Tag Archives: kulit cantik

Testimoni ESP ~ kulit semakin cantik, badan lebih bertenaga & tiada lagi masalah sembelit

Salah satu perkara yang buat saya tak jemu2 berkongsi kebaikan vitamin Shaklee ni bila dapat bantu ramai orang untuk lebih sihat, lebih gembira dan lebih bahagia..Salah satu hot product Shaklee iaitu Energizing Soy Protein atau nama barunya Soy Protein Isolate Powder ni dah banyak membantu ibu-ibu menyusu merealisasikan harapan untuk menyusukan anak di samping dapat manfaat kesihatan yang lain. Saya nak share testimoni daripada pelanggan tetap ESP iaitu kak Fizah 🙂

K.Fizah ni mula makan vitamin Shaklee waktu dalam pantang..kemudian konsisten dengan ESP ni. Seronok saya dengar sebab katanya dulu anak-anak beliau dapat menyusu sekejap je..Alhamdulillah..rezeki baby kali ni dapat menyusu sampai sekarang..dah setahun pun usia si comel Fikah 🙂 bila mak yang makan shaklee..anak pun turut dapat kesannya. Memang kesian saya tengok awal2 dulu ekzema teruk dekat muka baby. Bukan kulit baby je dah ok..kulit mamanye pun makin comey! Katanya..badan rasa lebih bertenaga bila minum ESP ni..kalau tak minum..rasa lemah dan lesu je..Jangan kata orang yang kerja je penat tau..Walaupun surirumah..tapi nak uruskan anak-anak yang dah sekolah lagi..nak uruskan rumah lagi..semua tu perlukan tenaga tau..kalau tak kena gaya..memang boleh flat! 

  1. Antara kebaikan dan manfaat yang K.Fizah ni dapat bila konsisten makan ESP ialah :-
  2. Dengan mengamalkan konsep asas dalam penyusuan, ESP dapat membantu menjayakan perjalanan penyusuan anak beliau sehingga sekarang. 
  3. Sistem penghadaman lebih lancar, membantu mengatasi masalah sembelit yang dihadapi
  4. Badan lebih bertenaga untuk menjalankan aktiviti harian.
  5. Kulit bertambah cantik..memang personally saya jumpa dengan beliau pun..kulit akak ni memang nampak semakin cantik.
  6. Masalah ekzema yang dialami oleh baby Afikah semakin berkurangan…kulit pun dah makin comel 🙂

pulihkan ekzema

 

Memang tak rugi amalkan ESP ni sebab banyak sangat manfaat kesihatan dan kecantikan yang korang bleh dapat. 🙂 Berminat nak cuba juga, contactlah saya ye…atau boleh juga order sendiri dengan klik gambar di bawah ni je 🙂

OrderNow

 

Untuk makluman, bulan ni (OKTOBER 2014)..ada promosi untuk ESP tau. Kalau grab offer ni..anda layak :

  • Beli 6 tin, PERCUMA 1 tin bernilai RM150
  • Mendapat keahlian PERCUMA bernilai RM65
  • Mendapat cash bonus sebanyak RM3x (akan dimasukkan next month terus ke dalam akaun anda)

So, pakat-pakatlah dengan kawan or family ye..lepas tu contact saya kalau nak beli promo ni. Jangan klik link kat atas tu pula ye. 😉

Eksklusif!! Testimonial Admin Mama2R.com

Eksklusif dari Mama2R.com!!! hehe..eksklusif la sangat..;p

Hohoho…sebelum terlambat.. saya memohon ampun dan maaf..jika ada terkasar bahasa atau tersalah perkataan atau tersasul perbuatan..eh..tersasul?? ape2 je lah yer.. 🙂 Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri..Maaf zahir dan Batin.

