Category Archives: TESTIMONI

Hilangkan Ruam Baby? Cuba Cara Cepat, Mudah & Selamat Ni!

Kulit bayi yang baru lahir amat sensitif dan jika sering terdedah dengan susu yang diminum pun mudah sangat naik ruam. Sebelum ni saya pernah kongsikan petua hilangkan ruam bayi di muka. Kali ni saya nak kongsikan pengalaman seorang ibu yang nak hilangkan ruam baby dekat muka.

Minggu lepas Pn. Danya hubungi saya untuk bantu selesaikan masalah ruam pada baby beliau. Mula-mula ruam biasa, lama-lama jadi macam menggelupas. Saya sendiri agak terkejut bila beliau tunjukkan gambar baby. Katanya dekat belakang telinga pun ada.

ruam di muka bayiKesian kat baby, agak teruk juga. Biasanya jadi macam ni bila baby pakai sarung tangan dan gosok-gosok dekat muka. Saya advise beliau supaya jumpa doktor terlebih dahulu untuk kenalpasti masalah sebenar tapi katanya bila pergi klinik pun doktor hanya bagi krim sapu macam biasa je. Risau dengan ruam yang makin merebak, Pn Danya ambil keputusan untuk cuba krim Herbal Blend.

Alhamdulillah, selepas 2 hari Pn Danya beritahu saya berita gembira yang anaknya makin pulih. Syukur Alhamdulillah..saya pun tumpang happy. Yelah, saya pun ada baby yang pernah ada masalah yang sama..faham sangat macam mana perasaan ibu ni bila lihat ruam yang teruk kat muka anak. Tak tentu arah dibuatnya.

cara hilangkan ruam baby

Bagi ibu yang ada masalah yang sama juga, mungkin boleh cuba cara ni. Sebelum ni pun ada seorang ibu yang hadapi masalah yang sama dan selepas 5 kali sapu dah banyak kurang ruamnya. Kita ikhtiar kan? Mana tahu serasi dan boleh sembuhkan kulit baby yang kena ruam tu. Lagipun, krim ni selamat untuk bayi, bebas paraben dan bahan kimia berbahaya yang lain. Ibu boleh contact saya melalui sms/whatsapp/telegram di 013 939 5771 (Muzlina). Insya Allah, saya sedia membantu. Jangan biarkan ruam di muka bayi tu lama-lama ye nanti makin merebak dan kulit baby jadi lebih sensitif. Susah nak pulih nanti.

Cara Atasi Ruam Supaya Cepat Hilang

Hampir setiap hari saya dihubungi oleh parents, kata mereka bayi kena ruam teruk. Dah letak krim yang klinik bagi tapi ruam still tak hilang. Mungkin apa yang saya akan kongsikan ini dapat bantu anda bagaimana cara atasi ruam dengan cepat dan selamat. Ada juga kulit jadi makin sensitif. Anak saya pun pernah kena ruam teruk di leher dan semua pelipat kaki, tangan waktu usia dia 10 hari dan Alhamdulillah selepas seminggu sembuh sepenuhnya. 

Minggu lepas saya dihubungi oleh Pn.Maitrie, dari Kelantan. Beliau menceritakan keadaan bayi yang mengalami ruam di muka, tangan dan juga kaki. Pastinya tak selesa buat si kecil tapi baby mana boleh cakap lagi. Paling tidak pun merengek jelah kan. Kebanyakan krim sapu untuk atasi ruam ni ada bahan yang boleh memudaratkan kulit kita untuk jangka masa panjang iaitu steroid.

Since anak saya pun pernah kena ruam ni, saya terus cadangkan pada beliau untuk cuba Krim Herbal Blend. Ibu tak perlu risau sebab kandungan dalam krim ni diekstrak dari tumbuhan semulajadi. Tiada steroid, tiada paraben dan bahan lain yang boleh memberi kesan sampingan pada kulit.

