Tag Archives: best omega

The Best Omega 3 ~ Mana satu minyak ikan terbaik?

Pelbagai jenis dan jenama minyak ikan dijual di pasaran. Bagi yang tidak mementingkan kualiti..mungkin akan beli je asalkan nama minyak ikan..atau tertulis pada label botol tersebut ‘FISH OIL’. Mungkin mereka tak tahu sepatutnya Omega 3 yang perlu dicari dan bukannya minyak ikan.

Kenapa kita perlu pilih minyak ikan terbaik? Semuanya sebab nak dapatkan khasiat Omega 3.

Persoalannya, fish oil brand apa yang nak kena beli dan terbaik di pasaran? Macam mana nak pilih? Ianya terpulang kepada anda jenama apa yang menjadi pilihan hati…tapi pastikan fish oil supplement yang baik dan berkualiti mestilah mengandungi lebih daripada 85% Omega 3.

Jangan keliru antara 1000mg MINYAK IKAN dan 1000mg OMEGA 3It’s TOTALLY DIFFERENT!!!!

Dan pastinya pilihan minyak ikan saya  ialah SHAKLEE OMEGA GUARD yang mengandungi 90% Omega 3! 

1 hidangan (3 kapsul) = 1000mg minyak ikan (540mg EPA, 360mg DHA) 

Anda perlukan at least 1000mg Omega 3 setiap hari. Kalau anda beli dekat farmasi atau di mana-mana kedai yang jual minyak ikan ni, pastikan kandungan EPA dan DHA menepati apa yang anda perlukan. Cuba lihat berapa banyak Omega yang diperlukan untuk mengatasi masalah seperti berikut :

For depression, you need: 1000 mg per day
For heart disease, you need: 1000 mg per day
For skin disorders, you need: 1000 mg per day
For blood pressure, you need: 2000 mg per day
For arthritis, you need: 2000 mg per day
For asthma, you need: 2000 mg per day
For diabetes, you need: 2000 mg per day
For high triglycerides, you need: 3000 mg per day

Haaaaa….untuk turunkan kolestrol jahat iaitu triglycerides, anda perlukan 3000mg per day. Ishh..sanggup ke anda makan sampai 10 kapsul setiap hari? Nanti badan pun dah bau minyak ikan! Kalau dengan Shaklee Omega Guard, anda hanya perlukan 3 biji je setiap hari bagi yang mengalami masalah kolestrol tinggi. Jadi..buatlah pilihan yang bijak!

OrderNow