Dah lama tak berupdate yer..raya sakan..kekeke..Kali ni saya nak share testimonial saya sendiri sebagai pengguna ESP, Vitamin E, Vitamin C dan juga yang last ni Collagen Powder. Collagen Powder ni saya baru je start makan..lum abis sekotak lagi pun..so saya cite mana yang saya konsisten makan lah ye..almaklumler..ibu menyusu yang tak larat nak pulun telan macam2 pil..hahaha.. malas ler tu!! 😉

Waktu dalam tempoh berpantang..saya makan vitamin yang dicadangkan khas untuk ibu berpantang iaitu Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zink dan Ostematrix. Memang best sangat  berpantang dengan set ni. Badan cergas je dan yang paling penting penyusuan susu ibu bertambah lancar. Ibu-ibu yang masih lagi tercari-cari set berpantang/set bersalin, anda boleh cuba dan Insya Allah..untuk yang pernah bersalin sebelum ni, memang anda akan terasa perbezaannya. Superb!!! 🙂

Ngam-ngam lepas habis pantang..terus saya join as distributor sebab dah jatuh cinta ngan produk Shaklee ni..2 tahun gak la sempat merasa makan Shaklee ni pastu baru jadi member..sebab banyak benefitnya. Nanti2 saya cite k! Bukan saje badan saya sihat dan cergas..sebagai bonus, saya dapat kulit bertambah sihat, halus dan lembut 🙂 Wuuwuwuuw..perasan!! hahahah..siapa yang konsisten amalkan vitamin organik keluaran Shaklee je yang tau dan faham.. ;p Sape yang taknak kulit cantik, ada effect glowing2 gitu kan??

Ok..saya takmo cite lebih..meh saya tunjuk bukti je. Dari saya abis pantang sampai lah sekarang..yang paling latest saya tak amik lagi..hehe..tak sempat nak amik gambar..

Vitamin C Organik_ESP

Okeh..gambar sebelah kiri tu waktu saya dalam pantang. Huhuhu..berlemuih muka nooo..malu ai nak tunjuk!!! ;p Gambar saya tak zoom sebab nanti gambar jadi pecah..lagipun waktu tu saya bukan distributor n nak tunjuk bukti kat sapa2 pun..hahhaha..takdan nak telek2 muka. Gambar yang selepas tu saya amik kat ofis..lepas solat..pastu time rehat..bulan posa lak tu…hahah..posing ler..ape lagi. 😉 So..kedua-dua gambar ni memang tanpa secalit pun make up. Part saya paling tak suka tang hidung tu..sebab saya ni ada resdung gak sket..so tang hidung tu memang merah2 lah bekas jerawat. tkpun..memang jenis gatal tangan kan..heheh..So, memang berbeza kulit muka bila dah masuk canister ESP yang kedua. Ye lah kan..saya bukannya buat surgeri ke botox ke ape nak zupppp jadi cantik terus kan..sebab ni supplement..so dia repair sel kulit kita dari dalam…dan hasilnya amat memuaskan hati 🙂 Sel kulit kita pun makan masa 90-120 hari untuk berganti yang baru. Jadi..kena sabar dan istiqamah 🙂

Vitamin E_Collagen Powder

Lepas consume ESP, saya try lak Vitamin E…hohoh..best gilerrrr!!! 2 weeks saya makan..kulit muka sangat2 kurang berminyak…bangun pagi tu..syok je pegang muka..sebab da tak rasa minyak. Kulit muka saya ni jenis berminyak..especially T-zone area. Bila makan vitamin E ni, pernah satu hari saya bangun pagi..tengok cermin..eh..nape muka cam berkilat..bukan kilat cam minyak tau..kilat sikit2..pegang2 muka..takde minyak..glowing2 effect rupenyer. Lagi lah bersemangat saya duk telan vitamin E nih. Actually gambar yang sebelum tu saya baru start makan 2 hari Collagen Powder. Yang gambar selepas tu dalam 7 hari gitu la if tak silap. Dua-dua gambar saya tak pakai bedak..bezanya yang gambar belah kanan tu saya hanya pakai lipice jek. Jadi skang ni, saya masih gigih telan vitamin E ngan Collagen powder..hehe..sebab pori2 kat hidung ngan pipiku da makin kurang..Lebihan minyak kat muka pun da kurang..kulit muka pun da rasa lembut n halus gitu..

