Category Archives: Vitamin E

Cara Menghilangkan Jerawat Supaya Tampil Lebih Yakin di Khalayak Ramai

Masalah kulit seperti jerawat, jeragat, kulit berminyak, kulit berkedut selalu buat kita sebagai wanita jadi emo, moody kan?! Puas cuba macam-macam produk tapi hasilnya bukan makin elok, makin teruk adalah! Di sini, saya kongsikan cara menghilangkan jerawat dan bekas jerawat dengan berkesan supaya tidak akan merosakkan kulit muka tapi akan buat kulit muka lebih sihat, cantik berseri-seri. 

Produk kosmetik sekarang ni banyak yang gunakan bahan kimia berbahaya. Dekat label tak tulis tapi bila sekali kantoi..terbongkarlah semuanya! Yang tanggung akibatnya, kitalah sebagai pengguna. Ada juga yang kononnya dapat putihkan kulit tapi bila dilihat kesannya, kulit putih pucat macam orang sakit! Yang kita nak biar cerah semulajadi, pipi nampak merah natural gitu 🙂 Parut jerawat memang susah nak hilang kalau kita tak jaga makan, obviously nampak tak cantiklah kalau bekas jerawat banyak sangat, makin lama kulit muka nampak kusam dan tak berseri.

Apa yang kita boleh buat ialah rawat kulit dari dalam supaya kulit rosak dapat diganti dengan sel kulit baru yang lebih sihat. Ada sorang pelanggan saya yang dah cuba Set Kecantikan Shaklee ni. Dia cuma ambil yang basic je iaitu ESP dan Vitamin C dan konsisten makan setiap hari. Hasilnya jerawat yang dulunya meriah kat muka dah tak ada dan kulit dia lebih licin dan lebih cantik dari dulu. Lepas tu dia upgrade Set Premium Kecantikan yang kat bawah ni sebab puas hati sangat dengan kesannya.

Set Kecantikan Shaklee yang pastinya akan buat anda dan orang kesayangan anda terpikat 😉

Haaa..set kat atas ni nak cuba satu per satu pun boleh tau. Yang pasti, mesti anda teruja bila kulit cantik tanpa make up dengan Set Kecantikan Shaklee :
♥ Tak perlu susah nk cuci make up bila nak solat
♥ Tak perlu tepek make up utk tutup jerawat,parut dan pori besar kat muka
♥ Tak perlu cucuk sana sini nak bagi kulit tegang dan anjal
♥ Tak perlu touch up2 muka sebab muka berminyak
♥ Tak perlu habis ribu riban gi buat facial treatment
♥ Tak perlu tanggung risiko kesan bahan kimia berbahaya yg
♥ Tak perlu susah2 cari kat kedai yg harganya jauh lebih mahal sbb saya jual jauh lagi murah 😉

Dahtu..Apa yang anda perlu?

  • Kita perlu cantik untuk suami
  • Kita perlu sihat untuk diri sendiri,suami,anak2,keluarga dan orang sekeliling
  • Kita wajib jaga anugerah Allah s.w.t yg tak ternilai ni..waktu kita baby..kulit kita perfect! Takkan nak sia-siakannya????

Apa yg anda akan dapat?

  • Kulit muka yang CANTIK, GEBU, ANJAL, LICIN BERSERI2!!!
  • Badan yg SIHAT, CERGAS & BERTENAGA
  • Pasti tersenyum sepanjang hari kalau suami yg puji wink wink 😉

NATURAL BEAUTY…idaman setiap wanita cantik dan bijak. Meh tengok apa fungsi setiap vitamin untuk kecantikan.

Vitamin E : Terkenal sebagai vitamin awet muda. Antioksidan yang ada akan lindungi sel badan kita dari rosak lebih-lebih lagi sekarang ni udara pun dah tak bersih…dah tercemar dengan asap rokok, asap kenderaan, asap kilang dan sebagainya. Selain itu vitamin E juga dikatakan membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit. Vitamin E juga membantu mengurangkan kesan kulit jeragat selain pengambilan beta carotene. Vitamin E sangat membantu bagi mereka yang mempunyai masalah kulit yang berminyak.

Vitamin C : Membantu proses pembaikan tisu terutamanya bekas-bekas jerawat dan juga parut. Ia juga sangat penting dalam pembentukan kolagen dan membantu menganjalkan kulit. Vitamin C juga berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). Mengikut Dr.Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C!. Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.

 B-complex : 1 tablet B Complex lengkap dengan 8 vitamin B iaitu B1, B2, B3, B6, B12, biotin, asid pantotenik dan asid folik. Badan kita sentiasa perlukan tenaga lagi2 kalau kita aktif. Jadi, B Complex akan tukarkan semua yang ada (stored energy) kepada tenaga sepanjang kita aktif. Bagi wanita yang kerja, dahlah penat kat office..menempuh traffic jammed lagi..balik rumah kena buat kerja rumah. Fuh!..memang penat dan stress tak boleh lari. B Complex ni adalah anti stress semulajadi. Tahukah anda yang stress juga boleh menyebabkan timbulnya jerawat dan membuatkan muka kita nampak lebih cepat tua. Jadi, B complex membantu dalam mengurangkan stress dan kelesuan. Barulah wajah kita nampak fresh, tak kusam dan berseri2.

