Category Archives: Menghilangkan ruam susu

Hilangkan Ruam Baby? Cuba Cara Cepat, Mudah & Selamat Ni!

Kulit bayi yang baru lahir amat sensitif dan jika sering terdedah dengan susu yang diminum pun mudah sangat naik ruam. Sebelum ni saya pernah kongsikan petua hilangkan ruam bayi di muka. Kali ni saya nak kongsikan pengalaman seorang ibu yang nak hilangkan ruam baby dekat muka.

Minggu lepas Pn. Danya hubungi saya untuk bantu selesaikan masalah ruam pada baby beliau. Mula-mula ruam biasa, lama-lama jadi macam menggelupas. Saya sendiri agak terkejut bila beliau tunjukkan gambar baby. Katanya dekat belakang telinga pun ada.

ruam di muka bayiKesian kat baby, agak teruk juga. Biasanya jadi macam ni bila baby pakai sarung tangan dan gosok-gosok dekat muka. Saya advise beliau supaya jumpa doktor terlebih dahulu untuk kenalpasti masalah sebenar tapi katanya bila pergi klinik pun doktor hanya bagi krim sapu macam biasa je. Risau dengan ruam yang makin merebak, Pn Danya ambil keputusan untuk cuba krim Herbal Blend.

Alhamdulillah, selepas 2 hari Pn Danya beritahu saya berita gembira yang anaknya makin pulih. Syukur Alhamdulillah..saya pun tumpang happy. Yelah, saya pun ada baby yang pernah ada masalah yang sama..faham sangat macam mana perasaan ibu ni bila lihat ruam yang teruk kat muka anak. Tak tentu arah dibuatnya.

cara hilangkan ruam baby

Bagi ibu yang ada masalah yang sama juga, mungkin boleh cuba cara ni. Sebelum ni pun ada seorang ibu yang hadapi masalah yang sama dan selepas 5 kali sapu dah banyak kurang ruamnya. Kita ikhtiar kan? Mana tahu serasi dan boleh sembuhkan kulit baby yang kena ruam tu. Lagipun, krim ni selamat untuk bayi, bebas paraben dan bahan kimia berbahaya yang lain. Ibu boleh contact saya melalui sms/whatsapp/telegram di 013 939 5771 (Muzlina). Insya Allah, saya sedia membantu. Jangan biarkan ruam di muka bayi tu lama-lama ye nanti makin merebak dan kulit baby jadi lebih sensitif. Susah nak pulih nanti.

Cara Mudah Hilangkan Ruam Susu di Muka Bayi

Minggu lepas, ada seorang ibu menghubungi saya. Katanya, anak beliau kena ruam susu di muka dan juga leher. Bila diselidik, rupanya anak beliau naik ruam disebabkan susu yang diminum. Menurut beliau, bayinya yang baru berusia sebulan setengah alah kepada susu lembu dan susu berasaskan soya. Disebabkan masalah alergi tu, beliau tukar kepada susu kambing…tapi ruam masih tak berkurangan. Kesian dekat baby sebab ruam di seluruh kawasan muka dan leher, mesti tak selesa tu.

hilangkan ruam susu di muka bayi

Untuk mengurangkan kerisauan ibu tersebut, saya sarankan beliau cuba ikhtiar dengan Krim Herbal Blend. Lagi pun, krim herbal blend ni bukan ubat, bebas paraben dan ianya dibuat daripada ekstrak tumbuhan semulajadi. Insya Allah tiada apa yang perlu dirisaukan. Beliau bersetuju dengan saranan saya untuk menghilangkan ruam rusu di muka dan leher anaknya dengan krim Herbal Blend. Selepas 4 hari, saya menghubungi kembali ibu tersebut untuk mengetahui keadaan anak beliau…Alhamdulillah, ruam di muka anaknya dah makin berkurangan. Gambar di bawah adalah perbualan saya dengan ibu tersebut.

cara mudah hilangkan ruam susu

Memang ramai ibu yang mengalami masalah yang sama telah menghubungi saya untuk mendapatkan Krim Herbal Blend ni. Majoritinya sebab bayi mereka mengalami masalah ruam susu dan ada juga yang ruam panas. Ada juga yang beritahu kulit anak mereka menggelupas dan luka akibat kesan digaru. Alhamdulillah, krim yang sangat mendinginkan ni dapat membantu masalah mereka. Apa lagi yang dapat menggembirakan si ibu bila kulit bayi masing-masing dah pun sihat dan bebas dari masalah kulit. Anda boleh lihat testimoni lain bagi ibu yang telah menggunakan Krim Herbal Blend ni untuk anak-anak mereka. Jika si comel anda juga mengalami masalah yang sama dan anda mahu cuba pula ikhtiar dengan Krim Herbal Blend ni, jangan segan untuk hubungi saya. Insya Allah, saya sedia membantu. 🙂 

Muzlina 
SMS |Whatsapp 013 939 5771
Mama2R’s Vitamin Shoppe

Ruam susu hilang selepas menggunakan Krim Herbal Blend

Seronok sangat bila dapat feedback daripada customer..Kali ni saya nak share pengalaman daripada customer saya sendiri..Mula-mula dia contact saya untuk masalah ruam susu kat muka baby dan saya memang suggest Shaklee Herbal Blend Cream ni kalau dah cuba macam-macam cara tapi ruam still tak hilang. Dan Alhamdulillah katanya ruam susu yang dah berbulan-bulan tak hilang..tapi hanya selepas beberapa hari sapu HERBAL BLEND CREAM ni..dah hilang pun 🙂 Syukur tak terkata..

Sebab tu bagi saya, herbal blend cream ni patut ada dalam senarai keperluan berpantang sebab baby bleh guna..mak baby pun boleh guna untuk sapu pada bahagian stretch mark, kulit kasar dan sebagainya. Anak-anak yang lain pun boleh guna 🙂 

Ruam susu hilang selepas menggunakan Shaklee Herbal Blend Cream

 

Dah ramai ibu yang mengalami masalah yang sama cuba krim ni dan Alhamdulillah menjadi. Jadi, kalau anda pun nak cuba..boleh hubungi saya segera sebab tak banyak stok dah kat tangan saya. Maklumlah produk terlajak laris! hehehe..pinjam trademark ;p