Tag Archives: kulit kusam

Set Penjagaan Kecantikan Kulit NutriWhite yang sangat Mengujakan!

Produk Shaklee bukan hanya vitamin je tau. Shaklee juga menawarkan set penjagaan diri dan kecantikan iaitu NutriWhite dan juga Enfuselle. Set Penjagaan NutriWhite dan Enfuselle ini setanding dengan jenama-jenama terkenal yang dijual di pasaran dan uniknya produk ini ianya berasaskan nutrisi semulajadi.

Sistem NutriWhite bertindak melalui 5 cara iaitu dengan mencegah, mengurangkan, menyekat, memperbaharui dan mencerahkan.

1. Mencegah

Ia melindungi kulit secara aktif daripada pencemaran alam sekitar, sinar UV dan cahaya matahari yang boleh menggelapkan dan merosakkan kulit anda.

2. Mengurangkan

Ia mengurangkan penghasilan pigmen hitam pada kulit daripada menjadi gelap supaya kulit anda kelihatan lebih cerah dan berseri.

3. Menyekat

Ia menyekat pemindahan pigmen hitam daripada dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam.

4. Memperbaharui

Ia memperbaharui sel kulit dengan menghilangkan sel mati yang mengandungi melanin berlebihan agar kulit kelihatan cantik berseri.

5. Mencerahkan

Ia mencerahkan warna melanin yang sedia ada serta tompok hitam serta menyerlahkan warna kulit secara keseluruhan.

Dengan menggunakan Set Penjagaan NutriWhite ini secara konsisten, anda akan mendapat hasil seperti berikut :

  • Kulit anda kelihatan lebih cerah dan berseri
  • Mengurangkan warna kulit yang tidak sekata
  • Penggunaan yang berterusan menampilkan kulit wajah anda kelihatan lebih sempurna.

Apa yang ada dalam Set Penjagaan NutriWhite ni?

Set lengkap NutriWhite terdiri daripada 7 item iaitu :

  1. Gentle Action Makeup Remover
  2. Gentle Deep Foaming Cleanser
  3. Soothing Radiance Whitening Softener
  4. Daily Defense Whitening Essence
  5. Ultimate Protection Whitening Lotion
  6. Overnight Renewal Whitening Cream
  7. Spot Whitening Treatment

Jom kita lihat satu persatu apa fungsinya.

Gentle Action Makeup Removernutriwhite-makeup-remover

  • Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda
  • Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit
  • Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan

Gentle Deep Foaming Cleansernutriwhite foaming-cleanser

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit
  • Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit
  • Lembut dan menyegarkan

Soothing Radiance Whitening Softener

Nutwriwhite whitening-softener

  • Melembapkan dan mengembalikan keseimbangan pH semula jadi kulit
  • Kulit terasa lebih segar dan lebih anjal dengan ekstrak Rosemary
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan kulit
  • Marshmallow membekalkan lembapan penting
  • Sungguh berkesan untuk menyihatkan dan menyerikan kulit

Daily Defense Whitening Essence

dailyDirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:

  • Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
  • Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit
  • Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit
  • Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari
  • Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit

Ultimate Protection Whitening LotionNutriwhite whitening-lotion

  • Rumusan ringan, tidak melekit dan kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari, serta Mountain Arnica untuk melegakan keradangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit terhadap elemen negatif persekitaran.

Overnight Renewal Whitening Creamnutriwhite overnight-whitening-cream

  • Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit
  • Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam
  • Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit
  • Kulit terasa lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun daripada tidur pada keesokan harinya

Spot Whitening TreatmentNutriwhite spot-whitening-treatment

  • Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan
  • Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit

Cara guna Set Kecantikan NutriWhite Shaklee

Apa kata Pengguna Set NutriWhite ni?

testimoni nutriwhite

Pengalaman Maria Hj Abas :

Hari ni saya nak share pengalaman saya menggunakan SoftenerNutriwhite.

Before this saya memang suka bertukar-tukar produk. (Selalu terpengaruh dgn iklan). Alhamdulillah kulit tiada masalah walaupun selalu tukar-tukar.

Dipendekkan cerita, early last year I decided to try SKII’s Miracle Water. Yg ni terpengaruh dgn kakak sebab dia dah guna bertahun-tahun. Harganya nearly RM400.Saya memang pakai consistent selama setahun tu, tapi tak nampak apa-apa kesan pun. (Or maybe saya yg tak perasan?)Bulan Mei yg lepas saya try beli Softener ni. Memang best!

Result: Kulit between bawah mata n hidung tu dah tak kasar! Sangat2 berbeza daripada before this. Memang boleh rasa dengan jari perbezaannya! Pores pun nampak macam mengecil (part ni maybe lambat sikit kut).