Protein Isolate Powder (ESP) : Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut seperti jerawat, stretch mark dan sebagainya. Protein penting untuk pembentukan dan pembaharuan sel kulit, membentuk ‘elastic fiber’ untuk penegangan kulit. Ianya membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jerawat). Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat sangat sukar dihilangkan kerana kita tidak mendapat cukup protein yang membantu dalam penghasilan sel baru. Untuk dapatkan kulit yang cantik kita perlulah mendapatkan makanan yang bersumberkan protein yang baik. Parut jerawat yang hitam adalah disebabkan protein yg tidak cukup dalam badan.

Collagen Powder : Mengecilkan liang pori-pori yg kelihatan, menghilangkan kedutan dan garis-garis halus, menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut, menyokong kesihatan sendi dan tulang, menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur, dan bercabang serta bersinar, membantu dan menegangkan payudara, mengurangkan pigmentasi, jeragat dan tona kulit yang tidak sekata serta melembapkan kulit. Jom tengok TESTIMONIAL COLLAGEN POWDER

Kecantikan dan kesihatan sangat berkait rapat sebab kecantikan akan secara automatik terserlah jika sel dalaman dan luaran badan kita sihat. Jadi, kenapa kita nak melabur dalam produk kecantikan semata-mata kalau kita boleh dapat produk berkualiti yang memberikan kedua-duanya sekali? Jadilah pengguna bijak! Harga pasaran bagi complete set (sustained release vitamin C) ialah RM743.25. Semua vitamin ni bukan habis serentak dalam masa sebulan je tau..Macam b complex dengan vitamin e tu untuk 4 bulan. Sustained release vitamin C plak untuk 6 bulan. Ok..yang dalam gambar ni saya letak vitamin C chewable..sebab waktu saya amik gambar ni stok vitamin C adult takde hehe..Lebih murah dan jimat sebenarnya amik yang adult. Kalau memang anda bercadang nak ambil complete set, saya cadangkan terus register jadi ahli je RM65 lepas tu terus bleh dapat harga ahli..banyak sangat bleh jimat tu! Bleh dapat cash bonus lak lepas tu 🙂 

Banyaknya kena makan! Pasti anda semua terdetik macam tu kan? Jangan risau ada jadualnya 🙂

Sebenarnya banyak lagi vitamin untuk dapatkan kulit yang cantik. Anda boleh lihat video menarik ni sampai habis kalau nak tahu macam mana Cik Farizan Mazlan ni yang dulunya kulit muka berjerawat teruk akibat salah guna produk. Lepas 7 tahun, beliau transform jadi wanita berkulit cantik, licin, gebu dan berseri-seri!

Lepas 7 Tahun Geram Muka Berjerawat Teruk, Ini Yg Dia Buat from iReach HD on Vimeo.

Sebarang pertanyaan produk, sila hubungi saya di 013 939 5771 atau tgmuzlina@gmail.com. Saya sedia mendengar masalah kulit anda dan membantu anda menyelesaikannya. 🙂

Introducing New Vitamin E with Grape Seed Extract

Mula2 skali..maaf la ye..acik baru skang berkesempatan untuk update Vitamin E yang baru ni..hehe.. Kalau yang dah biasa dapat capsule warna kuning..tapi alih2 dapat warna cam ungu gelap cam hitam pun ada..mesti terkejut kan? 😉

Kalau nak tau..Shaklee da keluarkan Vitamin E Complex yang baru dengan formula yang ditambahbaik..dan pastinya lebih banyak khasiat dan benefit yang anda akan dapat..Hurmm..saya yang guna da nak abis sbotol tapi versi lama pun..da sangat2 berpuas hati dengan hasil yang saya dapat..Apatah lagi dengan yang dah improved formula ni..Memang tak sabar nak makan yang ni lak.

Tentu ramai yg nak tahu.. kenapa Shaklee tambah ekstrak biji anggur kat vitamin E tu.. kan kan…. bukan saje suka2 yer… meh kita baca kelebihan grape seed extract (ekstrak biji anggur).. Thanks to MamaFaiz for sharing. 🙂

  • Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol
  • Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C .. dlm erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan dan yg best grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul ….
  • Melambatkan penuaan.
  • Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.