Selepas seminggu, beliau menghubungi saya dan beritahu yang ruam anaknya dah makin hilang. Alhamdulillah, syukur dapat lagi bantu seorang bayi untuk membesar dengan lebih sihat dan selesa. Lihat saje lah gambar di bawah. Terima kasih pada Pn.Maitrie kerana sudi berkongsi testimoni hebat ni 🙂
image

Di bawah pula adalah perbualan antara saya dengan Pn.Maitrie.
image

Mungkin ramai lagi yang sedang mengalami masalah yang sama. Bukan apa, kalau ada alternatif yang lebih selamat, why not kita cuba dulu kan? Dah ramai ibu bapa yang dah cuba krim ni dan Alhamdulillah mereka gembira dengan kesannya. Anda boleh lihat testimoni pengguna herbal blend lain di sini. Jika berminat, boleh hubungi saya terus melalui sms/whatsapp 013 939 5771.

Istimewa untuk pengguna DEBIT CARD atau CREDIT CARD, anda boleh order sendiri melalui link di bawah. Klik jer untuk order k 🙂

OrderNow

Sakit Kepala Sampai Rasa Nak Hantuk Dinding

Ya! Itulah feedback yang saya dapat daripada kawan-kawan yang selalu diserang migrain. Kata mereka bila migrain menyerang, sakit kepala yang amat sangat sampai rasa nak hantuk kepala dekat dinding. Rasa sakit macam nak pecah kepala. Memang tak boleh nak buat apalah.. terbaring je dekat katil. Kata mereka, selalunya asal kena je migrain mesti dapat MC jelah.

sakit kepala yang amat

Cara paling mudah nak hilangkan sakit kepala tu dengan telan painkiller lepas tu tidur. Itu je katanya yang boleh melegakan sakit kepala yang teramat sangat ni. Tapi, masalah ni berulang-ulang, tak pernah hilang malah makin teruk lebih lebih lagi bila kesibukan melanda, stress dengan aktiviti harian di pejabat yang tak berkesudahan. Ada juga antara mereka yang masih bergelar pelajar dan biasanya sakit kepala menyerang bila tengah busy nak exam atau pun siapkan assignment yang terlalu banyak. Bila nak makin cepat siap, makin lambat pula siap kerjanya disebabkan kena migrain ni.

Bila sakit je telan painkiller. Bayangkan dah berapa banyak telan painkiller dalam badan. Tapi, painkiller hanyalah melegakan sakit kepala pada waktu itu sahaja…bukannya mengelakkan daripada diserang migrain lagi. Tambah buruk lagi ianya kekal dalam badan untuk satu jangka waktu yang agak lama. Lebih elok jika ada alternatif yang tidak merosakkan tubuh badan kita. Pernah satu ketika, sahabat kepada kakak saya diserang migrain. Kakak saya bagi dia telan B Complex je lepas tu dia tidur. Alhamdulillah..katanya rasa beza sangat kalau banding dengan makan ubat. Lena dia tidur. Kalau makan ubat sekalipun, belum tentu lagi bleh tidur lena.

Kadangkala, stress yang melampau pun boleh mengakibatkan sakit kepala atau migrain. Bila saya cadangkan kawan-kawan saya yang ada masalah sakit kepala/migrain ni, saya hanya nasihatkan mereka untuk konsisten dengan B Complex je. Paling bagus kalau combine dengan Ostematrix. Rata-rata beritahu selepas konsisten amalkan B Complex..mereka kata dah jarang sangat kena migrain. Sebenarnya vitamin B2 yang ada dalam vitamin B Complex tulah yang membantu dalam mengatasi migrain ni. Sesiapa yang kurang vitamin B2 ni atau pun nama saintifiknya Riboflavin, mereka akan mudah kena sakit kepala.

Cuba lihat je mereka yang amalkan B Complex dan Ostematrix dengan konsisten.

atasi sakit kepala

sakit kepala berkuranghilangkan migrain

Jadi, jika anda juga selalu sakit kepala/migrain dan sedang mencari alternatif bagi mengurangkan masalah tersebut, anda boleh hubungi saya untuk konsultasi dan pertanyaan lanjut.