Oh…lupa lak saya nak bagi tau..buat penggemar masker..ESP, Vitamin E dan juga Collagen Powder ni sume bleh buat masker tau..saya je malas..hahaha..kadang je rajin. Nak resepi?? Ni dia.. Thanks to Iffah Anuar untuk resepi masker ni yer 🙂

masker vitamin E

 

KLIK sini untuk testimoni pengguna Shaklee

Sebarang pertanyaan & Pesanan boleh hubungi saya di 013-9395771 | tgmuzlina@gmail.com | PM saya di facebook http://www.facebook.com/Mama2R

 

 

5 Rahsia Penting untuk Kulit Cantik

Wanita sangat sinonim dengan kecantikan. Semuanya mengimpikan wajah dan kulit yang bersih, licin, gebu, halus dan mulus. Amalan gaya hidup sihat sangat membantu anda semua untuk sentiasa kelihatan cantik dan segar sepanjang hari. Walaupun anda obses dengan kecantikan, please elakkan semua bahan kimia yang berbahaya dari kulit anda. Pastikan produk yang anda guna bebas dari bahan kimia yang sememangnya akan meracun diri anda secara perlahan. Sebolehnya gunakan produk yang berasaskan tumbuhan dan semulajadi. Banyak dah produk semulajadi kat pasaran ni..tinggal korang nak pilih mana yang terbaik untuk diri anda je. Jadi, pilihlah dengan bijak.

Kali ni saya nak share info mengenai 5 rahsia untuk kulit cantik.

kulit cantik

1. Say ‘NO’ kepada ROKOK

Bahan kimia yang disedut daripada rokok akan mengecilkan pembuluh darah dalam badan, mengurangkan kandungan oksigen dan juga nutrisi yang dibekalkan untuk melembapkan tisu dalam badan. Pengecutan kapilari darah akan bertahan selama sejam sebaik sahaja rokok disedut secara terus ke dalam paru-paru. Rokok juga membuatkan seseorang itu nampak lebih tua daripada umur sebenar. Sebaik-baiknya elakkan diri anda daripada terhidu asap rokok kerana ia bukan saja merosakkan kulit tetapi anda terdedah dua kali ganda risiko untuk mendapat penyakit berbanding dengan mereka yang merokok.

2. REMAJAkan kulit anda dari dalam

Minum sekurang-kurangnya lapan gelas air kosong setiap hari, makan pemakanan yang seimbang dan lebihkan buah-buahan. Buah-buahan dan sayuran mengandungi antioksida yang diperlukan kulit dan kaya vitamin seperti teh hijau, soya, vitamin A, B, C, dan E yang sangat baik untuk kesihatan dan ketegangan kulit supaya kelihatan muda.

3. Pengelupasan kulit secara lembut

Pengelupasan kulit merupakan satu cara yang terbaik untuk proses peremajaan kulit. Namun, para pakar dermatologi memberi peringatan pengelupasan melampau akan menyebabkan kulit menjadi kering, iritasi dan kemerahan serta terdedah kepada bahaya ultraungu. Sebaik-baiknya jangan menggunakan rawatan pengelupasan atau melakukan skrub dengan terlalu kerap lebih daripada dua kali seminggu.

4. Gunakan pelembap antioksidan yang diperkaya dengan vitamin pada waktu malam

Waktu tidur merupakan waktu terbaik untuk mengembalikan semula kelembapan kulit dengan pelembap yang mengandungi antioksida dan vitamin yang tinggi. Kajian menunjukkan bahawa kulit berada pada keadaan yang terbaik pada waktu malam untuk menyerap kandungan aktif yang terdapat pada produk penjagaan kulit.

5. Bersenam 

Senaman adalah aktiviti paling disarankan oleh pakar penjagaan kulit jika anda menginginkan tubuh yang sihat dan sentiasa bertenaga. Senaman secara rutin juga membantu melancarkan peredaran darah dan kulit kelihatan lebih tegang dan muda. Setengah jam bersenam ringan tiga kali seminggu sudah memadai sebagai permulaan senaman. Perpeluhan menggalakkan perembesan bahan toksik dari badan, pernafasan teratur juga mampu merehatkan ketegangan saraf dan motor otot-otot dalam badan. Senaman memberi oksigen yang cukup kepada jantung, paru-paru dan juga kulit.

Credit

Fungsi Vitamin C dan Siapa yang Perlukannya??

Orang dewasa..kanak-kanak..warga emas..semuanya perlukan vitamin C. Siapa lagi yang perlukan vitamin C ??

  • Perokok & mereka yg bergaul dengan perokok ( vitamin C mudah musnah oleh pencemaran udara iaitu asap rokok..jadi orang yang duk sekeliling tu yang akan terkena tempiasnya)
  • Ibu mengandung atau ibu menyusu dan juga ibu lepas bersalin.
  • Individu dalam proses penyembuhan penyakit atau selepas pembedahan
  • Kanak-kanak
  • Orang yang mudah demam dan selsema
  • Pesakit berkaitan kardiovaskular seperti jantung, stroke, kolesterol tinggi dan darah tinggi
  • Anemic (Pesakit yang mengalami kurang darah)
  • Orang yang nak kulit gebu, anjal dan awet muda
  • Orang yang nak improve sexual health
  • Orang yang nak kurus
  • Orang yang stress & moody

vitamin-c

Kenapa pentingnya vitamin C?

Vitamin C ialah antioksidan yang diperlukan oleh sekurang-kurangnya 300 fungsi metabolik dalam badan, termasuklah pertumbuhan dan penggantian tisu, fungsi kilang adrenal, dan untuk gusi yang sihat. Ia menolong dalam pengeluaran hormon anti-stress dan interferon, sejenis protin sistem imuniti yang penting.

Ia juga diperlukan juga untuk metabolisma folik asid , tairosin, dan phenylalanine. Kajian menunjukkan bahawa dengan mengambil vitamin C boleh mengurangkan gejala penyakit asma. Vitamin C turut mencegah daripada kesan merbahaya pencemaran , menolong mencegah kanser, memelihara daripada jangkitan, dan meningkatkan imuniti. 

Di samping itu juga, Vitamin C meningkatkan penyerapan zat besi. Ia boleh bercantum dengan bahan toksik seperti sesetengah logam berat, dan menjadikan mereka tidak merbahaya, oleh yang demekian bahan tersebut boleh dinyahkan daripada badan. Sedangkan racun labah hitam yang bisa boleh ditawarkan dengan memberi vitamin C dalam dos yang tinggi. 

Apa lagi khasiat yang boleh kita dapat daripada vitamin C?

  • Vitamin ini juga boleh mengurangkan paras “low-density lipoproteins” (LDL) atau kolestrol yang tidak baik , dan pada masa yang sama meningkatkan ” high-density lipoproteins ” (HDL) atau kolestrol yang baik , juga menurunkan tekanan darah tinggi dan membantu mencegah ” atherosclerosis” .
  • membina & membaiki- tulang, gigi, gusi & tisu penyambung (connective tissues)
  • membentuk kolagen yg penting untuk menyambung struktur otot, tisu, tulang & cartilage (bahan yg menyelaputi sendi dalam tubuh).
  • memelihara saluran darah yg sihat.
  • paling penting sebagai kuasa penyembuh (healing)
  • Ia juga sebagai keperluan dalam pembentukan collagen
  • vitamin C mencegah daripada pembekuan darah yang tidak normal dan lebam
  • boleh mengurangkan risiko katarak (cataract)
  • mencepatkan penyembuhan luka dan terbakar.

 Jika kurangnya vitamin C di dalam badan, apa akan jadi?