Waahh…saya mula2 baca kelebihan grape seed extract ni mmg kagum.. rasa mcm nak telan sbotol vita E. haha.. no wonderlah poster di atas tu mention ayat >>The most powerful Vitamin E is now available in Shaklee<< .. bukan saya yg quote ye.. tapi cuba tgk poster di atas.. haha

Lebih banyak tentang Vitamin E.. bleh klik label Vitamin E kat tepi kanan ni.. Well.. sekarang anda dah tahu powernya vitamin E ni kan kan..kannn.. Rugi siapa tak pilih.. dahla Vitamin E ni sebiji bersamaan 400iu, ianya semulajadi dan lengkap dgn selenium lagiii ..marvellous!!!

Vitamin E ni memang amazing kalau siapa yang da cuba. Siapa yang da cuba je tau hebatnya keberkesanan Vitamin E Complex ni lagi2 yang memang suka mencantikkan diri..hehe..siapa lagi kalau bukan untuk suami kan 😉

Dan..apa yang saya paling suka dengan Vitamin E ni..masalah kulit berminyak saya sebelum ni memang da selesai..sebabnya if before ni kalau dari pagi sampai petang tu..tak sampai tengah hari memang muka berkilat gileerr..kadang2 tu baru je lepas cuci muka ngan facial foam..especially T-Zone area. Skang ni maintain jek..

Kenapa saya suka..sebab takyah da nam tampal beria2 bedak ni nak cover part minyak terlebih..lagi banyak dia berminyak ada lah..tapi sejak amalkan Vitamin E ni..kulit pun rasa moist dan tak berminyak lagi. Pengalaman saya, kesan dapat dilihat seawal 14 hari. Nak tengok testimonial saya dan pengguna yang lain?

KLIK untuk Testimoni Admin Mama2R.com

KLIK untuk Testimoni Pengguna Vitamin E

Untuk hasil optimum bagi yang mahu mendapatkan kulit yang sihat dan cantik berseri..Vitamin E best taken with Vitamin C, B Complex dan ESP. Kenapa?

Vitamin B complex : ianya penting dalam kestabilan hormon kita. Kekurangan b complex dalam badan boleh membuatkan kita cepat letih, cepat marah atau moody, cemburu dan banyak lagi. Bila kita dalam
keadaan hormon yang tidak stabil jerawat akan mudah terhasil.

Vitamin C : ianya sangat penting dalam pembentukan kolagen. Ramai kita yang sibuk nak beli kolagen walhal hanya dengan mengamalkan makanan yang tinggi kandungan vitamin C membantu penghasilan kolagen dengan lebih baik.

ESP : Protien sangat penting dalam penghasilan sel baru. Ianya membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jerawat). Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat sangat sukar dihilangkan kerana kita tidak mendapat cukup protien yang membantu dalam penghasilan sel baru. Untuk dapatkan kulit yang cantik kita perlulah mendapatkan makanan yang bersumberkan protien yang baik.

Nak cuba? Hubungi saya di 013 939 5771 atau PM saje di http://www.facebook.com/Mama2R . Nak email pun boleh, tgmuzlina@gmail.com

Kecantikan luaran perlu bermula dari penjagaan dalaman 🙂

Kulit Anda Kusam? Jom Cari Puncanya!

“Eh..kenapa kulit awak nampak kusam je?”

Pernah tak anda ditegur oleh rakan-rakan anda, keluarga terdekat..atau pun sesiapa je lah? Pernah tak anda terfikir..da guna macam2 produk skin care..tepek situ sini..tapi masalah kulit tak pernah selesai. Stress kan..lagi2 kalau kulit berjerawat atau pun parut jerawat yang tak hilang2. Jangan stress ye..nanti makin banyak jerawat yang keluar 🙂

First of all, kita perlu tahu kenapa kulit menjadi kusam dan tidak berseri? Jawapan kepada sebab yang yang diberikan pastinya berkaitan dengan zat yang diperolehi oleh kulit seseorang. Kulit wajah kita boleh bertukar dalam masa 3 minggu. Ini kerana sel kulit wajah akan hidup selama 21 hari dan kemudian akan bertukar kepada sel baru. Namun jika kita tidak mengambil makanan yang berzat, masakan kolagen boleh terbentuk? Masakan sel baru boleh keluar di samping menyingkirkan sel lama atau sel mati? Sel terbentuk dari protein. Mana datangnya sumber protein? Dari ikan, ayam, telur, kekacang?

Namun tahukah anda protein tidak dapat hidup dalam suhu yang tinggi? Apabila kita masak, kita akan pastikan masakan itu masak sehingga mendidih. Maka secara langsung protein akan mati!!.. Protein hidup dalam suhu tidak lebih dari 37 darjah celcius. Kerana itu kita digalakkan mengambil supplement protein. Jika sel mendapat cukup protein, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel yang lama dan secara langsung wajah akan nampak lebih berseri. 

Energizing SOy Protein

Klik untuk mengetahui info lanjut mengenai khasiat ESP

Untuk menambahkan kekenyalan kulit, sel tadi memerlukan vitamin C untuk membentuk kolagen. Manakala vitamin E penting untuk saraf dan memberikan awet muda kepada kulit. Kawan  saya sendiri yang baru mencuba Shaklee sendiri mengakui perbezaan yang ketara terhadap kulitnya apabila beliau mencuba ketiga-tiga supplement ini. Teman sepejabat beliau sendiri mengakui wajahnya nampak lebih berseri.