Muzlina
WhatsApp 013 939 5771
Mama2R’s Vitamin Shoppe

 

Rambut Gugur Banyak Sangat Sampai Fobia Nak Sikat!

Rambut yang cantik dan kulit kepala yang sihat..saya pasti idaman semua orang kan? tak kira lelaki mahupun wanita. Hatta yang bertudung sekalipun, lagi lah perlukan penjagaan ekstra. Rambut gugur setiap hari adalah perkara normal sebenarnya. Tapi apa yang perlu kita risaukan ialah jika kadar pertumbuhan rambut lambat dan ini menyebabkan rambut kelihatan semakin menipis dan kepala kelihatan membotak.

cara atasi masalah rambut gugur

Bagi wanita, rambut umpama mahkota yang perlu dijaga rapi. Cuba bayangkan wanita yang takde rambut..hooo..scary!!! Kalau rambut selalu gugur, memang nampak habis kulit kepala. Walaupun bertudung boleh tutup tapi takkan duk dalam rumah pun nak bertudung 24 jam kan? Dulu macam tulah perasaan saya, rasa tak yakin dengan diri sendiri walaupun yang ada dalam rumah tu family sendiri je.

Rambut selalu gugur sampai nipis dan nampak kulit kepala. Bila sikat, banyak jugalah rambut yang lekat pada sikat.itu belum lagi mandi. Tension nak bersihkan bilik air yang penuh rambut. Sangat tak selesa. Kulit kepala jenis cepat berminyak walaupun selalu cuci rambut. Lepas tu saya cuba pulihkan kembali kulit kepala dengan Nourishing Scalp Treatment dengan tambahan zink complex untuk kuatkan akar rambut dari dalam. Alhamdulillah, lepas tu kurang dah rambut gugur dan sekarang memang dah tak ada lagi masalah tu.

Masalah rambut gugur berlebihan ni dapat diatasi dengan melakukan beberapa langkah pencegahan seperti berikut agar rambut dan kulit kepala kembali sihat.

  1. Cuci rambut setiap hari dengan menggunakan syampu yang sesuai dengan kulit kepala supaya tidak pula timbul masalah kelemumur pada kulit kepala yang boleh mengakibatkan keguguran rambut.
  2. Pilih syampu yang sesuai dengan anda supaya rambut dan kulit kepala tidak mengalami sebarang implikasi bila menggunakannya.
  3. Elakkan terlalu kerap membuat rawatan rambut di salun kerana ia juga berpotensi untuk rambut gugur sekaligus mengakibatkan kulit kepala menjadi tidak sihat. Kebanyakan kandungan bahan kimia yang terlalu tinggi dalam produk rawatan rambut akan menyebabkan rambut cepat rosak seperti kelihatan kusam dan mudah bercabang.

Ada seorang sahabat yang hubungi saya disebabkan masalah rambut gugur ni. Katanya rambut makin menipis dan beliau nak cuba Nourishing Scalp Treatment tu. Alhamdulillah selepas hampir sebulan menggunakannya, dah nampak kesannya. Di bawah adalah perbualan antara saya dengan beliau.

cara atasi rambut gugur

 

Apa pula kata Pn. Maria ni yang dah berjaya selesaikan masalah rambut gugur beliau yang dulunya agak kronik sehinggakan rambut bersepah atas lantai bilik air.

Jika anda juga mengalami masalah rambut gugur, jangan segan untuk hubungi saya. Saya sedia membantu.

Muzlina
013 939 5771
Mama2R’s Vitamin Shoppe

 

Cara Mudah Hilangkan Ruam Susu di Muka Bayi

Minggu lepas, ada seorang ibu menghubungi saya. Katanya, anak beliau kena ruam susu di muka dan juga leher. Bila diselidik, rupanya anak beliau naik ruam disebabkan susu yang diminum. Menurut beliau, bayinya yang baru berusia sebulan setengah alah kepada susu lembu dan susu berasaskan soya. Disebabkan masalah alergi tu, beliau tukar kepada susu kambing…tapi ruam masih tak berkurangan. Kesian dekat baby sebab ruam di seluruh kawasan muka dan leher, mesti tak selesa tu.

