Tag Archives: kulit licin

Lagi testimonial Shaklee Collagen Powder (SCP)

Siapa yang dah pernah gunakan Shaklee Collagen Powder (SCP) pasti teruja dengan hasilnya…Ada pengguna yang dah cuba Shaklee Collagen Powder dan menunjukkan kesan positif seawal 7 hari..

Alhamdulillah..semuanya dengan izin Allah s.w.t ^___^
selepas konsisten ambik Collagen Powder Shaklee selama 7 hari, kulit sy yg hodoh tu dah licin….. cuma kesan parut still ada laahh… yelaaa kan, Shaklee sendiri pun dah inform awal2, utk dapatkan kesan yg terbaik, kena amalkan Collagen Powder selama 8 minggu….

tapi kalo dah 7 hari guna, resultnya sangat2 hebat, apatah lagi 8 minggu.. mesti kulit lagi cantik & gebussssssss gitewwww……

Baca cerita lanjut Pn.Masyitah di blog beliau.

Kalau yang rajin buat masker SCP ni..effectnya anda boleh rasa kesan yang sangat cepat..Kulit jadi lebih lembut dan moist.

Apapun..Shaklee RSS Collagen ni memang terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. It’s proven with clinical studies okey..Selepas penggunaan 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh.

  • Meningkatkan Kelembapan Kulit ~ 90%
  • Mengurangkan Kekasaran dan Kekeringan ~ 75%
  • Meningkat dalam Penampilan Keseluruhan ~ 71%
  • Meningkatkan Kelembutan dan Kelicinan ~ 69%
  • Meningkatkan Pemakaian Kekal Mekap ~ 60%
  • Meningkatkan Keanjalan, Ketegangan dan Elastisiti ~ 55%
  • Meningkatkan Ketebalan Rambut ~ 54%
  • Meningkatkan Keserian, Tona dan Warna Kulit ~ 50%
  • Mengurangkan Garis-garis Halus dan Kedut-Kedutan ~ 18%

Info lanjut anda boleh lihat di sini yer >> Shaklee Collagen Powder.

Kenapa effect yang dapat dirasai bagi mereka yang consume Shaklee Collagen Powder ni sangat cepat?? Ini adalah kerana jisim molekulnya yang sangat ringan iaitu 1000 dalton dan kandungan Lactobacillus acidophilus yang membantu penyerapan KOLAGEN dalam tubuh serta merta. 

Rata-rata pengguna SCP termasuk la saya kan sangat teruja dengan effect yang dapat dirasakan antara 7 hari hingga 14 hari

  1. Kulit lebih licin dan lembut.
  2. Kecerahan kulit lebih terserlah
  3. Ade perubahan positif pada kulit-kulit sensitif dan kasar, lembut dan lebih cerah.
  4. Complexion kulit lebih rata dan lebih glowing

Meh kita tengok testimonial bergambar lak..Credit untuk Aula for this great testimonial 😉

Kesan Pengambilan Shaklee Collagen Powder selepas 2 minggu

Selepas pengambilan Shaklee Collagen Powder selama 7 hari

Lagi testimonial anda boleh KLIK DI SINI.

Macam mana?? Bagi yang nak cuba..boleh order sahaja dengan klik link di bawah. Pembayaran melalui kad debit atau kad kredit sahaja.

OrderNow

Jika anda ingin membuat pembayaran melalui cash/bank transfer, sila hubungi saya di 013 939 5771 (wassap/sms) atau email jek tgmuzlina@gmail.com. Sebarang info dan updates saya akan kongsikan di facebook fanpage saya http://www.facebook.com/Mama2R ….Jangan lupa klik ‘LIKE’ untuk follow yer..

Eksklusif!! Testimonial Admin Mama2R.com

Eksklusif dari Mama2R.com!!! hehe..eksklusif la sangat..;p

Hohoho…sebelum terlambat.. saya memohon ampun dan maaf..jika ada terkasar bahasa atau tersalah perkataan atau tersasul perbuatan..eh..tersasul?? ape2 je lah yer.. 🙂 Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri..Maaf zahir dan Batin.