Jika anda membeli vitamin di farmasi, pastikan vitamin C yang diambil sehari adalah dalam kadaran 500-1000 mg manakala vitamin E beserta Selenium dengan kadaran 400i.u demi memastikan kesan yang baik. Protein pula, cubalah protein yang asli dan bukan dibuat menggunakan melalui teknologi batu arang. Protein ini selalunya kurang berkualiti dan tidak memberi impak maksima.

Walaubagaimana pun, terpulang kepada anda… apa yang kita makan hari ini bukan memberi kesan pada esok lusa namun pada masa akan datang. Maka marilah kita muhasabah diri dan cuba jadikan makanan yang kita ambil hari ini sebagai penawar dan jangan jadikan ubat (drugs) sebagai makanan kita. Sesungguhnya apabila kita sakit, waktu itu ubat(drugs) menjadi makanan utama , semoga Allah jauhkan ianya berlaku ke atas kita dan keluarga.

Credit YourSuperMom

Bulan Oktober 2012..anda boleh dapatkan ESP dengan Lebih MURAH dari harga biasa!!!

PM saya di http://www.facebook.com/Mama2R atau email saya di tgmuzlina@gmail.com untuk maklumat lanjut.

Tips kulit muka licin berseri dengan Vitamin E Shaklee

Vitamin E memang jadi rebutan di kalangan pengguna yang nak kulit muka dia cantik, licin, berseri..flawless gitu..terutamanya perempuan / wanita lah kan?? 😉 Actually bukan tu je fungsi dia..banyak lagi fungsi yang kita boleh dapat dari Vitamin E ni sebab ia bertindak sebagai antioksidan yang sangat hebat! Jika anda mempunyai masalah pada kulit wajah, mungkin ini solusinya. 

Saya nak share Kenapa pentingnya Vitamin E ni?

vitamin e

Dan ini pula tips untuk anda cuba jika nak kulit muka anda licin berseri ^__^ . Thanks to Fai for sharing ya! 🙂

1) Susu Tepung Putihkan Wajah

Ambil setengah cawan susu tepung dan campurkan dgn 2 setengah sudu teh air bersih dan sebiji vitamin E Shaklee. Gaul sehingga sebati. Pupurkan ke muka selama 5 – 10 minit. Kemudian bilas dgn air bersih. Amalkan dgn 2 – 3 kali seminggu. Insya Allah wajah akan nampak lebih putih dan bersih.

 

2) Licinkan Kulit Wajah

Ambil putih telur dan campurkan dgn sedikit madu (utk kulit biasa) @ limau nipis (utk kulit berminyak) beserta sebiji Vitamin E Shaklee. Celupkan tisu ke dlm campuran putih telur tadi dan letakkan seluruh muka selama 15 – 20 minit. Tunggu sehingga kering dan tarik tisu tersebut. ‘Whitehead’ dan bintik hitam akan tertanggal bersama. Lakukan 2 kali seminggu utk kesan yg memuaskan.

 3) Menghilangkan Parut Jerawat 

Mula-mula ambilkan sedikit madu dicampurkan dengan bedak sejuk dan ditambah dengan sebiji vitamin E Shaklee. Insyaallah petua ini dapat menghilangkan jerawat yang kebanyakannya masalah ini dirasakan oleh setiap wanita.

 

4) Kulit Muka Licin Berseri

Ambil satu sudu besar Yogurt (perisa natural) kemudian tambahkan sebiji Vitamin E Shaklee, kemudian sapu pada keseluruhan bahagian muka. Buat seperti masker.. biarkan beberapa minit hingga yogurt tersebut kering kemudian cuci muka dengan air bersih. Ulang setiap 3 kali seminggu anda akan nampak hasilnya muka akan kelihatan licin, berseri, segar dan mengelakkan daripada kulit muka kering..

Selamat Mencuba… Moga dapat Kulit Licin Berseri lepas ni 😉 Jennifer Lopez pun makan Vitamin E tau.

Jadi siapa nak cuba Vita-E Complex boleh contact saya di 013-939 5771. Boleh juga email ke tgmuzlina@gmail.com atau PM saya kat facebook je.

Eksklusif!! Testimonial Admin Mama2R.com

Eksklusif dari Mama2R.com!!! hehe..eksklusif la sangat..;p

Hohoho…sebelum terlambat.. saya memohon ampun dan maaf..jika ada terkasar bahasa atau tersalah perkataan atau tersasul perbuatan..eh..tersasul?? ape2 je lah yer.. 🙂 Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri..Maaf zahir dan Batin.

