Tag Archives: resdung

Testimonial VIVIX ~ Masalah tekanan darah tinggi, resdung dan allergic berkurangan!! Berat badan pun turun

Kali ni saya nak share testimonial dari kawan saya, Anis yang dah cuba vivix..Kawan saya ni muda lagi..tapi ada darah tinggi..seperti yang kita tau..penyakit ni tak mengenal usia tua muda, gemuk atau kurus yer..siapa2 pun berisiko kalau tak jaga kesihatan. Alhamdulillah..dengan izinNya dan berkat konsisten makan vivix ni dah menunjukkan perubahan yang sangat positif.. 🙂 

Jom kita baca apa kata beliau..

BLOOD PRESSURE / HYPERTENSION (DROPS 16)

Masa medical check up May 2012, blood pressure saya dikira tinggi..ta sepatotnye ngan usia saya..bacaan 142 over 88..tinggi kan??..patot la saya selalu pening kepala..kira stage pre-hypertension da tu..pastu doktor tu gertak..”kalo awak ta jaga ni..tinggi skit lg..saya da kene bagi ubat darah tinggi kat awak..” oh tidakkkk..saya ta nak makan pil-pil yang banyak ituuuu..hohoho..

Alhamdulillah Ogos 2012..saya check smula..126 over 80..saya bersyukur turun..dan masih menjaga supaya mencapai bacaan normal 100-110..

ALLERGIC

Saya ade allergik dari kecik lagi..kulit saya sangat-sangat sensitif..terlalu banyak pantang larangnyeee..makan itu ta bley..pakai losyen itu ta bley..pakai sabun mandi itu ta bley..persekitaran kotor pun effect kat kulit saya jugak..

Dengan vivix, kulit saya yang pernah luka tu, elok ajeee..jadi kulit baru..bersyukur sangat..yesss VIVIX REPAIR CELL!!

yang ini diiringi dengan diet pemakanan yang sangat ketat..untuk pengetahuan, saya ta makan AYAM BANDAR dan TELUR..dan makanan yang sewaktu dengannye..dua-dua ni toksin dia sangat kuat sebab mereka di INJECT supaya cepat besar dan bertelur..ayam kampung, telur kampung tape..Ya Allah seksanya..kebanyakkan makan skang dimasak dengan telur dan ayam..kdg-kdg sebagai perencah..

HIDUNG BERAIR (MEMANASKAN BADAN)

Saya baru perasan..ini membuktikan Vivix adalah untuk kesihatan menyeluruh hihihi..kalo dulu, saya memang ta tahan sejuk..disebabkan kipas yg da set 1 je tu, saya akan terjaga kul 3 pg sebab hidung berair..pastu bangun pagi bersin 6-8 kali..apa lagi kalo aircond..demam terussss hehe..hidung ta payah na ckp la..sumbat ngan tisu je..

Skarang da TADE..hihihi..alhamdulillahhh =)

PENURUNAN BERAT BADAN (DROPS 5KG)

yeahhhh..part ni besttt..susah betul na trunkan berat ni tanpa EXERCISE..

May 2012 – Ya Rabbi, berat 65kg..dengan keadaan saya yang katekkk ni..152..BMI = 28++..rase berat je badan ni..

Ogos 2012 – Alhamdulillah trun 60kg..BMI masih tinggi 25++..tanpa EXERCISE..almaklumla busy hehehehe..sepatot kene ade sedikit EXERCISE untuk jantung kita..akan diusahakan kemudian ekekeke =P..saya jaga makan..BUKAN TAK MAKAN ea..sy cuma tuka pemakanan saya..

TARGET – By end of this year Dec 2012..saya target na capai berat saya 52kg..BMI = 22++..dan by end of March 2013, set target 47kg..dengan BMI normal 20++..Doakan saya..hihihihi..Saya memang ta na turun secara drastik..ta elok sebenarnye..ckup la 1-2kg sebulan..yang penting konsisten..dan kita jaga pengambilan makanan kita..^^

Thanks yer anis sebab share testimonial ni..Saya sendiri pun dah beli untuk dihadiahkan pada suami saya..Dia ada masalah resdung, cepat sejuk dan sakit dada, dan juga masalah tonsil. Actually, untuk kurangkan masalah suami saya, dia ada makan vitamin C, alfalfa dan juga omega guard..tapi biasa lah..asyik nk kena ingatkan jek..saya pun takdelah setiap masa nk ingatkan..heheh..so..alternatifnya..minum Vivix jek..setiap pagi..hanya minum 1 sudu teh..Hopefully kesihatan dia makin bertambah baik lah kan..Insya Allah..

OrderNow

Jika ada sebarang pertanyaan produk, anda juga boleh hubungi saya di 0139395771 (Muzlina) melalui SMS/Whatsapp 

Fungsi Vitamin C dan Siapa yang Perlukannya??