hilangkan ruam susu di muka bayi

Untuk mengurangkan kerisauan ibu tersebut, saya sarankan beliau cuba ikhtiar dengan Krim Herbal Blend. Lagi pun, krim herbal blend ni bukan ubat, bebas paraben dan ianya dibuat daripada ekstrak tumbuhan semulajadi. Insya Allah tiada apa yang perlu dirisaukan. Beliau bersetuju dengan saranan saya untuk menghilangkan ruam rusu di muka dan leher anaknya dengan krim Herbal Blend. Selepas 4 hari, saya menghubungi kembali ibu tersebut untuk mengetahui keadaan anak beliau…Alhamdulillah, ruam di muka anaknya dah makin berkurangan. Gambar di bawah adalah perbualan saya dengan ibu tersebut.

cara mudah hilangkan ruam susu

Memang ramai ibu yang mengalami masalah yang sama telah menghubungi saya untuk mendapatkan Krim Herbal Blend ni. Majoritinya sebab bayi mereka mengalami masalah ruam susu dan ada juga yang ruam panas. Ada juga yang beritahu kulit anak mereka menggelupas dan luka akibat kesan digaru. Alhamdulillah, krim yang sangat mendinginkan ni dapat membantu masalah mereka. Apa lagi yang dapat menggembirakan si ibu bila kulit bayi masing-masing dah pun sihat dan bebas dari masalah kulit. Anda boleh lihat testimoni lain bagi ibu yang telah menggunakan Krim Herbal Blend ni untuk anak-anak mereka. Jika si comel anda juga mengalami masalah yang sama dan anda mahu cuba pula ikhtiar dengan Krim Herbal Blend ni, jangan segan untuk hubungi saya. Insya Allah, saya sedia membantu. 🙂 

Muzlina 
SMS |Whatsapp 013 939 5771
Mama2R’s Vitamin Shoppe

Seawal 10 hari, kepala bayi dah tegak dan mudah dipegang

Alhamdulillah, waktu saya tulis entry ni, anak ketiga saya Nur Areefa Haneefah dah berusia 31 hari. Kejap je rasa masa berlalu..alamak cuti tinggal 2 bulan je lagi! Hehehe..Setiap hari dipenuhi warna warni kehidupan. Adatlah kan, bila berpantang sendiri dengan anak-anak. Sangatlah menguji kesabaran dan emosi..tapi saya enjoy! Sebab feeling WAHM gitu! Bezanya tak boleh la keluar jenjalan ;p

Bila anak dah usia sebulan, maka bermulalah rutin monthly check up. Dekat klinik, nurse tegur..

Eh, tak nampak macam dalam pantang lah. Dah macam budak besar! Kakaknye dulu pun macam ni juga ke?

baby 10 hari

Ni waktu Areefa umur 10 hari

Saya jawab, kakaknya dulu besar sikit..hehe..tapi memang yang ni lagi kuat badannya. Tu yang nampak macam besar kot. Memang saya rasa beza sangat bila jaga Areefa ni. Macam dah 2 bulan je. Umur baru 10 hari tapi kepala dah boleh tegak. Biasa baby ni awal-awal waktu kepala dia lembik tu je nak kena jaga lebih sikit lagi-lagi time nak mandi or burp. Tapi Areefa ni badan dia tegap, mudah sangat nak mandikan sebab kepala dia dah boleh tegak. Mudahlah nak pegang dia.

set bersalin shaklee

Syoknyerr dia tido.. Areefa 31 hari, berat 4.4kg. Berat mama pun cun! 🙂  52kg

Alhamdulillah…memang nampak kesannya bila saya konsisten makan vitamin waktu mengandung haritu. Oh! Rupanya macam ni beza ye bila kita jaga pemakanan waktu mengandung. Sepanjang waktu saya mengandungkan Areefa ni, saya memang tak ambil langsung ubat-ubatan. Ada lah juga kadang-kadang kena selsema dan batuk, tapi saya tak ambil ubat pun. Hanya makan Set Kehamilan Shaklee je. Alhamdulillah masih boleh elakkan ubat…dan waktu berpantang saya teruskan jelah dengan Set Bersalin Shaklee..tapi sebenarnya vitamin yang sama je, bezanya ada tambahan lain untuk cepat pulihkan luka bersalin.