Dah lama tak berupdate yer..raya sakan..kekeke..Kali ni saya nak share testimonial saya sendiri sebagai pengguna ESP, Vitamin E, Vitamin C dan juga yang last ni Collagen Powder. Collagen Powder ni saya baru je start makan..lum abis sekotak lagi pun..so saya cite mana yang saya konsisten makan lah ye..almaklumler..ibu menyusu yang tak larat nak pulun telan macam2 pil..hahaha.. malas ler tu!! 😉

Waktu dalam tempoh berpantang..saya makan vitamin yang dicadangkan khas untuk ibu berpantang iaitu Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zink dan Ostematrix. Memang best sangat  berpantang dengan set ni. Badan cergas je dan yang paling penting penyusuan susu ibu bertambah lancar. Ibu-ibu yang masih lagi tercari-cari set berpantang/set bersalin, anda boleh cuba dan Insya Allah..untuk yang pernah bersalin sebelum ni, memang anda akan terasa perbezaannya. Superb!!! 🙂

Ngam-ngam lepas habis pantang..terus saya join as distributor sebab dah jatuh cinta ngan produk Shaklee ni..2 tahun gak la sempat merasa makan Shaklee ni pastu baru jadi member..sebab banyak benefitnya. Nanti2 saya cite k! Bukan saje badan saya sihat dan cergas..sebagai bonus, saya dapat kulit bertambah sihat, halus dan lembut 🙂 Wuuwuwuuw..perasan!! hahahah..siapa yang konsisten amalkan vitamin organik keluaran Shaklee je yang tau dan faham.. ;p Sape yang taknak kulit cantik, ada effect glowing2 gitu kan??

Ok..saya takmo cite lebih..meh saya tunjuk bukti je. Dari saya abis pantang sampai lah sekarang..yang paling latest saya tak amik lagi..hehe..tak sempat nak amik gambar..

Vitamin C Organik_ESP

Okeh..gambar sebelah kiri tu waktu saya dalam pantang. Huhuhu..berlemuih muka nooo..malu ai nak tunjuk!!! ;p Gambar saya tak zoom sebab nanti gambar jadi pecah..lagipun waktu tu saya bukan distributor n nak tunjuk bukti kat sapa2 pun..hahhaha..takdan nak telek2 muka. Gambar yang selepas tu saya amik kat ofis..lepas solat..pastu time rehat..bulan posa lak tu…hahah..posing ler..ape lagi. 😉 So..kedua-dua gambar ni memang tanpa secalit pun make up. Part saya paling tak suka tang hidung tu..sebab saya ni ada resdung gak sket..so tang hidung tu memang merah2 lah bekas jerawat. tkpun..memang jenis gatal tangan kan..heheh..So, memang berbeza kulit muka bila dah masuk canister ESP yang kedua. Ye lah kan..saya bukannya buat surgeri ke botox ke ape nak zupppp jadi cantik terus kan..sebab ni supplement..so dia repair sel kulit kita dari dalam…dan hasilnya amat memuaskan hati 🙂 Sel kulit kita pun makan masa 90-120 hari untuk berganti yang baru. Jadi..kena sabar dan istiqamah 🙂

Vitamin E_Collagen Powder

Lepas consume ESP, saya try lak Vitamin E…hohoh..best gilerrrr!!! 2 weeks saya makan..kulit muka sangat2 kurang berminyak…bangun pagi tu..syok je pegang muka..sebab da tak rasa minyak. Kulit muka saya ni jenis berminyak..especially T-zone area. Bila makan vitamin E ni, pernah satu hari saya bangun pagi..tengok cermin..eh..nape muka cam berkilat..bukan kilat cam minyak tau..kilat sikit2..pegang2 muka..takde minyak..glowing2 effect rupenyer. Lagi lah bersemangat saya duk telan vitamin E nih. Actually gambar yang sebelum tu saya baru start makan 2 hari Collagen Powder. Yang gambar selepas tu dalam 7 hari gitu la if tak silap. Dua-dua gambar saya tak pakai bedak..bezanya yang gambar belah kanan tu saya hanya pakai lipice jek. Jadi skang ni, saya masih gigih telan vitamin E ngan Collagen powder..hehe..sebab pori2 kat hidung ngan pipiku da makin kurang..Lebihan minyak kat muka pun da kurang..kulit muka pun da rasa lembut n halus gitu..

Oh…lupa lak saya nak bagi tau..buat penggemar masker..ESP, Vitamin E dan juga Collagen Powder ni sume bleh buat masker tau..saya je malas..hahaha..kadang je rajin. Nak resepi?? Ni dia.. Thanks to Iffah Anuar untuk resepi masker ni yer 🙂

masker vitamin E

 

KLIK sini untuk testimoni pengguna Shaklee

Sebarang pertanyaan & Pesanan boleh hubungi saya di 013-9395771 | tgmuzlina@gmail.com | PM saya di facebook http://www.facebook.com/Mama2R

 

 

Vitamin E ~ Kenapa diperlukan dalam badan anda?

