Category Archives: Collagen Powder

Tips Pilih Kolagen Terbaik dan Paling Berkesan

Entri ni khas untuk peminat kolagen! 😉 Sekarang kan macam-macam jenis dan macam-macam brand kolagen pun ada. Dalam banyak-banyak jenis kolagen yang jual kat pasaran, macam mana nak pilih kolagen yang paling baik dan paling penting mesti selamat dan berkesan!

Tips #1

Semak dulu label pada kolagen yang anda nak beli tu. Kenapa perlu check label? Tujuannya supaya kita tahu apa kandungan sebenar yang terdapat dalam kolagen tu. Tak kisahlah jenama apa sekalipun..murah atau mahal sekalipun. Mesti semak label ingredient tau. Kadang-kadang tu, nama je ada kolagen..tapi bila check dekat ingredient, takde sangat pun kandungan kolagennya. Jangan tipah tertipu sudah! ;p  

Tips #2

Pilih kolagen dalam bentuk makanan atau minuman. Mengikut nutritionist, kolagen yang diambil secara oral (minum/makan) sangat penting untuk membantu sintesis enzim dalam mengoptimumkan serapan ke dalam tubuh badan jika dibandingkan dengan kolagen yang diambil melalui suntikan.

Tips #3

Pilih kolagen yang saiz molekulnya lebih kecil (1000 dalton ke bawah) sebab makin kecil saiz molekul, makin mudah dan makin cepat kolagen tersebut diserap ke dalam tubuh badan dan pastinya kesannya lebih cepat! Kebanyakan kolagen dekat pasaran mempunyai saiz molekul 2000-5000 dalton. 

Dalton = unit ukuran bagi saiz molekul

Tips #4

Pilih kolagen yang mempunyai emolien yang unggul supaya ianya dapat mengelakkan kehilangan air sekaligus mengekalkan kelembapan yang berpanjangan. 

Tips #5

Pilih kolagen yang mempunyai antioksidan yang tinggi untuk kurangkan kesan penuaan awal dan mengawal kulit dari sinaran UV.

Tips #6

Pilih kolagen yang mempunyai elemen Vitamin B untuk membantu pembentukan kolagen dari dalam tubuh badan kita sendiri. 

Tips #7

Pilih kolagen yang mempunyai kandungan glucosamine untuk kesihatan sendi. Kolagen juga penting bukan sahaja untuk kekal cantik tapi kesihatan sendi juga perlu dijaga  maka adanya kandungan glucosamine adalah satu bonus untuk mendapat sendi yang sihat.

Tips #8

Pilih kolagen mempunyai bahan yang merangsang pembntukan Asid Hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.

Tips #9

Akhir sekali, pilihlah kolagen yang selamat dan tidak mengandungi toksin. 

Haaa..jadi, jangan lupa semak betul-betul ye sebelum anda menyesal! Jangan dah melabur beratus ringgit tapi kesannya tak seberapa. Buatlah pilihan yang bijak. Saya memang dah tangkap cintan dengan kolagen kat bawah ni je sebab ianya memenuhi semua kriteria kat atas. Lagipun, dah diuji secara klinikal dan terbukti berkesan. Nak tahu apa kandungan yang terdapat dalam Shaklee Collagen Powder ni?

label kolagen

Kandungan yang terdapat dalam Shaklee Collagen Powder, 1 sachet = 5g

[Testimonial Collagen Powder] Sun spots pudar selepas 3 hari!!!

Hanya selepas 3 hari makan Shaklee Collagen Powder, 3 sun spots mula pudar!!! 

Hinggakan pelanggan saya ni tak percaya! 😉 Pada awalnya, beliau cuba sekotak je dulu..Then, terus decide untuk grab promo yang BELI 6 PERCUMA 1! Of course..sangatlah berbaloi2..sebab jimat dua ratus lebih tu!!! Sapa yang taknak kan? Korang lihat sendiri komen beliau mengenai collagen Shaklee ni.

pori mengecil

Kesimpulannya, memang tak menyesallah kalau korang cuba Shaklee Collagen Powder ni. Harga biasa sekotak RM298..tapi biasanya saya selalu galakkan sesiapa yang nak beli collagen ni walaupun sekotak, terus jadi ahli sebab yuran ahli RM65 je..dan korang terus on da spot bleh dapat harga ahli yang sememangnya dapat diskaun 20%! Banyak dah boleh jimat tu..korang kira lah sendiri ye. Kata nak jadi pengguna yang bijak kan? 😉

Oh ya..untuk pengetahuan korang, 1 sachet collagen ni boleh buat masker 4-5 kali tau..hasilnya?? Memang BESSSTT SANGAT!!! Kulit rasa halus je..lembut sangat tau. Korang boleh baca maklumat lanjut mengenai Collagen kat  sini ye >> Shaklee Collagen Powder

So, macam mana nak order? Korang boleh klik je gambar kat bawah ni dan order sendiri. Tapi, kalau nak jadi ahli, meh la contact saya! SMS atau pun Whatsapp je kat 0139395771. Once dah register jadi ahli, boleh terus beli dengan harga ahli. Mana satu pilihan korang? 🙂

  OrderNow