Dah lama tak berupdate yer..raya sakan..kekeke..Kali ni saya nak share testimonial saya sendiri sebagai pengguna ESP, Vitamin E, Vitamin C dan juga yang last ni Collagen Powder. Collagen Powder ni saya baru je start makan..lum abis sekotak lagi pun..so saya cite mana yang saya konsisten makan lah ye..almaklumler..ibu menyusu yang tak larat nak pulun telan macam2 pil..hahaha.. malas ler tu!! 😉

Waktu dalam tempoh berpantang..saya makan vitamin yang dicadangkan khas untuk ibu berpantang iaitu Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zink dan Ostematrix. Memang best sangat  berpantang dengan set ni. Badan cergas je dan yang paling penting penyusuan susu ibu bertambah lancar. Ibu-ibu yang masih lagi tercari-cari set berpantang/set bersalin, anda boleh cuba dan Insya Allah..untuk yang pernah bersalin sebelum ni, memang anda akan terasa perbezaannya. Superb!!! 🙂

Ngam-ngam lepas habis pantang..terus saya join as distributor sebab dah jatuh cinta ngan produk Shaklee ni..2 tahun gak la sempat merasa makan Shaklee ni pastu baru jadi member..sebab banyak benefitnya. Nanti2 saya cite k! Bukan saje badan saya sihat dan cergas..sebagai bonus, saya dapat kulit bertambah sihat, halus dan lembut 🙂 Wuuwuwuuw..perasan!! hahahah..siapa yang konsisten amalkan vitamin organik keluaran Shaklee je yang tau dan faham.. ;p Sape yang taknak kulit cantik, ada effect glowing2 gitu kan??

Ok..saya takmo cite lebih..meh saya tunjuk bukti je. Dari saya abis pantang sampai lah sekarang..yang paling latest saya tak amik lagi..hehe..tak sempat nak amik gambar..

Vitamin C Organik_ESP

Okeh..gambar sebelah kiri tu waktu saya dalam pantang. Huhuhu..berlemuih muka nooo..malu ai nak tunjuk!!! ;p Gambar saya tak zoom sebab nanti gambar jadi pecah..lagipun waktu tu saya bukan distributor n nak tunjuk bukti kat sapa2 pun..hahhaha..takdan nak telek2 muka. Gambar yang selepas tu saya amik kat ofis..lepas solat..pastu time rehat..bulan posa lak tu…hahah..posing ler..ape lagi. 😉 So..kedua-dua gambar ni memang tanpa secalit pun make up. Part saya paling tak suka tang hidung tu..sebab saya ni ada resdung gak sket..so tang hidung tu memang merah2 lah bekas jerawat. tkpun..memang jenis gatal tangan kan..heheh..So, memang berbeza kulit muka bila dah masuk canister ESP yang kedua. Ye lah kan..saya bukannya buat surgeri ke botox ke ape nak zupppp jadi cantik terus kan..sebab ni supplement..so dia repair sel kulit kita dari dalam…dan hasilnya amat memuaskan hati 🙂 Sel kulit kita pun makan masa 90-120 hari untuk berganti yang baru. Jadi..kena sabar dan istiqamah 🙂

Vitamin E_Collagen Powder

Lepas consume ESP, saya try lak Vitamin E…hohoh..best gilerrrr!!! 2 weeks saya makan..kulit muka sangat2 kurang berminyak…bangun pagi tu..syok je pegang muka..sebab da tak rasa minyak. Kulit muka saya ni jenis berminyak..especially T-zone area. Bila makan vitamin E ni, pernah satu hari saya bangun pagi..tengok cermin..eh..nape muka cam berkilat..bukan kilat cam minyak tau..kilat sikit2..pegang2 muka..takde minyak..glowing2 effect rupenyer. Lagi lah bersemangat saya duk telan vitamin E nih. Actually gambar yang sebelum tu saya baru start makan 2 hari Collagen Powder. Yang gambar selepas tu dalam 7 hari gitu la if tak silap. Dua-dua gambar saya tak pakai bedak..bezanya yang gambar belah kanan tu saya hanya pakai lipice jek. Jadi skang ni, saya masih gigih telan vitamin E ngan Collagen powder..hehe..sebab pori2 kat hidung ngan pipiku da makin kurang..Lebihan minyak kat muka pun da kurang..kulit muka pun da rasa lembut n halus gitu..