Kalau anda beli barang-barang penjagaan diri seperti lotion, sabun, make up dan lain-lain, anda perasan tak ada sesetengahnya dilengkapi dengan vitamin E. Cuba korang pergi tengok dan cek kat botol/bekas dia. Persoalannya, apa yang ada dengan vitamin E ni? Kenapa Vitamin E ni penting? Hinggakan dalam sabun, make up pun kena ada. Kalau vitamin atau supplement tu sah sah la kan 😉 Kita berbalik kepada komponen utama dalam badan kita iaitu darah.

Sel Darah Merah

sel darah

Darah manusia adalah cecair tisu; fungsi utamanya adalah mengangkut oksigen diperlukan untuk hidup diseluruh tubuh. Darah juga membekalkan tisu dengan zat, menyingkir bahan kumuhan, dan mengandungi pelbagai bahan sistem imunisasi bertujuan mempertahankan badan dari jangkitan kuman. Hormon endokrin juga diedarkan melalui darah. – Sumber

Jangka hayat bagi sel darah merah adalah sekitar 120 hari dan ianya sentiasa diganti dengan sel darah merah yang baru. Berapa banyakkah kandungan hemoglobin dalam badan kita? Setengah cawan darah mengandungi kira-kira 5 juta sel dan 100% adalah hemoglobin. Jika kurang daripada 80% hemoglobin iaitu kurang dari 4 juta sel, anda tergolong dalam orang yang menghidap ANEMIA.

Kenapa Vitamin E diperlukan oleh badan?

vitamin E

Vitamin E adalah antioksidan yang kuat yang boleh larut dalam lemak (fat-soluble). Ia membantu mencegah kerosakan sel dari ancaman radikal bebas (Free radical & Oxygen radical) yang datangnya dari bahan kimia, pencemaran alam sekitar, sinaran ultra ungu, rokok dan juga stress. Apabila radikal bebas ini bertindakbalas dengan oksigen, badan anda akan menghasilkan sejenis reaktif oksigen yang merosakkan sel. Vitamin E bertindak sebagai pelindung kepada sel darah merah dan turut membantu badan dalam penggunan asid folik. Vitamin E sangat penting untuk kesihatan jantung, otak, kolon, prostat dan juga sistem imun. Terdapat kajian di Universiti Tufts yang menunjukkan dengan memakan vitamin E mampu meningkatkan fungsi keimunan pada warga tua.
Sumber : Shaklee Product Guide

Jika badan anda kekurangan Vitamin E, ia akan mengganggu penyerapan zat besi (iron) dalam badan. Hasil kajian mendapati sel darah merah yang didedahkan kepada cahaya dan oksigen selama 13 jam akan mengalami kerosakan sebanyak 4% dengan pengambilan Vitamin E manakala sel darah merah tanpa Vitamin E mengalami 100% kerosakan.

Banyak lagi fungsi Vitamin E yang anda perlu tahu. Antaranya :

  •  Bertindak sebagai penghalang oksidisi, melindung dan mencegah kerosakan sel.
  • Membantu sel menyerap oksigen. Kajian mendapati Vitamin E boleh mengurangkan keperluan oksigen untuk jantung. Jadi, ia membolehkan jantung mengepam dengan lebih efficient
  • Mengurangkan masalah jantung
  • Melambatkan proses penuaan – awet muda la tu 😉
  • Menyokong daya keimunan. Dengan merangsang bahagian yang penting dalam sistem pertahanan badan, ia menjadikan badan lebih berkesan menghalang sebarang jangkitan.
  • Melindungi Vitamin A & Vitamin C daripada musnah.
  • Kajian mendapati Vitamin E berperanan untuk mencegah kanser.
  • Mengurangkan jerawat, bintik-bintik hitam, jeragat dan parut-parut jerawat.
  • Mencegah kemandulan
  • Membantu menangani simptom putus haid(menopaus).

Fungsi Silenium

Mineral SILENIUM berfungsi untuk menyokong aktiviti yang dilakukan Vitamin E. Ia berfungsi sebagai sebahagian dari komponen glutation peroksida iaitu sejenis enzim dari keluarga enzim antioksidan.

Kesan jika kekurangan Vitamin E

Symptoms of vitamin E deficiency can include anemia, muscle weakness, loss of muscle mass, loss of muscle tone, problems transmitting nerve impulses, issues with stability and balance, degeneration of the retina, problems seeing, and difficulty controlling eye movement.
Vitamin E deficiency is very rare in healthy adults with an average caloric intake. People with serious medical conditions that effect fat absorption are most likely to suffer from a vitamin E deficiency. Medical conditions that affect fat-absorption in the intestines include Crohns disease, cystic fibrosis, problems with the pancreas, chronic diarrhea, and greasy stools.
There are also severe very rare medical conditions that prevent-fat absorption, including a genetic condition called abetalipoproteinemia, which requires massive doses of Vitamin E for ever pound of body weight and AVED Ataxia and Vitamin E Deficiency is genetic condition where the protein in the liver that secretes vitamin E is totally absent. People with these rare conditions need to take vitamin E supplements to prevent the symptoms of deficiency from occurring.
Premature babies with a very low birth weights are at an increased risk for vitamin E deficiencies, adding a vitamin E supplement could help eye health but may increase the risk for infections. Talk with your healthcare provider about the risks and benefits of a vitamin supplements for newborns. The Recommended Dietary Allowance for children under six months of age is 4 milligrams or 6 international units.  sumber