Orang dewasa..kanak-kanak..warga emas..semuanya perlukan vitamin C. Siapa lagi yang perlukan vitamin C ??

  • Perokok & mereka yg bergaul dengan perokok ( vitamin C mudah musnah oleh pencemaran udara iaitu asap rokok..jadi orang yang duk sekeliling tu yang akan terkena tempiasnya)
  • Ibu mengandung atau ibu menyusu dan juga ibu lepas bersalin.
  • Individu dalam proses penyembuhan penyakit atau selepas pembedahan
  • Kanak-kanak
  • Orang yang mudah demam dan selsema
  • Pesakit berkaitan kardiovaskular seperti jantung, stroke, kolesterol tinggi dan darah tinggi
  • Anemic (Pesakit yang mengalami kurang darah)
  • Orang yang nak kulit gebu, anjal dan awet muda
  • Orang yang nak improve sexual health
  • Orang yang nak kurus
  • Orang yang stress & moody

vitamin-c

Kenapa pentingnya vitamin C?

Vitamin C ialah antioksidan yang diperlukan oleh sekurang-kurangnya 300 fungsi metabolik dalam badan, termasuklah pertumbuhan dan penggantian tisu, fungsi kilang adrenal, dan untuk gusi yang sihat. Ia menolong dalam pengeluaran hormon anti-stress dan interferon, sejenis protin sistem imuniti yang penting.

Ia juga diperlukan juga untuk metabolisma folik asid , tairosin, dan phenylalanine. Kajian menunjukkan bahawa dengan mengambil vitamin C boleh mengurangkan gejala penyakit asma. Vitamin C turut mencegah daripada kesan merbahaya pencemaran , menolong mencegah kanser, memelihara daripada jangkitan, dan meningkatkan imuniti. 

Di samping itu juga, Vitamin C meningkatkan penyerapan zat besi. Ia boleh bercantum dengan bahan toksik seperti sesetengah logam berat, dan menjadikan mereka tidak merbahaya, oleh yang demekian bahan tersebut boleh dinyahkan daripada badan. Sedangkan racun labah hitam yang bisa boleh ditawarkan dengan memberi vitamin C dalam dos yang tinggi. 

Apa lagi khasiat yang boleh kita dapat daripada vitamin C?

  • Vitamin ini juga boleh mengurangkan paras “low-density lipoproteins” (LDL) atau kolestrol yang tidak baik , dan pada masa yang sama meningkatkan ” high-density lipoproteins ” (HDL) atau kolestrol yang baik , juga menurunkan tekanan darah tinggi dan membantu mencegah ” atherosclerosis” .
  • membina & membaiki- tulang, gigi, gusi & tisu penyambung (connective tissues)
  • membentuk kolagen yg penting untuk menyambung struktur otot, tisu, tulang & cartilage (bahan yg menyelaputi sendi dalam tubuh).
  • memelihara saluran darah yg sihat.
  • paling penting sebagai kuasa penyembuh (healing)
  • Ia juga sebagai keperluan dalam pembentukan collagen
  • vitamin C mencegah daripada pembekuan darah yang tidak normal dan lebam
  • boleh mengurangkan risiko katarak (cataract)
  • mencepatkan penyembuhan luka dan terbakar.

 Jika kurangnya vitamin C di dalam badan, apa akan jadi?

  • Rasa letih dan lemah badan
  • Sakit-sakit dan sengal badan.
  • Bengkak gusi.
  • Hidung berdarah.
  • Scurvy ( pendarahan pada badan, lebam-lebam, dan gusi berdarah – Gusi yang mudah berdarah setiap kali memberus gigi atau bila-bila masa sahaja, gigi mudah tercabut; pendarahan ke dalam otot dan sendi, yang menyebabkan kesakitan).
  • Dapat diperhatikan melalui tanda-tanda lebam (bruises) atau berbekas pada tubuh tau luk memar pada badan umpama bekas kena pukul
  • saluran darah kecil, senang pecah
  • lukaan lambat pulih
  • penyakit anemia (kurang darah)
Jadi..elakkan diri anda dari mengalami simptom-simptom seperti di atas. Hari pertama saya berpantang, saya da kena selsema dan kita memang tau ibu menyusu memang doktor tak bagi ubat selsema..lagi-lagi lah dalam pantang kan? So..apa yang saya buat..saya makan 2 biji vitamin C dan alhamdulillah..esoknya terus kering 🙂 
Nak cuba Sustained Release Vitamin C 500mg keluaran Shaklee? Dijamin HALAL dan semulajadi. 
Jom rebut Vitamin C semulajadi kegilaan ramai ini segera! Sebarang pertanyaan mengenai produk di atas, sila hubungi saya sebagai pengedar sah Shaklee anda.

Email : tgmuzlina@gmail.com
SMS/WhatsApp : 0139395771 (Muz)
Facebook Fanpage : Mama2R

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.