Bila kawan-kawan saya datang melawat, mereka pun cakap benda yang sama. Macam dah besar. Dan kadang-kadang sendiri lupa yang Areefa baru umur sebulan..hehe..Dahlah memang bedung pun ntah ke mana! Maklumlah skang ni cuaca panas. Bila bedung je cepat naik ruam. So, malam je saya pakaikan bedung 🙂 Kalau time hujan tu syoklah dia kena bedung..sejuk dan selesa je.

Dan ini pula pendapat dan pengalaman kawan-kawan saya. Rata-rata memang akui tulang baby memang kuat sebab mak dia yang makan cukup kalsium 🙂

kesan makan vitamin shaklee

Jadi, pengajarannya kalau doktor bagi ubat tu..ibu semua janganlah skip ye..sebab kesannya pada anak dalam kandungan tu. Mungkin kesan dia bukan sekarang tapi akan datang. Makanan harian ni bukan tak bagus..tak makan ubat or suplemen pun tetap kena makan makanan seimbang. Cuma nak harapkan 100% nutrisi dalam pemakanan kita je mungkin tak dapatlah sebab banyak zat yang dah hilang waktu proses tanaman, penyimpanan, pengangkutan dan sebagainya. Contohnya buah-buahan sekarang pun banyak GMO. Biasanya waktu tak masak lagi dah kena petik lepas tu peram sampai masak. Jadi, banyak mana je zat dan nutrisi yang tinggal semasa proses kena peram tu. Sebab tu kita perlukan suplemen ni semua untuk topup mana-mana nutrisi yang tak cukup. Semoga dengan usaha kita semua dalam menjaga pemakanan dan gaya hidup akan dikurniakan nikmat kesihatan yang berpanjangan pada kita. Insya Allah.

cucuk sebulan baby

Cer tengok gelagat Arissa..macam-macam ekspresi muka! 🙂

Arissa sekarang ni masih dalam fasa menyesuaikan diri. Tapi so far Alhamdulillah rajin tolong mama amikkan barang-barang adik dia. Adalah juga peneman mama hehe. Tapi get ready jelah bila abang dia balik dari sekolah. Jumpa geng! hahaha..seronok tak hengat..menjerit je kerjanya. Oklah, kita jumpa lagi di lain entry ya! 🙂

Testimoni ESP ~ kulit semakin cantik, badan lebih bertenaga & tiada lagi masalah sembelit

Salah satu perkara yang buat saya tak jemu2 berkongsi kebaikan vitamin Shaklee ni bila dapat bantu ramai orang untuk lebih sihat, lebih gembira dan lebih bahagia..Salah satu hot product Shaklee iaitu Energizing Soy Protein atau nama barunya Soy Protein Isolate Powder ni dah banyak membantu ibu-ibu menyusu merealisasikan harapan untuk menyusukan anak di samping dapat manfaat kesihatan yang lain. Saya nak share testimoni daripada pelanggan tetap ESP iaitu kak Fizah 🙂

K.Fizah ni mula makan vitamin Shaklee waktu dalam pantang..kemudian konsisten dengan ESP ni. Seronok saya dengar sebab katanya dulu anak-anak beliau dapat menyusu sekejap je..Alhamdulillah..rezeki baby kali ni dapat menyusu sampai sekarang..dah setahun pun usia si comel Fikah 🙂 bila mak yang makan shaklee..anak pun turut dapat kesannya. Memang kesian saya tengok awal2 dulu ekzema teruk dekat muka baby. Bukan kulit baby je dah ok..kulit mamanye pun makin comey! Katanya..badan rasa lebih bertenaga bila minum ESP ni..kalau tak minum..rasa lemah dan lesu je..Jangan kata orang yang kerja je penat tau..Walaupun surirumah..tapi nak uruskan anak-anak yang dah sekolah lagi..nak uruskan rumah lagi..semua tu perlukan tenaga tau..kalau tak kena gaya..memang boleh flat! 

