Tag Archives: set bersalin

Eksklusif!! Testimonial Admin Mama2R.com

Eksklusif dari Mama2R.com!!! hehe..eksklusif la sangat..;p

Hohoho…sebelum terlambat.. saya memohon ampun dan maaf..jika ada terkasar bahasa atau tersalah perkataan atau tersasul perbuatan..eh..tersasul?? ape2 je lah yer.. 🙂 Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri..Maaf zahir dan Batin.

Dah lama tak berupdate yer..raya sakan..kekeke..Kali ni saya nak share testimonial saya sendiri sebagai pengguna ESP, Vitamin E, Vitamin C dan juga yang last ni Collagen Powder. Collagen Powder ni saya baru je start makan..lum abis sekotak lagi pun..so saya cite mana yang saya konsisten makan lah ye..almaklumler..ibu menyusu yang tak larat nak pulun telan macam2 pil..hahaha.. malas ler tu!! 😉

Waktu dalam tempoh berpantang..saya makan vitamin yang dicadangkan khas untuk ibu berpantang iaitu Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zink dan Ostematrix. Memang best sangat  berpantang dengan set ni. Badan cergas je dan yang paling penting penyusuan susu ibu bertambah lancar. Ibu-ibu yang masih lagi tercari-cari set berpantang/set bersalin, anda boleh cuba dan Insya Allah..untuk yang pernah bersalin sebelum ni, memang anda akan terasa perbezaannya. Superb!!! 🙂

Ngam-ngam lepas habis pantang..terus saya join as distributor sebab dah jatuh cinta ngan produk Shaklee ni..2 tahun gak la sempat merasa makan Shaklee ni pastu baru jadi member..sebab banyak benefitnya. Nanti2 saya cite k! Bukan saje badan saya sihat dan cergas..sebagai bonus, saya dapat kulit bertambah sihat, halus dan lembut 🙂 Wuuwuwuuw..perasan!! hahahah..siapa yang konsisten amalkan vitamin organik keluaran Shaklee je yang tau dan faham.. ;p Sape yang taknak kulit cantik, ada effect glowing2 gitu kan??

Ok..saya takmo cite lebih..meh saya tunjuk bukti je. Dari saya abis pantang sampai lah sekarang..yang paling latest saya tak amik lagi..hehe..tak sempat nak amik gambar..

Vitamin C Organik_ESP

Okeh..gambar sebelah kiri tu waktu saya dalam pantang. Huhuhu..berlemuih muka nooo..malu ai nak tunjuk!!! ;p Gambar saya tak zoom sebab nanti gambar jadi pecah..lagipun waktu tu saya bukan distributor n nak tunjuk bukti kat sapa2 pun..hahhaha..takdan nak telek2 muka. Gambar yang selepas tu saya amik kat ofis..lepas solat..pastu time rehat..bulan posa lak tu…hahah..posing ler..ape lagi. 😉 So..kedua-dua gambar ni memang tanpa secalit pun make up. Part saya paling tak suka tang hidung tu..sebab saya ni ada resdung gak sket..so tang hidung tu memang merah2 lah bekas jerawat. tkpun..memang jenis gatal tangan kan..heheh..So, memang berbeza kulit muka bila dah masuk canister ESP yang kedua. Ye lah kan..saya bukannya buat surgeri ke botox ke ape nak zupppp jadi cantik terus kan..sebab ni supplement..so dia repair sel kulit kita dari dalam…dan hasilnya amat memuaskan hati 🙂 Sel kulit kita pun makan masa 90-120 hari untuk berganti yang baru. Jadi..kena sabar dan istiqamah 🙂

Vitamin E_Collagen Powder

Lepas consume ESP, saya try lak Vitamin E…hohoh..best gilerrrr!!! 2 weeks saya makan..kulit muka sangat2 kurang berminyak…bangun pagi tu..syok je pegang muka..sebab da tak rasa minyak. Kulit muka saya ni jenis berminyak..especially T-zone area. Bila makan vitamin E ni, pernah satu hari saya bangun pagi..tengok cermin..eh..nape muka cam berkilat..bukan kilat cam minyak tau..kilat sikit2..pegang2 muka..takde minyak..glowing2 effect rupenyer. Lagi lah bersemangat saya duk telan vitamin E nih. Actually gambar yang sebelum tu saya baru start makan 2 hari Collagen Powder. Yang gambar selepas tu dalam 7 hari gitu la if tak silap. Dua-dua gambar saya tak pakai bedak..bezanya yang gambar belah kanan tu saya hanya pakai lipice jek. Jadi skang ni, saya masih gigih telan vitamin E ngan Collagen powder..hehe..sebab pori2 kat hidung ngan pipiku da makin kurang..Lebihan minyak kat muka pun da kurang..kulit muka pun da rasa lembut n halus gitu..

Oh…lupa lak saya nak bagi tau..buat penggemar masker..ESP, Vitamin E dan juga Collagen Powder ni sume bleh buat masker tau..saya je malas..hahaha..kadang je rajin. Nak resepi?? Ni dia.. Thanks to Iffah Anuar untuk resepi masker ni yer 🙂

masker vitamin E

 

KLIK sini untuk testimoni pengguna Shaklee

Sebarang pertanyaan & Pesanan boleh hubungi saya di 013-9395771 | tgmuzlina@gmail.com | PM saya di facebook http://www.facebook.com/Mama2R