanser pulak.Alhamdulillah kami dah jumpa produk yg boleh menghaluskan kulit dan mengecilkan pores yg sesuai dengan kami. Anda bagaimana?

testimoni nutriwhite2

 

Haaaa..best kan? Teringin tak nak cuba? Kalau anda berminat nak cuba 1 jenis je dulu pun boleh. Tapi, jika anda berminat untuk beli 1 set lengkap ni, anda layak untuk dapat KEAHLIAN PERCUMA tau! Terus boleh beli set ni dengan harga ahli. Banyak jimat tu! 🙂 Sangat sesuai lah kalau nak buat hantaran kahwin sekalipun 🙂

set kecantikan shaklee

RP = Retail Price

Hubungi saya di 013 939 5771 melalui SMS/Whatsapp untuk keterangan lanjut 🙂