  • Rasa letih dan lemah badan
  • Sakit-sakit dan sengal badan.
  • Bengkak gusi.
  • Hidung berdarah.
  • Scurvy ( pendarahan pada badan, lebam-lebam, dan gusi berdarah – Gusi yang mudah berdarah setiap kali memberus gigi atau bila-bila masa sahaja, gigi mudah tercabut; pendarahan ke dalam otot dan sendi, yang menyebabkan kesakitan).
  • Dapat diperhatikan melalui tanda-tanda lebam (bruises) atau berbekas pada tubuh tau luk memar pada badan umpama bekas kena pukul
  • saluran darah kecil, senang pecah
  • lukaan lambat pulih
  • penyakit anemia (kurang darah)
Jadi..elakkan diri anda dari mengalami simptom-simptom seperti di atas. Hari pertama saya berpantang, saya da kena selsema dan kita memang tau ibu menyusu memang doktor tak bagi ubat selsema..lagi-lagi lah dalam pantang kan? So..apa yang saya buat..saya makan 2 biji vitamin C dan alhamdulillah..esoknya terus kering 🙂 
Nak cuba Sustained Release Vitamin C 500mg keluaran Shaklee? Dijamin HALAL dan semulajadi. 
Jom rebut Vitamin C semulajadi kegilaan ramai ini segera! Sebarang pertanyaan mengenai produk di atas, sila hubungi saya sebagai pengedar sah Shaklee anda.

Email : tgmuzlina@gmail.com
SMS/WhatsApp : 0139395771 (Muz)
Facebook Fanpage : Mama2R

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Testimonial Vitamin E

 

Apakah fungsi vitamin E buat kita?

  • Memelihara Kesihatan Hati
  • Hati akan terjejas bila kita kurang vitamin E.
  • Memastikan badan kita cukup vitamin A
  • Menjaga kestabilan libido (seksual)
  • Menghilang/mengurangkan parut
  • Menjaga kesihatan kelenjar tiroid
  • Mengelakkan hernia
  • Menjaga kestabilan asid urik dalam badan
  • Mengelakkan sakit sendi
  • Mengurangkan keradangan
  • Mengurangkan kedut dan mencantikkan kulit
  • Mengelakkan kekejangan otot
  • Imuniti

Banyak lagi fungsi vitamin E terhadap tubuh kita. Malah kekurangan vitamin E memberi banyak kesan kepada kesihatan. Ibu hamil yang kekurangan vitamin E berpotensi untuk mendapat anak yang cacat. Vitamin E juga penting kalau kita sedang mengambil ubat (drug) dan makanan berlemak.

Perokok, penagih alkohol, mereka yang bekerja di bawah matahari memerlukan viitamin E yang lebih dari biasa.

Sayangnya dalam diet kita yang biasa, kita tak mendapat cukup vitamin E. Apatah lagi dalam dunia sekarang yang sangat banyak pencemaran, radiasi dan sebagainya… Menjadikan diri kita cepat ‘memusnahkan’ vitamin E.

Ini adalah antara testimoni pelanggan kami yang sangat berpuas hati dengan consistent consume Vitamin E.

*credit to mama chrysalis

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Vitamin E sebelum dan selepas

Cantik bukan??!! Kulit beliau yang kusam sudah di’TRANSFORM’ jadi sangat cantik 😉 Kulit jadi flawless gitu.

Jerawat hilang dengan Vitamin E

Kalau anda ada masalah jerawat dan juga parut jerawat..Cara yang paling berkesan dan cepat ialah dengan merawatnya dari dalam.

Dan ini jugalah testimonial yang berjaya buat saya sendiri teruja untuk mencuba Vitamin E..sebab yang lain2 tu memang saya dah consume sebab termasuk dalam vitamin yang dicadangkan untuk ibu menyusu 🙂 Dan hasilnya..memang menakjubkan. Akan saya kongsikan di lain entri yer!! Tunggu..

Jadi, dapatkanlah supplement Vitamin E untuk kelangsungan vitamin E dalam tubuh kita ^___^ ..Untuk kesan yang lebih optimum, pengambilan Vitamin E, Vitamin C dan juga ESP sangat membantu untuk anda yang mengidam kulit yang cantik, licin dan halus. Rugi siapa yang tak cuba tau.

*credit to vitaminsemulajadi

Jika berminat, sila hubungi saya untuk maklumat lanjut.

Email : tgmuzlina@gmail.com
SMS|WhatsApp : 0139395771(Muz)
Facebook FanPage : Mama2r 

(Jemput ‘LIKE’ untuk mengikuti sebarang update mengenai produk dan juga tips kesihatan dan kecantikan daripada saya yer)