Kalau dulu wajib scrub kat bahagian tu n sekitar hidung utk menghilangkan sel-sel kulit mati. Sekarang tak perlu scrub beriya. Scrub gitu-gitu je dah cukup.Semalam pun dapat feedback from one of my friends yg try Softener ni last week. Within 4-5 days dia dah rasa kesannya. Today dia nak try Cleanser pulak.Alhamdulillah kami dah jumpa produk yg boleh menghaluskan kulit dan mengecilkan pores yg sesuai dengan kami. Anda bagaimana?

testimoni nutriwhite2

 

Haaaa..best kan? Teringin tak nak cuba? Kalau anda berminat nak cuba 1 jenis je dulu pun boleh. Tapi, jika anda berminat untuk beli 1 set lengkap ni, anda layak untuk dapat KEAHLIAN PERCUMA tau! Terus boleh beli set ni dengan harga ahli. Banyak jimat tu! 🙂 Sangat sesuai lah kalau nak buat hantaran kahwin sekalipun 🙂

set kecantikan shaklee

RP = Retail Price

Hubungi saya di 013 939 5771 melalui SMS/Whatsapp untuk keterangan lanjut 🙂

 

Rahsia kulit cantik tanpa make-up

Bila pakai make-up ni..memang cantik! Tapi sayangnya..kulit nampak cantik tapi hanya sementara je. Lagilah leceh bila nak solat..terpaksa basuh muka bersih-bersih dan kalau rajin..lepas solat, pakai semula hehehe.. Dulu-dulu waktu zaman anak dara rajin la jugak saya pakai make-up..tapi bila dah ada anak kecik ni..semua nak cepat! Takde masa nak make-up bagai ni. Paling hebat pun sebelum keluar jenjalan tu je pakai..lepas dah solat..tepek bedak simple2 je hehe.. Lepas tu, saya selalu berangan..dan memang teringin nak dapat kulit yang cantik tanpa perlu make-up. Fuh.. jimat dah tak payah beli barang make-up kan? 😉

Lepas saya amalkan vitamin Shaklee ni, memang saya jarang sangat pakai make up. Paling tak pun..tepek bedak nipis2 dengan lip gloss je. Siap!!! No more eye shadow bagai  or foundation bagai ;p Nak kata kulit saya cantik sangat taklah sampailing saya tak suka..kulit yang dulunya BERMINYAK!!! Huhuhuh..stress betul tau kulit minyak ni. So, setiap masa nak kena touch up muka dengan bedak supaya tak nampak berkilat! Tapi lepas amalkan vitamin untuk kulit cantik ni, Alhamdulillah..tekstur kulit saya makin elok..rasa lembut, halus, dah kurang parut jerawat dan yang penting dah takde minyak tapi tetap rasa lembap je..wink!!..wink!! 🙂 Suka tau bila orang tersayang puji.

Apa yang saya amalkan? Taraaaaa!!! 🙂

Suplemen Kulit CantikMemang best sebab bukan je kulit jadi cantik tapi badan pun rasa lebih sihat dan bertenaga! Lagipun memang jimat makan set untuk kulit cantik ni. Korang pun mestilah nak beli yang boleh tahan lama kan?

Vitamin C – 180 biji (up to 6 months!)
Vitamin E – 120 biji (up to 4 months!)
B Complex – 120 biji (up to 4 months!)
ESP – 850gm (up to 2 months!)

Pastinya LEBIH BERBALOI melabur untuk makan suplemen dari melabur untuk beli make up (>‿◠)✌ Jangan tak tau..vitamin ni pun boleh buat masker tau! Nanti saya bagi jadual makan dan cara nak buat masker okey 🙂

Anda boleh klik di sini untuk lihat testimoni pengguna yang dah pun cuba vitamin untuk kulit cantik ni.

OrderNow

Nanti dulu, kalau anda nak lebih jimat, apa kata hubungi saya melalui 0139395771 (SMS/Whatsapp) untuk jadi ahli berdaftar. Anda boleh jimat sehingga 25% tau untuk semua produk Shaklee. Kan untung tu! 🙂

Kulit Anda Kusam? Jom Cari Puncanya!

“Eh..kenapa kulit awak nampak kusam je?”

Pernah tak anda ditegur oleh rakan-rakan anda, keluarga terdekat..atau pun sesiapa je lah? Pernah tak anda terfikir..da guna macam2 produk skin care..tepek situ sini..tapi masalah kulit tak pernah selesai. Stress kan..lagi2 kalau kulit berjerawat atau pun parut jerawat yang tak hilang2. Jangan stress ye..nanti makin banyak jerawat yang keluar 🙂

First of all, kita perlu tahu kenapa kulit menjadi kusam dan tidak berseri? Jawapan kepada sebab yang yang diberikan pastinya berkaitan dengan zat yang diperolehi oleh kulit seseorang. Kulit wajah kita boleh bertukar dalam masa 3 minggu. Ini kerana sel kulit wajah akan hidup selama 21 hari dan kemudian akan bertukar kepada sel baru. Namun jika kita tidak mengambil makanan yang berzat, masakan kolagen boleh terbentuk? Masakan sel baru boleh keluar di samping menyingkirkan sel lama atau sel mati? Sel terbentuk dari protein. Mana datangnya sumber protein? Dari ikan, ayam, telur, kekacang?

