ABOUT ME

Welcome to mama2r.com!!

MuzZz

MuzZz

Kesihatan adalah anugerah yang terindah dari Allah s.w.t

Saya merupakan seorang isteri dan juga ibu berkerjaya..Memiliki 2 orang cahaya mata yang sedang membesar cukup membuatkan saya bahagia dan tak dinafikan kadangkala agak penat menguruskan rumahtangga dan juga kerjaya pada masa yang sama.

Sedar tentang betapa pentingnya kesihatan untuk menguruskan cinta hati saya..supplement Shaklee adalah teman setia saya 🙂 Saya kongsikan kebaikan dan kegembiraan bersama Shaklee dengan anda semua. Enjoy your reading ya! 🙂

FB : tg.muzlina
Email : tgmuzlina@gmail.com
SMS/WhatsApp : 013-9395771

My love commitment to myself, my family and my fellowmen becomes a total commitment that gives the courage and strength to face the challenges of life

7 thoughts on “ABOUT ME

  1. Fara

    Assalammualaikum

    Saya terbaca artikel dari Puan ttg batuk berkahak sehingga tak boleh bernafas. dah muntah dan keluarkan kahak baru boleh bernafas.

    Saya sedang mengalami masalah itu sekarang. sangat susah utk tido dan kerja. tambahan pulak saya ada anak yang perlu diuruskan. saya dah penat berulang alik klinik, ubat pon dah makan macam-macam.

    Benar ke supplement shaklee boleh menyembuhkan terus?

    Reply
    1. muzlina Post author

      Salam Pn. Fara,

      Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya 🙂
      Bg menjawab persoalan puan, saya tidak dapat menjamin suplemen dapat menyembuhkan terus dari penyakit yang puan sedang hadapi kerana kuasa penyembuhan hanya Allah s.w.t yang beri.
      Namun begitu, usaha yang dapat kita lakukan ialah dgn mencari penawarnya.

      Simptom yang puan hadapi seakan2 masalah saya suatu ketika dahulu.Kahak berkumpul di dalam paru2 membuatkan kita rasa sesak nafas. Insya Allah..pengambilan Omega Guard yang konsisten dapat membantu puan mengatasi masalah ini sbb ianya dpt bantu cairkan kahak. Apa yg perlu puan tahu ialah supplement bukan ubat..dan tidak mengandungi any drugs..jadi kesannya takkan sama dgn ubat..hari ni makan esok terus sihat walafiat.tapi kesan buruk utk jangka masa panjang.

      Supplement merawat dari dalam..buang sel2 yang tidak sihat dan baiki sel supaya pulih dahulu barulah so ia akan ambil sedikit masa berbanding ubat..sbb tulah kena konsisten..Insya Allah..once dah recover dari dlm..badan akan beransur pulih dan akan lebih sihat dari sebelumnya.

      Tapi apa pun, saya perlu tahu background history dan details mengenai puan utk konsultasi dan cadangan vitamin mana yang paling sesuai utk puan.

      Sila check email puan yer 😉

      Reply
  2. muni binti neskoh

    puan,

    1) kini saya mengandung 19 minggu, tambahan pula hb saya dah menurun setiap kali p klinik tuk review..pertanyaan saya adalah, apa produk yang sangat sesuai tuk bagi ibu mengandung seperti saya?.

    2) soalan saya kedua, anak saya yang berumur 4 tahun berat badannya hanya 14kg dan susuk tubuhnya pun tidak fit’ (x berisi). Tambahan pula, selera makan pun kurang dan sangat memilih makanan. Apa produk yang sesuai untuk anak saya supaya selera makan di tahap optimum?

