Tag Archives: sakit belakang

Mencari Hadiah untuk Suami??

Assalamualaikum dan salam ceria!! 😉

Tercari-cari apa yang sesuai untuk dihadiahkan kepada suami? Apa kata kali ini anda buat kelainan sedikit..Jika kebiasaanya anda menghadiahkan barang-barang untuk koleksi peribadi, kali ni anda hadiahkan suami tercinta anda dengan set kesihatan pula. Sudah tentunya suami anda bakal mendapat manfaat kesihatan, secara tak langsung anda juga akan dapat manfaatnye kan? Bila suami anda sihat, cergas sepanjang masa…tentulah anda orang yang paling gembira kan?!! 

Penat
Lenguh-lenguh
Sakit lutut
Sakit leher
Sengal tulang
Kebas 

Jika anda sering mendengar suami anda mengeluh perkara-perkara berikut…lagi-lagi para suami yang terpaksa memandu jauh berulang-alik ke tempat kerja setiap hari. Hadiahkan si dia dengan Ostematrix!!! 

Kenapa Ostematrix?

Sebab Ostematrix mengandungi Kalsium, Vitamin D, Magnesium dan banyak lagi. Badan anda memerlukan lebih daripada kalsium semata-mata untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat. 

  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Dengan Ostematrix, si dia akan mendapat khasiat seperti berikut :

  • Membina matrix tulang dan gigi yang kuat
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf. 
  • Memberi kesihatan otot dan saraf yang lebih baik
  • Membantu mengurangkan masalah lenguh2, kebas, sakit tumit
  • Memberikan tidur yang lebih lena
  • Memberikan semangat bangun tidur yang lebih baik!

Si isteri pun boleh makan juga Ostematrix ni kerana ia dapat membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan. Sesuai juga untuk ibu yang dalam tempoh berpantang sebab ia boleh melawaskan dan mengelakkan masalah sembelit. 😉

Jadi..suami isteri akan dapat faedah yang sama..Best kan??!!

Kami ada suplemen yang boleh dihadiahkan buat cinta hati anda 😉 KHAS UNTUK SUAMI yang mengandungi Vitamin E dan Ostematrix.

i love u

Apa pula kepentingan Vitamin E?

Kita biasa dengar Vitamin E sebagai anti penuaan. Ianya juga dikenali sebagai vitamin awet muda kerana vitamin E dikatakan membantu melambatkan proses penuaan. Namun vitamin E yang bagus adalah Vitamin E asli yang boleh dilihat pada botolnya tertulis d-alpha tocopherol. Ia juga akan lebih berkesan apabila ianya dilengkapi dengan selenium yang bertindak senergi apabila diambil bersama.

Pengambilan vitamin E dikatakan dapat :

  • Membantu kesihatan prostat*
  • membantu mengekalkan tekanan darah*
  • membantu menurunkan trigliceride
  • membantu mendapatkan kulit yang cantik dan muda*

Pada saya, vitamin E ini ibarat tonik untuk para lelaki. Sebab itulah ada yang menggelarkan vitamin E sebagai sex vitamin! Ada juga pendapat yang mengatakan suami mereka lebih bertenaga selepas pengambilan vitamin ini. Berbeza mengikut tubuh badan masing-masing. Dah cuba baru tau!

Untuk isteri pula, apa kata dapatkan vitamin khas untuk wanita yang mengandungi Alfalfa & Vitamin E.

Alfalfa bukan sahaja bertindak sebagai milk booster, malah banyak khasiatnya buat kaum hawa terutamanya.

  • Milk booster*
  • Mengatasi masalah keputihan*
  • Mengetatkan vagina*
  • Mengurangkan masalah sembelit*
  • Mengurangkan masalah alergi*
  • dan banyak lagi….
Jadi, dapatkannya sekarang !! Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
FB : Mama2R
SMS|WhatsApp : 013-9395771 (Muz)
Email : tgmuzlina@gmail.com

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

[All About Breastfeeding] Lagi Testimonial Ibu Menyusu!!