  1. Antara kebaikan dan manfaat yang K.Fizah ni dapat bila konsisten makan ESP ialah :-
  2. Dengan mengamalkan konsep asas dalam penyusuan, ESP dapat membantu menjayakan perjalanan penyusuan anak beliau sehingga sekarang. 
  3. Sistem penghadaman lebih lancar, membantu mengatasi masalah sembelit yang dihadapi
  4. Badan lebih bertenaga untuk menjalankan aktiviti harian.
  5. Kulit bertambah cantik..memang personally saya jumpa dengan beliau pun..kulit akak ni memang nampak semakin cantik.
  6. Masalah ekzema yang dialami oleh baby Afikah semakin berkurangan…kulit pun dah makin comel 🙂

pulihkan ekzema

 

Memang tak rugi amalkan ESP ni sebab banyak sangat manfaat kesihatan dan kecantikan yang korang bleh dapat. 🙂 Berminat nak cuba juga, contactlah saya ye…atau boleh juga order sendiri dengan klik gambar di bawah ni je 🙂

OrderNow

 

Untuk makluman, bulan ni (OKTOBER 2014)..ada promosi untuk ESP tau. Kalau grab offer ni..anda layak :

  • Beli 6 tin, PERCUMA 1 tin bernilai RM150
  • Mendapat keahlian PERCUMA bernilai RM65
  • Mendapat cash bonus sebanyak RM3x (akan dimasukkan next month terus ke dalam akaun anda)

So, pakat-pakatlah dengan kawan or family ye..lepas tu contact saya kalau nak beli promo ni. Jangan klik link kat atas tu pula ye. 😉

Ruam susu hilang selepas menggunakan Krim Herbal Blend

Seronok sangat bila dapat feedback daripada customer..Kali ni saya nak share pengalaman daripada customer saya sendiri..Mula-mula dia contact saya untuk masalah ruam susu kat muka baby dan saya memang suggest Shaklee Herbal Blend Cream ni kalau dah cuba macam-macam cara tapi ruam still tak hilang. Dan Alhamdulillah katanya ruam susu yang dah berbulan-bulan tak hilang..tapi hanya selepas beberapa hari sapu HERBAL BLEND CREAM ni..dah hilang pun 🙂 Syukur tak terkata..

Sebab tu bagi saya, herbal blend cream ni patut ada dalam senarai keperluan berpantang sebab baby bleh guna..mak baby pun boleh guna untuk sapu pada bahagian stretch mark, kulit kasar dan sebagainya. Anak-anak yang lain pun boleh guna 🙂 

Ruam susu hilang selepas menggunakan Shaklee Herbal Blend Cream

 

Dah ramai ibu yang mengalami masalah yang sama cuba krim ni dan Alhamdulillah menjadi. Jadi, kalau anda pun nak cuba..boleh hubungi saya segera sebab tak banyak stok dah kat tangan saya. Maklumlah produk terlajak laris! hehehe..pinjam trademark ;p

Perlukah ibu risau jika hb rendah ketika hamil?

Dah jadi rutin sebenarnya bagi ibu mengandung kena check hb setiap kali pergi check up bulanan tu kan? Kementerian Kesihatan Malaysia sendiri dah ambil langkah berjaga-jaga dengan tetapkan borderline atau pun hb paling minimum untuk seseorang ibu mengandung. Kalau tak silap saya waktu mengandungkan Arfan dulu hb paling minimum ialah 9 gm/dl. Tapi waktu mengandungkan Arissa, hb paling rendah yang dah KKM tetapkan ialah 11gm/dl. Alhamdulillah setakat ni, tak pernah lagi waktu preggy hb rendah dari 11 🙂 Kalau ibu nak sentiasa sihat dan anak dalam kandungan pun sihat, kena lah jaga makan ye. Terlalu banyak risiko dan bahaya jika ibu kekurangan zat besi. 