    Reply
    1. muzlina Post author

      Salam Puan,

      Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya 😉

      1) Bagi masalah HB rendah, puan perlu mengambil vitamin yang mengandungi zat besi dan b complex untuk mengelakkan puan dari risiko anemia.
      Puan boleh layari http://mama2r.com/pil-zat-besi-untuk-ibu-hamil-tiada-kesan/ untuk testimonial
      Memandangkan usia kandungan puan sudahpun memasuki trimester kedua, saya sarankan puan mengambil set lengkap untuk memastikan kesihatan puan dan bayi dalam kandungan berada di tahap optimum.
      Set ibu mengandung seperti berikut:
      – Vitalea (multivitamin lengkap dengan zat besi)
      – B Complex (lengkap dengan asid folik)
      – vitamin c chew (untuk tingkatkan sistem pertahanan badan yang lemah akibat hormon mengandung yang tidak stabil)
      – ostematrix (sumber kalsium, magnesium dan vitamin D penting untuk perkembangan tulang dan gigi ibu dan bayi)
      – Omega Guard (lengkap dengan EPA & DHA untuk perkembangan otak bayi)

      Puan boleh layari http://mama2r.com/category/cadangan-supplement/vitamin-ibu-hamil-2/ untuk maklumat mengenai setiap vitamin.
      Walau bagaimanapun, sila check email puan yer untuk konsultasi selanjutnya.

      Reply
      1. muzlina Post author

        2) Puan boleh memberikannya Mealshakes untuk menambah selera makan dan insya Allah dapat menaikkan berat badan anak puan. Puan juga boleh memberikannya Omega Guard untuk membantu perkembangan otak dan membantu anak puan untuk fokus dalam pembelajaran di samping tingkatkan sistem pertahanan tubuh badan. Kedua-dua suplemen ni adalah kegemaran bagi ramai ibu di luar sana untuk memastikan kesihatan anak2 berada di tahap optimum.

        Puan boleh layari http://mama2r.com/category/cadangan-supplement/vitamin-untuk-kanak-kanak/

        Reply
  3. Aaeyna

    Salam akk..

    Kes saya sama dengan Fara.Sy dah dekat 3w batuk berkahak dan susah nak nfs.kalu nak senanagkan sy nfs saya terpksa tidur cara sujud atau duduk.sy dah penat dah macam ni.bila tgk kawan tdo sy sedih sbb sy tak perbah cukup tido.batuk sy jdi pada jam11-5 pg rata-rata.sy nak pergi kerja jam8.sy tak tahu saya sakit apa..tapi dah buat xray dan jmpa doktor 2w bertueut-turut dia bagi ubat pecah kahak dan antibiotik.so saya dah mkn abis dah ubat tapi still batuk.sy ada amik suplement omega dkt kawan dlu tp stop kejap sbb makan ubat doktor.lpeas abis baru sambung balik.
    So sy sambung harini.mlm ni again sy tak boleh tido batuk kahak lendir putih saja..tambahan badan sy berpeluh lg.bila nak baring batuk so sy kena duduk.ni healing process ke..sy dgn sush nak nfs,tdo pn dh 3w xcukup..plus mgu lepas dah pesan kat kwn nak mealshake sbb sy tak boleh nak telan dan b-complex,multivitamin,vit c.sy dr kecik telan ubat.
    Minta akak jelaskan.

    Reply
    1. muzlina Post author

      Salam dik..

      Terima kasih kerana sudi singgah di blog akak. 😉

      Adik dah jumpa doktor pakar atau doktor biasa? Sebaiknya jika masalah berlarutan, dinasihatkan agar jumpa doktor pakar untuk check in details.

      Berbalik pada soalan sis, kesan pengambilan suplemen tidak sama dengan ubat. Seperti yang akak dah terangkan kat komen pn. Fara..Makan suplemen kena sabar dan konsisten..apa yg adik alami ialah healing crisis..ada orang berhenti makan setelah alami healing crisis sedangkan itulah petanda baik bahawa suplemen telah bertindak balas pd badan dan dalam proses pemulihan dgn mengeluarkan kahak dalam paru2 serta sel2 yang telah rosak. Pernah kan adik dengar budak2 batuk lepas muntah keluar kahak semua baru cepat baik. Selagi tak keluarkn kahak..selagi tulah nafas berbunyi dan batuk tak berhenti.

      Buat pengetahuan sis, salah satu fungsi omega juga ialah membakar lemak. Jadi, kesan berpeluh yang adik alami menandakan proses pembakaran lemak dan meningkatkan metabolisme sedang berlaku. Rujuk distributor yang adik beli untuk dos pengambilan yang sesuai dan maklumat lanjut.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge