Tag Archives: khasiat vivix

Testimonial VIVIX ~ Masalah tekanan darah tinggi, resdung dan allergic berkurangan!! Berat badan pun turun

Kali ni saya nak share testimonial dari kawan saya, Anis yang dah cuba vivix..Kawan saya ni muda lagi..tapi ada darah tinggi..seperti yang kita tau..penyakit ni tak mengenal usia tua muda, gemuk atau kurus yer..siapa2 pun berisiko kalau tak jaga kesihatan. Alhamdulillah..dengan izinNya dan berkat konsisten makan vivix ni dah menunjukkan perubahan yang sangat positif.. 🙂 

Jom kita baca apa kata beliau..

BLOOD PRESSURE / HYPERTENSION (DROPS 16)

Masa medical check up May 2012, blood pressure saya dikira tinggi..ta sepatotnye ngan usia saya..bacaan 142 over 88..tinggi kan??..patot la saya selalu pening kepala..kira stage pre-hypertension da tu..pastu doktor tu gertak..”kalo awak ta jaga ni..tinggi skit lg..saya da kene bagi ubat darah tinggi kat awak..” oh tidakkkk..saya ta nak makan pil-pil yang banyak ituuuu..hohoho..

Alhamdulillah Ogos 2012..saya check smula..126 over 80..saya bersyukur turun..dan masih menjaga supaya mencapai bacaan normal 100-110..

ALLERGIC

Saya ade allergik dari kecik lagi..kulit saya sangat-sangat sensitif..terlalu banyak pantang larangnyeee..makan itu ta bley..pakai losyen itu ta bley..pakai sabun mandi itu ta bley..persekitaran kotor pun effect kat kulit saya jugak..

Dengan vivix, kulit saya yang pernah luka tu, elok ajeee..jadi kulit baru..bersyukur sangat..yesss VIVIX REPAIR CELL!!

yang ini diiringi dengan diet pemakanan yang sangat ketat..untuk pengetahuan, saya ta makan AYAM BANDAR dan TELUR..dan makanan yang sewaktu dengannye..dua-dua ni toksin dia sangat kuat sebab mereka di INJECT supaya cepat besar dan bertelur..ayam kampung, telur kampung tape..Ya Allah seksanya..kebanyakkan makan skang dimasak dengan telur dan ayam..kdg-kdg sebagai perencah..

HIDUNG BERAIR (MEMANASKAN BADAN)

Saya baru perasan..ini membuktikan Vivix adalah untuk kesihatan menyeluruh hihihi..kalo dulu, saya memang ta tahan sejuk..disebabkan kipas yg da set 1 je tu, saya akan terjaga kul 3 pg sebab hidung berair..pastu bangun pagi bersin 6-8 kali..apa lagi kalo aircond..demam terussss hehe..hidung ta payah na ckp la..sumbat ngan tisu je..

Skarang da TADE..hihihi..alhamdulillahhh =)

PENURUNAN BERAT BADAN (DROPS 5KG)

yeahhhh..part ni besttt..susah betul na trunkan berat ni tanpa EXERCISE..

May 2012 – Ya Rabbi, berat 65kg..dengan keadaan saya yang katekkk ni..152..BMI = 28++..rase berat je badan ni..

Ogos 2012 – Alhamdulillah trun 60kg..BMI masih tinggi 25++..tanpa EXERCISE..almaklumla busy hehehehe..sepatot kene ade sedikit EXERCISE untuk jantung kita..akan diusahakan kemudian ekekeke =P..saya jaga makan..BUKAN TAK MAKAN ea..sy cuma tuka pemakanan saya..

TARGET – By end of this year Dec 2012..saya target na capai berat saya 52kg..BMI = 22++..dan by end of March 2013, set target 47kg..dengan BMI normal 20++..Doakan saya..hihihihi..Saya memang ta na turun secara drastik..ta elok sebenarnye..ckup la 1-2kg sebulan..yang penting konsisten..dan kita jaga pengambilan makanan kita..^^

Thanks yer anis sebab share testimonial ni..Saya sendiri pun dah beli untuk dihadiahkan pada suami saya..Dia ada masalah resdung, cepat sejuk dan sakit dada, dan juga masalah tonsil. Actually, untuk kurangkan masalah suami saya, dia ada makan vitamin C, alfalfa dan juga omega guard..tapi biasa lah..asyik nk kena ingatkan jek..saya pun takdelah setiap masa nk ingatkan..heheh..so..alternatifnya..minum Vivix jek..setiap pagi..hanya minum 1 sudu teh..Hopefully kesihatan dia makin bertambah baik lah kan..Insya Allah..

OrderNow

Jika ada sebarang pertanyaan produk, anda juga boleh hubungi saya di 0139395771 (Muzlina) melalui SMS/Whatsapp