Antaranya ialah ibu akan rasa letih, tidak sihat, emosi mudah terganggu dan tubuh lemah. Lebih teruk bayi dalam kandungan pun terkena tempias juga.

Kadar hemoglobin (hb) biasanya ditentukan sebagai jumlah hemoglobin dalam gram (gm) bagi setiap dekaliter (100 mililiter). Biasanya ia bergantung kepada usia, awal remaja, dan jantina seseorang itu. Kadar hb yang normal adalah seperti berikut :

  1. Baru lahir : 17-22 gm/dl
  2. Usia seminggu : 15-20 gm/dl
  3. Usia sebulan : 11-15gm/dl
  4. Kanak-kanak: 11-13 gm/dl
  5. Lelaki dewasa: 14-18 gm/dl
  6. Wanita dewasa: 12-16 gm/dl
  7. Lelaki separuh usia: 12.4-14.9 gm/dl
  8. Wanita separuh usia: 11.7-13.8 gm/dl

Mungkin ada di antara kawan-kawan semua yang dah makan vitamin yang doktor bagi tapi masih bermasalah dalam menaikkan hb. Kalau biasa doktor bagi pil zat besi tu je, bila still tak naik juga hb, mungkin ibu akan dibekalkan dengan iberet folik, obimin, ferrous fumarate atau vitamin lain yang boleh naikkan hb. Kalau still tak naik juga tu, mungkin ibu boleh semak apa puncanya dah makan pil zat besi tapi hb masih rendah. Tapi ibu tak boleh lah terlalu bergantung pada vitamin je, lebih elok jika ibu amalkan makanan yang kaya dengan zat besi & folate.

Kali ni saya hanya nak share testimoni sahabat saya, Kak Laila..niat pada asalnya nak derma darah..tapi tak kesampaian pada awalnya sebab HB rendah. Jadi, beliau terus bereksperimen dengan vitamin Shaklee 🙂 Niat yang baik..insya Allah dipermudahkan. Tapi dalam kes beliau ni, dia tak mengandung sebab tu boleh ambil zink. Kalau dah mengandung bukan tak boleh ambil tapi dengan nasihat doktor. Itu pun jika perlu.

hb rendah

Pukul 10.45 pagi paras hb hanya 11.9g/dl tapi lepas dah makan vitalea, vitamin c dan zink, hb meningkat begitu mendadak sekali kepada 12.5 g/dl pada pukul 3.30 petang pada hari yang sama!  Memang amazing kan? Semuanya dengan izin Allah s.w.t

Kita lihat pula apa kata ibu yang lain, Pn. Vivian yang berpantang dan bila check up hb naik ke 15.4 dalam masa sebulan. Lagilah beliau happy bila kulit muka makin berseri lepas makan vitamin shaklee. 🙂

cara naikkan hb

Bagi pembawa thalasemia, memang selalu berdepan dengan masalah hb rendah ni lagi lah tengah pregnant kan. Tapi ibu ni berjaya naikkan hb selepas makan vitalea dan juga vitamin C. Kalau nak tahu, vitamin C ni memang sangatlah digalakkan untuk ibu hamil yang ada masalah hb rendah sebab vitamin C bantu zat besi untuk serap dengan lebih cepat dan berkesan.

naikkan hb carrier thalasemia

Jadi, jika anda mengalami masalah hb yang rendah lebih-lebih lagi ketika hamil, memang sangatlah disarankan untuk makan vitalea dan juga vitamin C. Tak rugi pun sebab sebotol vitalea tu ada 120 biji bleh makan sampai 4 bulan kalau makan sebiji sehari dan vitamin C ada 180 biji, bleh makan sampai 6 bulan.

Harga Vitalea
RM88.75

Harga Sustained Release Vitamin C
RM92.50 

Jika berminat, boleh hubungi saya di 013-9395771 (Muzlina) untuk konsultasi dan penerangan mengenai produk.

OrderNow