Tag Archives: Luka bersalin

Luka bersalin cepat sembuh dengan Set Berpantang Shaklee

Alhamdulillah ramai kawan-kawan saya sedang dalam tempoh berpantang dan ada juga yang baru je habis berpantang. Apapun, tahniah sekali lagi atas kelahiran cahaya mata yang dinanti! 🙂 Bila bercerita tentang berpantang, ramai ibu yang tak terkecuali dari mengalami luka bersalin. Sangat bertuah bagi yang langsung tidak mengalami luka bersalin atau pun ‘dijahit’. Oh..sungguh NGERI bila dengar kena jahit okeh! Ingat lagi waktu saya mengandung anak pertama..beria betul nak bersalin dekat hospital swasta sebab takut kena jahit!!! Luka episiotomi namanya kalau bahasa doktor. Hahahha..macam lah dekat swasta tak kena jahit..ye dok?

Luka bersalin yang normal..tidaklah terlalu teruk kebiasaannya akan pulih dalam masa 2 minggu. Ada yang lebih teruk mungkin 3-4 minggu atau lebih daripada tu! Kalau lama sangat tu means ada something problem lah..kena hati-hati sebab takut jangkitan kuman. Bagi yang pertama kali cuba set berpantang shaklee dan pertama kali melahirkan cahaya mata mungkin tak dapat lah nak rasa perbezaannya tapi semuanya beri feedback yang positif! Badan rasa cergas dan luka bersalin cepat sembuh.

Seringkali bila saya follow up sahabat-sahabat saya yang sedang makan Set Berpantang Shaklee ni jawapannya hampir sama

Testimoni dari sahabat saya Yanti, katanya..

Ada perasan yang luka cepat sembuh

Kata Pn.  Wanie Suhaimi pula..walaupun baru 8 hari jer berpantang tapi rasa sihat macam sebulan dah! Beliau rasa lebih segar dan cergas, luka bersalin pun dah baik, tiada rasa sakit urat atau lenguh tulang sampai rasa nak melompat! Hahaha..tapi agak kelakar tapi itulah realitinya!!! Perut kempis dan yang paling digeruni oleh ibu selepas bersalin ialah no more sembelit! 🙂 Bestkan?

Testimonial_Set berpantang shaklee

Ini pula kata Pn. Viviar Ar. Luka episiotomi sembuh dalam masa seminggu lebih. Siap boleh duduk bersila! Tapi saya sendiri cadangkan ibu-ibu yang mengambil Set Berpantang Shaklee ni kena control sikit lah pergerakan yer. Maklumlah ibu dalam pantang..walaupun luaran nampak kuat tapi sebenarnya fizikal kita masih ‘fragile’ gitu 🙂  Dan bonus yang beliau dapat, kulit muka jadi glowing 😉

Testimonial_Set berpantang shaklee 2

Memang sangatlah berbeza tau kalau ibu dalam pantang yang kurang darah akan nampak pucat dan lesu. Jangan lah macam tu ye, ibu kena ingat..walaupun sedang berpantang..anak dan suami tetap perlu kita jaga. Cuma pergerakan tu berpada-pada lah yer. Dan jagalah kesihatan ibu waktu berpantang..kalau taknak makan Set Bersalin Shaklee pun tak apa..yang penting ikut nasihat orang2 lama..makan ubat periuk dan segala tok nenek yang dicadangkan tu..asalkan tak memudaratkan kesihatan. Ikuti kisah saya berpantang pula dengan Set Bersalin Shaklee 

OrderNow