Namun tahukah anda protein tidak dapat hidup dalam suhu yang tinggi? Apabila kita masak, kita akan pastikan masakan itu masak sehingga mendidih. Maka secara langsung protein akan mati!!.. Protein hidup dalam suhu tidak lebih dari 37 darjah celcius. Kerana itu kita digalakkan mengambil supplement protein. Jika sel mendapat cukup protein, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel yang lama dan secara langsung wajah akan nampak lebih berseri. 

Energizing SOy Protein

Klik untuk mengetahui info lanjut mengenai khasiat ESP

Untuk menambahkan kekenyalan kulit, sel tadi memerlukan vitamin C untuk membentuk kolagen. Manakala vitamin E penting untuk saraf dan memberikan awet muda kepada kulit. Kawan  saya sendiri yang baru mencuba Shaklee sendiri mengakui perbezaan yang ketara terhadap kulitnya apabila beliau mencuba ketiga-tiga supplement ini. Teman sepejabat beliau sendiri mengakui wajahnya nampak lebih berseri.

Jika anda membeli vitamin di farmasi, pastikan vitamin C yang diambil sehari adalah dalam kadaran 500-1000 mg manakala vitamin E beserta Selenium dengan kadaran 400i.u demi memastikan kesan yang baik. Protein pula, cubalah protein yang asli dan bukan dibuat menggunakan melalui teknologi batu arang. Protein ini selalunya kurang berkualiti dan tidak memberi impak maksima.

Walaubagaimana pun, terpulang kepada anda… apa yang kita makan hari ini bukan memberi kesan pada esok lusa namun pada masa akan datang. Maka marilah kita muhasabah diri dan cuba jadikan makanan yang kita ambil hari ini sebagai penawar dan jangan jadikan ubat (drugs) sebagai makanan kita. Sesungguhnya apabila kita sakit, waktu itu ubat(drugs) menjadi makanan utama , semoga Allah jauhkan ianya berlaku ke atas kita dan keluarga.

Credit YourSuperMom

Bulan Oktober 2012..anda boleh dapatkan ESP dengan Lebih MURAH dari harga biasa!!!

PM saya di http://www.facebook.com/Mama2R atau email saya di tgmuzlina@gmail.com untuk maklumat lanjut.

Testimonial Vitamin E

 

Apakah fungsi vitamin E buat kita?

  • Memelihara Kesihatan Hati
  • Hati akan terjejas bila kita kurang vitamin E.
  • Memastikan badan kita cukup vitamin A
  • Menjaga kestabilan libido (seksual)
  • Menghilang/mengurangkan parut
  • Menjaga kesihatan kelenjar tiroid
  • Mengelakkan hernia
  • Menjaga kestabilan asid urik dalam badan
  • Mengelakkan sakit sendi
  • Mengurangkan keradangan
  • Mengurangkan kedut dan mencantikkan kulit
  • Mengelakkan kekejangan otot
  • Imuniti

Banyak lagi fungsi vitamin E terhadap tubuh kita. Malah kekurangan vitamin E memberi banyak kesan kepada kesihatan. Ibu hamil yang kekurangan vitamin E berpotensi untuk mendapat anak yang cacat. Vitamin E juga penting kalau kita sedang mengambil ubat (drug) dan makanan berlemak.

Perokok, penagih alkohol, mereka yang bekerja di bawah matahari memerlukan viitamin E yang lebih dari biasa.

Sayangnya dalam diet kita yang biasa, kita tak mendapat cukup vitamin E. Apatah lagi dalam dunia sekarang yang sangat banyak pencemaran, radiasi dan sebagainya… Menjadikan diri kita cepat ‘memusnahkan’ vitamin E.

Ini adalah antara testimoni pelanggan kami yang sangat berpuas hati dengan consistent consume Vitamin E.

*credit to mama chrysalis

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Vitamin E sebelum dan selepas

Cantik bukan??!! Kulit beliau yang kusam sudah di’TRANSFORM’ jadi sangat cantik 😉 Kulit jadi flawless gitu.

Jerawat hilang dengan Vitamin E

Kalau anda ada masalah jerawat dan juga parut jerawat..Cara yang paling berkesan dan cepat ialah dengan merawatnya dari dalam.

Dan ini jugalah testimonial yang berjaya buat saya sendiri teruja untuk mencuba Vitamin E..sebab yang lain2 tu memang saya dah consume sebab termasuk dalam vitamin yang dicadangkan untuk ibu menyusu 🙂 Dan hasilnya..memang menakjubkan. Akan saya kongsikan di lain entri yer!! Tunggu..

Jadi, dapatkanlah supplement Vitamin E untuk kelangsungan vitamin E dalam tubuh kita ^___^ ..Untuk kesan yang lebih optimum, pengambilan Vitamin E, Vitamin C dan juga ESP sangat membantu untuk anda yang mengidam kulit yang cantik, licin dan halus. Rugi siapa yang tak cuba tau.

*credit to vitaminsemulajadi

Jika berminat, sila hubungi saya untuk maklumat lanjut.

Email : tgmuzlina@gmail.com
SMS|WhatsApp : 0139395771(Muz)
Facebook FanPage : Mama2r 

(Jemput ‘LIKE’ untuk mengikuti sebarang update mengenai produk dan juga tips kesihatan dan kecantikan daripada saya yer)