Sabtu lepas saya ke branch Shaklee untuk amik stok. Alang-alang..memang berjalan sakan lah kan..dan yg bestnya..fully CD si comel Arissa.. 😉 sama jek mcm pakai pampers..bezanya kene bawak wetbag lah kan..So..memang penat tak hengat..tapi blk rumah..kul 1.30 pagi baru tido..haha..Mata da ngantuk sangat-sangat tp kena pam dulu sebelum tdo sebab Arissa da tido lena..dapat lah dalam 6oz..Lepas tu terus minum ESP + ostematrix then tido…terbangun dekat kul 5 pagi..memang bengkak gila..sume syok tido kepenatan..termasuk Arissa 😉 Amik pam..dapat 13oz!!! Nak nangis den raso..huhu..Itu pun saya stop pam sebab Arissa da bangun nak susu..Terus susukan dia..Saya bukan jenis yang mewah susu..dpt 3-4 oz lps naik keje tu pun da cukup banyak..jadi pengambilan supplement amatlah membantu saya..Syukur Alhamdulillah.. 🙂

Dan hari yang sama dapat berita gembira daripada customer saya.. Alhamdulilah..happy for u dik 🙂 Semoga Allah s.w.t memberi rezeki yang lebih meriah untuk Syifa..Teruskan usaha murnimu itu at least 2 tahun.. 

Dan ini pula selepas 3 hari pengambilan Family Wellness Programme + Alfalfa + Ostematrix dan juga apply TIPS EKSLUSIF kami..

Family Wellness_Ostematrix_Alfalfa_Ibu Menyusu 1

*TIPS EKSLUSIF hanya kami berikan kepada pelanggan-pelanggan kami 😉

susu pekat

Pengambilan Alfalfa akan memberi kesan yang berbeza kepada ibu dan juga bayi. Ada bayi yang mungkin akan meragam, kembung perut dan cirit-birit apabila si ibu mengambil Alfalfa dalam jumlah yang banyak. Jadi, berapa biji sebenarnya si ibu perlu mengambil alfalfa?

*credit to Mommy Hadha

Soalan popular daripada customers ialah “berapa biji alfalfa nak makan ni hadha? boleh ke makan lebih daripada dua biji ni?

Ohh boleh sangat sebenarnya sebab maksimum pengambilan alfalfa (seperti yang tertera pada botol alfalfa tu) ialah 10 biji sehari. NAMUN, untuk membiasakan tubuh anda dengan pengambilan alfalfa ni, disarankan anda bermula dengan dos yang rendah. Sebab apa? Sebab penerimaan suplemen pada setiap tubuh individu adalah sangat berbeza.
Oppss .. noted that entry ni khas untuk ibu menyusu tau. Saya tak touch pasal fungsi alfalfa untuk resdung, keputihan, keintiman etc. So, saya sekarang sedang explain pasal fungsi alfalfa sebagai penggalak susu/milk booster/membantu mempercepatkan penghasilan susu badan.
Berdasarkan pengalaman, kajian, pemerhatian dan testimoni yang diterima, dapatan saya ialah :
  1. ada orang makan 2 biji alfalfa susu badan dah increase on next pumping session.
  2. ada orang makan 2 biji alfalfa sampai demam bengkak susu, so, dia cuma perlu makan sebiji sehari je.
  3. ada orang perlu makan lebih daripada 2 biji untuk dapatkan hasil yang diinginkan.
  4. ada orang tak cukup dengan alfalfa, perlukan Ostematrix dan/atau ESP.
  5. ada juga yang tak perlu/tak boleh alfalfa atas sebab-sebab kesihatan.
So, lain orang lain penerimaannya. Namun, konsep asas penyusuan susu ibu ialah Supply vs. Demand. Tu yang harus anda apply se’apply’ ‘apply’nya. Kalau penat, stress .. sila jangan skip makan vitamin-vitamin dalam set penyusuan yang kami sediakan. It really helps!

  * Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

OrderNow