 

Sumber Vitamin E dalam Diet Anda

Sumber Vitamin E boleh didapati daripada kekacang, minyak-minyak sayuran, produk daripada minyak sayuran contohnya marjerin dan mayonis. Juga boleh didapati di dalam telur, ikan, sayuran berdaun hijau gelap, bijirin. Buah-buahan dan sayuran yang kaya dengan lemak juga mengandungi Vitamin E.
Persoalannya, di mana sumber vitamin kita jika makanan tersebut merupakan makanan yang semakin kurang dimakan dalam usaha mengurangkan pengambilan lemak secara keseluruhan? Anak-anak kita pula rata-rata anti sayur-sayuran. Jadi Shaklee menawarkan cara mudah untuk memastikan kita kaya dengan nutrien pelindung kesihatan yang sangat penting ini.
Vitamin E
Vita-E Complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E.

Setiap kapsul gel lembut memberikan:

  • 400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
  • Membantu dalam memelihara kesihatan baik.

Yang penting tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan. Ianya vitamin semulajadi.

Apakah perbezaan Vitamin E Shaklee berbanding jenama lain di pasaran?

  • menggunakan Vitamin E yang asli (d-alfa) bukan sintetik (l-alfa)  – anda boleh cek label pada botol vitamin anda untuk pastikan ia vitamin sintetik atau vitamin semulajadi.
  • daripada sumber kacang soya yang terpilih
  • Vitamin E tiada kesan sampingan. Vitamin A apabila diambil secara berlebihan ia berisiko untuk menjadi toksik
  • Mengandungi Selenium yang memberikan kuasa energy
  • Satu kapsul Shaklee Vitamin E 400 IU membekalkan jumlah vitamin E seperti yang terdapat di dalam 40 hidangan (setiap hidangan 1 auns) buah badam semulajadi, 28 hidangan (setiap hidangan 2 sudu makan) minyak bunga merah, 24 hidangan (setiap hidangan 1 sudu makan) mayones.
* Produk ini tidak bertujuan untuk diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut sila hubungi saya melalui SMS | WhatsApp 013-9395771(Muz) atau email ke tgmuzlina@gmail.com atau PM sahaja di facebook Mama2R | Tg MuzlinaJemput ‘LIKE’ untuk mengetahui tips kesihatan dan juga promosi yang di update dari masa ke semasa.

 

Mencari Hadiah untuk Suami??

Assalamualaikum dan salam ceria!! 😉

Tercari-cari apa yang sesuai untuk dihadiahkan kepada suami? Apa kata kali ini anda buat kelainan sedikit..Jika kebiasaanya anda menghadiahkan barang-barang untuk koleksi peribadi, kali ni anda hadiahkan suami tercinta anda dengan set kesihatan pula. Sudah tentunya suami anda bakal mendapat manfaat kesihatan, secara tak langsung anda juga akan dapat manfaatnye kan? Bila suami anda sihat, cergas sepanjang masa…tentulah anda orang yang paling gembira kan?!! 

Penat
Lenguh-lenguh
Sakit lutut
Sakit leher
Sengal tulang
Kebas 

Jika anda sering mendengar suami anda mengeluh perkara-perkara berikut…lagi-lagi para suami yang terpaksa memandu jauh berulang-alik ke tempat kerja setiap hari. Hadiahkan si dia dengan Ostematrix!!! 

Kenapa Ostematrix?

Sebab Ostematrix mengandungi Kalsium, Vitamin D, Magnesium dan banyak lagi. Badan anda memerlukan lebih daripada kalsium semata-mata untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat. 

  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Dengan Ostematrix, si dia akan mendapat khasiat seperti berikut :

  • Membina matrix tulang dan gigi yang kuat
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf. 
  • Memberi kesihatan otot dan saraf yang lebih baik
  • Membantu mengurangkan masalah lenguh2, kebas, sakit tumit
  • Memberikan tidur yang lebih lena
  • Memberikan semangat bangun tidur yang lebih baik!

Si isteri pun boleh makan juga Ostematrix ni kerana ia dapat membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan. Sesuai juga untuk ibu yang dalam tempoh berpantang sebab ia boleh melawaskan dan mengelakkan masalah sembelit. 😉

Jadi..suami isteri akan dapat faedah yang sama..Best kan??!!

