Tag Archives: rahsia kulit cantik dan licin

Rahsia Miliki Kulit yang Cantik, Bersih, Licin dan Gebu

Kulit yang cantik, bersih, licin dan gebu TANPA MAKE-UP memang idaman setiap wanita! Andai masa boleh diputar kembali..semua nak kulit macam baby kan? 😉 Halus mulus je tanpa noda dan cela..Sekarang ni, bukan perempuan je yang nak kulit cantik..tapi lelaki pun tak ketinggalan tau. (Read as kulit cantik, bersih dan licin..bukan awwww! ;p) 

Sebenarnya kali ni saya nak share dengan korang..rahsia macam mana nak dapat kulit yang cantik, bersih, licin dan gebu. Tak caya? Janganlah tengok saya! Sebab saya masih IN PROGRESS ;p Tapi..walaupun in progress..dah banyak sangat beza kulit yang dulu dengan yang sekarang tau 🙂 Dulu kulit saya ni jenis berminyak. Sekarang ni alhamdulillah..dah tak minyak2 macam dulu..Rasa kulit muka bersih je..Nanti saya kongsikan di lain entry ya! 😉

Saya admire sorang akak ni..kulit cantiiiiiiiiiikkk sangat! Serius! Saya yang tengok memang tak jemu mata memandang..Kulit dia bukan setakat cantik..tapi nampak bersih, licin, gebu dan ishh..memang sukalah tengok kulit dia. Lama saya perhatikan..Bila ditanya..apa rahsianya kelihatan awet muda dengan tekstur kulit yang cantik tu? Umumnya..semua orang tau dia ni Presidential Master Coordinator Shaklee iaitu Master Norita Idris..atau pun lebih mesra dipanggil Kak N. 🙂 

Rahsia kulit licin dan gebu Master Norita

Cantik kan kulitnya? Ini tak guna apa2 application untuk edit tau 😉

Bila ditanya..apa rahsianya kelihatan awet muda dengan tekstur kulit yang cantik tu? Umumnya..semua orang tau dia ni Presidential Master Coordinator Shaklee iaitu Master Norita Idris..atau pun lebih mesra dipanggil Kak N. 🙂 Rupa-rupanya dah berbelas tahun (lebih 16 tahun) Kak N ni amalkan ESP…patutlah kulit cantik giler! Kalau korang jumpa personally..memang duk tilik muka dia je hehe..Jangan marah kak N. ;p Hakikat yang perlu diterima..hehe.

Kenapa ESP dan Bagaimana ESP boleh membantu untuk dapat kulit yang cantik?Rahsia kulit licin dan gebu

Okey..macam ni..setiap 21 hari, sel kulit lama pada wajah akan mati dan sel kulit yang baru akan dihasilkan. Sel kulit baru yang dihasilkan sepatutnya sel kulit yang sihat, bebas dari sebarang cela, noda dan sebagainya tapi ianya mungkin tak cukup banyak untuk ganti sel kulit yang rosak jika sel tak dapat makanan yang secukupnya…sebab tulah kulit kita nampak kusam dan tak berseri.  Tapi ianya berbeza kalau sel kulit kita dapat makanan yang cukup, makanan yang berkhasiat dan makanan paling asas bagi sel badan kita ialah PROTEIN. Sebab tu lah ESP ni sangat-sangatlah membantu untuk dapat kulit yang cantik, bersih, licin dan gebu macam Kak N ni 🙂

Jadi..kalau korang pun nak kulit cantik macam ni..tak payah susah-susah nak beli or pakai make-up..natural beauty lebih baik kan? 🙂 Rajin-rajinlah minum ESP ye.. Ada yang minum ESP cerlang cerlung..tapi nak hasil kulit yang cantik..memang tak dapatlah..sebabnya ibarat kita bagi makan ikan lah..bagi tiap2 hari..hidup sihat lah dia..kalau tak bagi, nanti lemah je..silap2 haribulan mati! ;p Memang tak rugi amalkan ESP sebab korang akan turut dapat manfaat lain lagi seperti badan lebih cergas dan bertenaga, sistem imun pun meningkat dan banyak lagi lah.

Bagi yang baru nak cuba..bulan ni (Oktober 2014) ada promosi hebat untuk ESP >> Beli 6 PERCUMA lagi 1 tin! Dah bleh jimat RM150 tu untuk satu tin. Sebarang pertanyaan, korang boleh contact saya je tau. Mesej je atau wassap di 0139395771 untuk maklumat lanjut.

OrderNow