Oh…lupa lak saya nak bagi tau..buat penggemar masker..ESP, Vitamin E dan juga Collagen Powder ni sume bleh buat masker tau..saya je malas..hahaha..kadang je rajin. Nak resepi?? Ni dia.. Thanks to Iffah Anuar untuk resepi masker ni yer 🙂

masker vitamin E

 

KLIK sini untuk testimoni pengguna Shaklee

Sebarang pertanyaan & Pesanan boleh hubungi saya di 013-9395771 | tgmuzlina@gmail.com | PM saya di facebook http://www.facebook.com/Mama2R

 

 

Testimonial Vitamin E

 

Apakah fungsi vitamin E buat kita?

  • Memelihara Kesihatan Hati
  • Hati akan terjejas bila kita kurang vitamin E.
  • Memastikan badan kita cukup vitamin A
  • Menjaga kestabilan libido (seksual)
  • Menghilang/mengurangkan parut
  • Menjaga kesihatan kelenjar tiroid
  • Mengelakkan hernia
  • Menjaga kestabilan asid urik dalam badan
  • Mengelakkan sakit sendi
  • Mengurangkan keradangan
  • Mengurangkan kedut dan mencantikkan kulit
  • Mengelakkan kekejangan otot
  • Imuniti

Banyak lagi fungsi vitamin E terhadap tubuh kita. Malah kekurangan vitamin E memberi banyak kesan kepada kesihatan. Ibu hamil yang kekurangan vitamin E berpotensi untuk mendapat anak yang cacat. Vitamin E juga penting kalau kita sedang mengambil ubat (drug) dan makanan berlemak.

Perokok, penagih alkohol, mereka yang bekerja di bawah matahari memerlukan viitamin E yang lebih dari biasa.

Sayangnya dalam diet kita yang biasa, kita tak mendapat cukup vitamin E. Apatah lagi dalam dunia sekarang yang sangat banyak pencemaran, radiasi dan sebagainya… Menjadikan diri kita cepat ‘memusnahkan’ vitamin E.

Ini adalah antara testimoni pelanggan kami yang sangat berpuas hati dengan consistent consume Vitamin E.

*credit to mama chrysalis

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Vitamin E sebelum dan selepas

Cantik bukan??!! Kulit beliau yang kusam sudah di’TRANSFORM’ jadi sangat cantik 😉 Kulit jadi flawless gitu.

Jerawat hilang dengan Vitamin E

Kalau anda ada masalah jerawat dan juga parut jerawat..Cara yang paling berkesan dan cepat ialah dengan merawatnya dari dalam.

Dan ini jugalah testimonial yang berjaya buat saya sendiri teruja untuk mencuba Vitamin E..sebab yang lain2 tu memang saya dah consume sebab termasuk dalam vitamin yang dicadangkan untuk ibu menyusu 🙂 Dan hasilnya..memang menakjubkan. Akan saya kongsikan di lain entri yer!! Tunggu..

Jadi, dapatkanlah supplement Vitamin E untuk kelangsungan vitamin E dalam tubuh kita ^___^ ..Untuk kesan yang lebih optimum, pengambilan Vitamin E, Vitamin C dan juga ESP sangat membantu untuk anda yang mengidam kulit yang cantik, licin dan halus. Rugi siapa yang tak cuba tau.

*credit to vitaminsemulajadi

Jika berminat, sila hubungi saya untuk maklumat lanjut.

Email : tgmuzlina@gmail.com
SMS|WhatsApp : 0139395771(Muz)
Facebook FanPage : Mama2r 

(Jemput ‘LIKE’ untuk mengikuti sebarang update mengenai produk dan juga tips kesihatan dan kecantikan daripada saya yer)