Kami ada suplemen yang boleh dihadiahkan buat cinta hati anda 😉 KHAS UNTUK SUAMI yang mengandungi Vitamin E dan Ostematrix.

i love u

Apa pula kepentingan Vitamin E?

Kita biasa dengar Vitamin E sebagai anti penuaan. Ianya juga dikenali sebagai vitamin awet muda kerana vitamin E dikatakan membantu melambatkan proses penuaan. Namun vitamin E yang bagus adalah Vitamin E asli yang boleh dilihat pada botolnya tertulis d-alpha tocopherol. Ia juga akan lebih berkesan apabila ianya dilengkapi dengan selenium yang bertindak senergi apabila diambil bersama.

Pengambilan vitamin E dikatakan dapat :

  • Membantu kesihatan prostat*
  • membantu mengekalkan tekanan darah*
  • membantu menurunkan trigliceride
  • membantu mendapatkan kulit yang cantik dan muda*

Pada saya, vitamin E ini ibarat tonik untuk para lelaki. Sebab itulah ada yang menggelarkan vitamin E sebagai sex vitamin! Ada juga pendapat yang mengatakan suami mereka lebih bertenaga selepas pengambilan vitamin ini. Berbeza mengikut tubuh badan masing-masing. Dah cuba baru tau!

Untuk isteri pula, apa kata dapatkan vitamin khas untuk wanita yang mengandungi Alfalfa & Vitamin E.

Alfalfa bukan sahaja bertindak sebagai milk booster, malah banyak khasiatnya buat kaum hawa terutamanya.

  • Milk booster*
  • Mengatasi masalah keputihan*
  • Mengetatkan vagina*
  • Mengurangkan masalah sembelit*
  • Mengurangkan masalah alergi*
  • dan banyak lagi….
Jadi, dapatkannya sekarang !! Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
FB : Mama2R
SMS|WhatsApp : 013-9395771 (Muz)
Email : tgmuzlina@gmail.com

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Testimonial Vitamin E

 

Apakah fungsi vitamin E buat kita?

  • Memelihara Kesihatan Hati
  • Hati akan terjejas bila kita kurang vitamin E.
  • Memastikan badan kita cukup vitamin A
  • Menjaga kestabilan libido (seksual)
  • Menghilang/mengurangkan parut
  • Menjaga kesihatan kelenjar tiroid
  • Mengelakkan hernia
  • Menjaga kestabilan asid urik dalam badan
  • Mengelakkan sakit sendi
  • Mengurangkan keradangan
  • Mengurangkan kedut dan mencantikkan kulit
  • Mengelakkan kekejangan otot
  • Imuniti

Banyak lagi fungsi vitamin E terhadap tubuh kita. Malah kekurangan vitamin E memberi banyak kesan kepada kesihatan. Ibu hamil yang kekurangan vitamin E berpotensi untuk mendapat anak yang cacat. Vitamin E juga penting kalau kita sedang mengambil ubat (drug) dan makanan berlemak.

Perokok, penagih alkohol, mereka yang bekerja di bawah matahari memerlukan viitamin E yang lebih dari biasa.

Sayangnya dalam diet kita yang biasa, kita tak mendapat cukup vitamin E. Apatah lagi dalam dunia sekarang yang sangat banyak pencemaran, radiasi dan sebagainya… Menjadikan diri kita cepat ‘memusnahkan’ vitamin E.

Ini adalah antara testimoni pelanggan kami yang sangat berpuas hati dengan consistent consume Vitamin E.

*credit to mama chrysalis

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Vitamin E sebelum dan selepas

Cantik bukan??!! Kulit beliau yang kusam sudah di’TRANSFORM’ jadi sangat cantik 😉 Kulit jadi flawless gitu.

Jerawat hilang dengan Vitamin E

Kalau anda ada masalah jerawat dan juga parut jerawat..Cara yang paling berkesan dan cepat ialah dengan merawatnya dari dalam.

Dan ini jugalah testimonial yang berjaya buat saya sendiri teruja untuk mencuba Vitamin E..sebab yang lain2 tu memang saya dah consume sebab termasuk dalam vitamin yang dicadangkan untuk ibu menyusu 🙂 Dan hasilnya..memang menakjubkan. Akan saya kongsikan di lain entri yer!! Tunggu..

Jadi, dapatkanlah supplement Vitamin E untuk kelangsungan vitamin E dalam tubuh kita ^___^ ..Untuk kesan yang lebih optimum, pengambilan Vitamin E, Vitamin C dan juga ESP sangat membantu untuk anda yang mengidam kulit yang cantik, licin dan halus. Rugi siapa yang tak cuba tau.

*credit to vitaminsemulajadi

Jika berminat, sila hubungi saya untuk maklumat lanjut.

Email : tgmuzlina@gmail.com
SMS|WhatsApp : 0139395771(Muz)
Facebook FanPage : Mama2r 

(Jemput ‘LIKE’ untuk mengikuti sebarang update mengenai produk dan juga tips kesihatan dan kecantikan daripada saya yer)